להלן עדכון על חלק מהפעילות שביצענו בחודש החולף:

ההשקעה בתושבים בעמנואל הגבוהה ברשויות החרדיות – לאחרונה פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הגוף הרשמי של מדינת ישראל המרכז את כל הנתונים הסטטיסטיים כמעט בכל תחומי החיים במדינה) את נתוני ההוצאה ברשויות המקומיות ביחס למספר תושביהן לשנת הכספים 2016. על פי הנתונים שהתפרסמו עמנואל היא הרשות שמשקיעה הכי הרבה בתושבים ביחס לכל הרשויות החרדיות (ובהרבה) פר תושב.

ד"א עיריית ת"א משקיעה בתושב "רק" 10,533 ₪ בשנה.

רשות מקומית

הוצאה בתקציב הרגיל לנפש בשנת 2016 בש"ח

עמנואל

קריית יערים

בני ברק

רכסים

אלעד

ביתר עילית

מודיעין עילית

(תודה לר' משה חזקיה על הנתונים)

• פרויקט אוהל רחל ואהלי יעקב – בשעה טובה הגיע לסיומו פרויקט השיפוץ של בי"ס אוהל רחל. במסגרת הפרויקט נוספו חדרי כיתות לבי"ס ובוצעו עבודות איטום, צבע ומסגרות. גם בת"ת אהלי יעקב הושלם הפרויקט הגדול שנעשה במקום שכלל שיפוץ יסודי של המבנה והחצר, התקנת הצללה ועוד. יישר כוח למנהל השפ"ע יואב חסן על העבודה מכל הלב. פרויקטים אלו מצטרפים לעבודות בהיקפים שונים המבצעות תדיר על ידי המועצה לרווחת התלמידים.
  • ועדת בטיחות שיפוצי מוס"ח – כהיערכות לקראת פתיחת שנה"ל תשע"ט קיימנו השבוע ישיבה עם כל גורמי המועצה העוסקים בתחום במגמה לאפיין את המשימות שיש לבצען בכל מוסדות החינוך במועצה. כפועל יוצא מהישיבה יחולקו תחומי האחריות לגבי ביצוע השיפוצים תוך הצבת לוח זמנים שיסתיים די זמן לפני פתיחת שנת הלימודים הבאה עלינו לטובה.
  • ביוזמת המרכז הקהילתי החלה לפעול קבוצת שאקל. במסגרת זו 27 נערים בכיתות ז-ח נפגשים פעמיים בשבוע עם המדריך ר' אבידן סייגון. לפעילות גיבוש וחוויה, לימוד והנאה סביב ערכים מובילים של מנהיגות, ערבות הדדית, התנדבות ועוד.
  • באולם האירועים נמשכות העבודות השיפוץ וחידוש המבנה. במסגרת השיפוץ נעשו תיקוני צנרת, הותקנו מתקני נייר ופחים, תיקוני קירות וצביעת האולם.
  • תוספת פינוי אשפה – במגמה לשפר את מצב הניקיון ביישוב הוספנו פינוי אשפה שבועי נוסף, מדובר בצעד משמעותי שבע"ה ישפיע לטובה על מצב החזות בעיר.
  • מפעל למחזור פסולת ביתית – בדרך לפרויקט שאנו עובדים עליו כבר מספר שנים להקמת מפעל למחזור פסולת ביתית באזור התעשיה (דבר שישפר את חזות העיר ויחזק את היכולת הכלכלית של המועצה) קיבלנו אישור להקצאת השטח מהמינהל האזרחי וישנה התקדמות גם בהליכי התכנון והבניה.
  • כתבת עומק של עיתון "הדרך" – במסגרת שיפור התדמית של עמנואל בציבור נפגשנו עם עיתון הדרך לכתבת עומק על היישוב. המפגש עסק בהתפתחות המרשימה של עמנואל בשנים האחרונות וכלל ביקור באתרי הבניה ומוסדות החינוך. אנחנו שמחים לנפץ פעם אחר פעם את הסטריאוטיפ שיש לאנשים מחוץ לעמנואל כשהם מגלים כמה המצב שונה ממה שהם חשבו...
  • שכחת ילדים ברכב – עם בוא הקיץ, אנו מבקשים להזכיר את החשיבות בזהירות משכחת ילדים ברכב. רק החודש אירע מקרה כזה בעמנואל שבחסדי ה' לא הסתיים באסון. בעת נסיעה עם ילדים מומלץ להניח את הטלפון הסלולרי במושב האחורי ובכך להימנע משכחה חלילה.
  • פרויקט שיפוץ כבישים – במסגרת הפרויקט בוצעו תיקוני כבישים סדוקים ושבורים ברחבי היישוב בהיקף מצטבר של 400 מ"ר. במקביל לביצוע תיקונים נקודתיים אלו אנו עמלים על איגום משאבים גדולים לביצוע קרצוף-ריבוד במכלול הכבישים הישנים ברשות (מדובר בעלויות גבוהות מאוד).
  • פגישה במשרד התחבורה – חבר המועצה יחיאל כהן - יו"ר ועדת התחבורה ויענקי לויפר - רכז התחבורה במועצה נפגשו במשרד התחבורה עם הממונים על התחבורה הציבורית במשרד ודנו בהצעות לשיפור מערך התחבורה הציבורית מעמנואל ואליה. ב"ה היתה פגישה מוצלחת והושגה התקדמות בבקשות שאנו מקווים שייכנסו לתוקף ויפורסמו בזמן הקרוב.
  • סגירת רחוב פנחס לוין – במסגרת העבודות לבניית שכונת "לווית חן" המבוצעות על ידי חברת ערים, ייסגר רחוב פנחס לוין למשך כשבועיים. ראו פרטים נוספים במודעה המצורפת.
  • בטחון – במסגרת קידום פרויקטים ביטחוניים במועצה, קיימנו פגישה עם נציג פיקוד העורף (הגורם המתקצב את תחום הבטחון ביישוב) לגבי מרכיבי ביטחון השונים ובכללם: סיום סלילה של ציר הביטחון, הגדלת תקציב המצלמות והרחבות גדר עתידיות. בנוסף התקיים סיור עם מומחה בתחום מרכיבי ביטחון לגבי פרויקט המצלמות ולגבי מרכיבי הביטחון בכלל.

לשירותכם תמיד,
יהודה הנדלר