מהנעשה במועצה חודש נובמבר

להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

1. עבודות שיקום רחוב חת"ס – פרויקט שיקום רחוב חת"ס נעשה במהירות וביעילות והוא כבר קרוב לסיומו (נותרו רג'קטים אחרונים וביצוע סימון וניתוב). תודה רבה למח' שפ"ע והנדסה שהניעו את הפרויקט החשוב הזה לטובת התושבים.
  2. התקנת גני שעשועים – גם גני השעשועים מתקדמים במהירות וכבר הוצבו בהם מרבית המתקנים, ובחלקם אף הותקן מצע דשא סינטטי צבעוני. בגנים יבוצעו גם הצללות אולם התקנתם תידחה עד הקיץ כדי שהן לא ייקרעו בחורף. בסה"כ הוקמו בחודש החולף 4 גני שעשועים (רמת עמנואל – עליון ותחתון, אתר רבקה ובית ישראל) בגודל מצטבר של קרוב ל1500 מ"ר! עם מתקנים מגוונים לכל הגילאים.
  3. אישור תב"ע 120/10 – בשעה טובה אושר תקנון תב"ע חדש לאזור התעשיה. התקנון החדש יאפשר למקסם את אחוזי הבניה במקום וכן יסדיר את עבודתה של מינהלת אזור התעשיה שתפקידה לנהל את כל הפעילות במקום לרבות: ניקיון, בטחון, חזות ועוד. זהו מהלך שעמלנו עליו ממושכות וב"ה הגיע לידי השלמה.
  4. מידוף מרכז חירום – במסגרת פרויקט של משרד הבטחון, הותקן מידוף מלא במחסן של מח' הבטחון, דבר שיאפשר אחסון זמין של כל הציוד הבטחוני כך שיהיה זמין באופן מיידי בשעת חירום.
  5. תאורה בצומת הבעש"ט ור' פנחס לוין – הוספנו עמודי תאורה להארת צומת הכניסה ליישוב, ובכך נסגרה פינה חשוכה במקום מרכזי ותהיה תאורה ברצף מצומת עמנואל עד מרכז היישוב.
  6. חולי לישמניה – כפי שפרסמנו בעבר, המועצה פועלת להתמודדות עם טפיל הלישמניה המופץ באמצעות זבוב החול ושפני סלע. משרדי הממשלה השונים מקצים תקציבים להתמודדות עם התופעה אולם מתנים זאת בכך שתהיינה הידבקויות בפועל בתחומי הרשות. במידה ומי מהתושבים נפגע מלישמניה אנו מבקשים להתעדכן על כך, זה יכול לעזור מאוד בקבלת תקציב לטיפול בבעיה.

התסמינים: עקיצה שלאחריה מופיע נגע עורי שנראה בהתחלה כמו עקיצה רגילה של חרק, אך הנגע גדל באופן הדרגתי, ולבסוף מופיעה קשרית (גוש) בקוטר של עד כמה סנטימטרים שעשוי להפוך לכיב הגורם כאב.

1. ביקור פיקוח רווחה – ארחנו את צוות מפקחי המחוז במשרד הרווחה לביקור מקצועי בכל תחומי השירותים החברתיים. המפקחים התרשמו מהאווירה, הרצינות והתוצאות והמחלקה הוגדרה במקום גבוה. וזו ההזדמנות לומר לכל עובדי המחלקה יישר כוח על העבודה החשובה מאחורי הקלעים במהלך כל השנה.
  2. ביקור המחלקה הטכנית במשרד השיכון – אירחנו את נציגי המחלקה הטכנית במחוז מרכז של משרד השיכון. מטרת הביקור היתה להכיר את הפרויקטים השונים בעמנואל ולבחון את הסיוע להם. בין השאר דנו בהמשך תכנון טיילת חת"ס, המשך הבניה של משרד השיכון בכניסה ליישוב (תב"ע 120/6), תכנון ותקצוב קו ביוב גרביטציוני ועוד.

הפגישה היתה מצוינת והאורחים התרשמו מהפוטנציאל של עמנואל והביעו נכונות לסייע בפרויקטים השונים.

1. תחילת העבודות בשכונת מהרי"ץ – בשעה טובה הושלמו דרישות התכנון להקמת שכונת קרית מהרי"ץ (נוף קנה) והחלו העבודות לפינוי השטח לקראת הבניה החדשה. שנזכה להתגשמות הברכה "וישן מפני חדש תוציאו".
  2. תחילת עבודות עפר לבניית 6 גנים – התחלנו בעבודות עפר לבניית שישה גנים במגרש שבין הדר עמנואל לאתר רבקה. העבודות באתר התעכבו מעט בשל תשתיות תת קרקעיות של חברת חשמל שהתגלו במקום, אולם לאחר שנמצא לכך פתרון טכני חזרנו לעבודה ואנו מתקדמים בע"ה.

לשירותכם תמיד

יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה