מהנעשה במועצה חודש כסלו

להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

1. ישיבת המועצה הראשונה – לפני כשבועיים התקיימה בחגיגיות ישיבת המועצה הראשונה בה נטלו חלק חברי המועצה החדשים והיוצאים שבירכו ואיחלו להמשך אווירת האחדות כפי שהסתיימה מערכת הבחירות לעבודה משותפת ומועילה. הישיבה עסקה בעיקר בעניינים פרוצדורליים לרבות מינויים לוועדות המועצה וכדו'.
  2. תחילת קידוחים בפרויקט הגנים – בשעה טובה החל קידוח ויציקת היסודות לששת הגנים החדשים הנבנים בסמוך לשכונת "הדר עמנואל", תחילת העבודות באתר התעכבה בשל כבל חשמל שהתגלה בתוך תחומי המגרש ובמקביל לפתרון הזמני שנמצא מול חברת חשמל ואפשר את הכניסה לעבודות, אנו עמלים על פתרון לטווח הארוך שיאפשר גם את השלמת פיתוח המגרש באופן מלא.
  3. סיור בתי ספר – ראש המועצה התחיל סבב של סיורים במוסדות החינוך יחד עם הנהלת המועצה ומנהל מח' חינוך. בסיורים ניתנת סקירה על ידי מנהלי המוסדות על פעילותם, האתגרים והקשיים שהם ניצבים מולם ומטרתם לגבש יחד דרכי פעולה והתמודדות לטווח הקצר והארוך במטרה לקדם את מוסדות החינוך בעמנואל קדימה. עד כה סיירנו בשני בתי ספר ובע"ה בתקופה הקרובה נשלים סיור בכל מוסדות החינוך בעמנואל.
  4. אירועי חנוכה – כמידי שנה, גם השנה צוות המרכז הקהילתי הכין תוכנית עשירה ומגוונת לאירועי חג החנוכה בעמנואל. תודה רבה לחני בוסי ולכל צוות המתנ"ס על העבודה המושקעת.
  5. אימון צוות הסיור – צוות הסיור של היישוב יצא לאימון בן ארבעה ימים שכלל תרגולים טקטיים, ירי, פיינטבול סביב היישוב, קרב מגע, תכנים עיוניים ותחקירים. הצוות הראה מקצועיות ורצון רב לשיפור ולמידה. תודה למרדכי הרבש"צ שהוביל את האימון, לצוות 5 שהוציאו את האימון לפועל ולסיירים.
  6. סימון כבישים – לקראת השלמת פרויקט שיקום רחוב חת"ס בוצעו סימוני כבישים ברחוב, וכן נוסף סימון למקומות חניה עבור כלים כבדים ברחבה שבתחילת הרחוב (מול המרכז המסחרי).
  7. הכשרת מקומות חניה לכלי רכב כבדים – בנוסף לחניות שסומנו ברחוב חת"ס, בוצעה הכשרה ויישור שטח במגרש שבסוף רחוב פנחס לוין (מול בי"ס חב"ד) המיועד גם הוא לחניית אוטובוסים ומשאיות וזאת במטרה לאפשר חניית כלי רכב אלו ללא הפרעה לשגרת יומם של התושבים.
  8. רכב בטחון חדש – החודש התקבל במועצה רכב הבטחון החדש המיועד לפעילות השוטפת של רבש"צ המועצה. שדרוג הרכב נעשה לאחר שהרכב הקיים התיישן והדבר בא לידי ביטוי בטיפולים ועוד. הרכב נרכש בסיוע משרד הבטחון.
  9. ביקור של הנהלת מועצת יש"ע – אירחנו לביקור במועצה את יו"ר מועצת יש"ע חננאל דורני, מזכ"ל אמנה – זאב חבר (זמביש), ובכירי מועצת יש"ע. קיימנו עימם ישיבת עבודה לגבי נושאים שונים העומדים על הפרק וסיירנו עימם ברחבי המועצה. האורחים התרשמו מאוד מההתקדמות בכל התחומים בעמנואל והבטיחו לסייע בנושאים שהועלו לדיון.
  10. מרכז חירום – העבודות במרכז החירום מתקדמות במרץ - הושלם הריצוף במבנה וכן העבודות על חיפוי פנים וחוץ.
  11. שער חדש למתחם בתי הספר – הותקן שער כניסה חדש למתחם ת"ת יסודי התורה ובי"ס בנות במסגרת תקנה 04 ושיפור הבטיחות במוסדות החינוך.
  12. מערכת CRM לניהול מוקד עירוני – במטרה לשפר את המענה הניתן לתושבים וחיזוק המוקד העירוני, נפגשנו עם מספר חברות המעניקות שירותי ניהול מוקד עירוני ולמדנו על התוכנה ושלל יכולותיה. בע"ה בתוך זמן קצר נתחיל לעבוד עם התוכנה שתיבחר לרווחת התושבים.
  13. סיור ניקיון שבועי – כחלק מהמגמה להביא לשינוי יסודי בחזות המועצה, ראש המועצה סימן את יום חמישי בשבוע כיום בו ניתן דגש מיוחד על נושא הניקיון והוא מיועד לסיור רגלי ברחבי המועצה לבחינת המצב בשטח ומתן דגשים לשימור ולשיפור.
  14. שמות רחובות חדשים – בשעה טובה אישר משרד הפנים את שמות הרחובות החדשים כפי שהתקבלו על ידי מליאת המועצה היוצאת. בקרוב ישולטו רחובות אלו. במקביל אנו עובדים על תיקון מספרי הבתים באתר רבקה שאינם עוקבים וכן מספור הבתים בשכונות החדשות.
  15. שיפוץ אולם ספורט – לאור דרישות מפעל הפיס, ולאחר סיור של יועץ בטיחות במקום, וכן על מנת להביא להפעלת המקום באופן שוטף וסדור, התחלנו בעבודה לתיקון ליקויי הבטיחות באולם הספורט במועצה. הפרויקט בעיצומו והוא עתיד להסתיים בתוך כחודש.
  16. עבודות באולם אירועים – גם באולם האירועים מבוצעות עבודות שונות להבאה לתקן ועמידה בדרישות השונות לבטיחות ורישוי עסקים. תודה לסמדר הרשקוביץ – מנהלת המרכז הקהילתי על הובלת שני הפרויקטים.
  17. נגישות בית נוער – בוצעה הנגשת מועדון הנוער בהתאם לתקנות. במסגרת זו הוסדרה עליה (רמפה) והותאמו חדרי השירותים לדרישות הנגישות.
  18. מחלת החצבת – לצערנו מגיפת החצבת מתפשטת בכל הארץ ובעמנואל בפרט. אנו מתפללים לרפואתו של הילד יוסף יצחק בן אירית בתושח"י וקוראים לכל התושבים, ובייחוד לבעלי מערכת חיסונית חלשה לבוא ולהתחסן.

לשירותכם תמיד

יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה