מהנעשה במועצה חודש טבת

להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

1. תקציב המועצה – בישיבה שהתקיימה בשבוע שעבר, אישרה מליאת המועצה פה אחד בישיבה מיוחדת את תקציב המועצה לשנת 2019. תודה רבה לגזבר המועצה יוסי הדרי ועובדות המחלקה המסורות על העבודה המסורה והמדוקדקת בהכנת תקציב המועצה.
  2. פיתוח שכונת נווה אור – לאחר השלמת האישורים לפיתוח השכונה במחלקת הנדסה, החלו העבודות לפיתוח שכונת נווה אור הן על הבניין החדש שנמצא לקראת אכלוס, והן בתחילת הרחוב. במסגרת זו מבוצעת הרחבה של המדרכה, מסתורי אשפה ומאפיינים סביבתיים נוספים ובעתיד יקום במקום גם גן שעשועים קטן לרווחת תושבי השכונה.
  3. מדריך להגשת היתר בניה – במגמה לשפר את השירות לתושבים המעוניינים להתחיל בהליך רישוי ובניה, הפיקה המחלקה נוהל מפורט על התהליך המסביר מהן הדרישות וכיצד ניתן לעשות אותו בצורה הטובה והיעילה ביותר. הנוהל מצוי בכניסה למחלקה וניתן לקבלו במשך כל שעות הפעילות של המועצה.
  4. פרויקט בניית שישה גנים – הפרויקט החשוב להקמת גני ילדים חדשים הינו נדבך הכרחי הנובע מהגידול המבורך של עמנואל בשנים האחרונות. במסגרת זו אנו עושים את מירב המאמצים להשלמת לפחות חלק מהגנים עד לפתיחת שנה"ל תש"פ (למרות לוח הזמנים הצפוף). ב"ה הביצוע בשטח החל קורם עור וגידים, והשבוע הושלמה יציקת הרצפה והחלו העבודות על קירות המבנה והשלד.
  5. מרכז חירום – גם העבודות במרכז החירום מתקדמות באופן משביע רצון ובמקביל להתקנת האלומיניום ועבודות הגמר בתוך המבנה, מתקדמות עבודות הפיתוח החיצוני. אנו מתחילים להיערך לחנוכת המבנה בעוד כחודשיים. עם תחילת הפעילות במקום הוא עתיד לשמש את כלל כוחות ההצלה והחירום ביישוב לרבות מתנדבי הצלה שיעבירו את פעילותם אליו, לצידו של השוטר הקהילתי ומחלקת הביטחון.
  6. ביקורת בטחונית - בשבוע שעבר התבצעה ביקורת של האוגדה במוקדי האזרוח (היכן שיש חברות שמירה). נבדקו כלל היישובים בגזרה והממצאים בעמנואל היו טובים מאוד – כל זאת הודות לעבודה היומיומית של מרדכי מיסטריאל הרבש"צ המקצוען שלנו.
  7. פגישת עבודה במשרד השיכון – קיימנו פגישת עבודה עם מנהלת המחוז במשרד השיכון ואנשי צוותה, במהלכה דנו בפרויקטים הפעילים ברחבי המועצה ובאלו שיצאו לשיווק לאחרונה. אנו מקווים כי בקרוב יושלמו השיווקים של 166 יחידות הדיור שהובטח עליהם בעבר ויחל התכנון למאות יח"ד נוספות להמשך.
  8. פגישה תחבורה ציבורית – נפגשנו עם חברת אפיקים והממונה על התחבורה הציבורית מטעם משרד התחבורה. במהלך הפגישה הוצגו הבעיות והשדרוגים הנדרשים בקווי התחבורה הציבורית לעמנואל וממנה. ראש המועצה ציין את הבעיות האקוטיות של חוסר בקווים בשעות קריטיות, עומס וחווית נסיעה לא סימפטית בחלק מהקווים. נמשיך בע"ה לטפל בנושא עד לשינוי ממשי של כל מה שטעון שיפור.
  9. אכיפה כנגד פלישות לשטחים שסביב עמנואל – מח' בטחון קידמה אכיפה של המינהל האזרחי כנגד עבודות לא חוקיות של ערבים סביב עמנואל. אנו פועלים מול יחי' הפיקוח במינהל האזרחי וגורמים נוספים להידוק האחיזה ושלטון החוק במרחב ומבקשים מכל מי שנחשף לעבודות שכאלו לעדכן את מחלקת הבטחון על מנת שתבוצע האכיפה כנדרש.
  10. ליקויים בכביש גישה - כידוע לכם, כביש הגישה ליישוב עבר לאחריות נת"י (לשעבר מעצ). על כל תקלה או ליקוי בכביש, כגון: שלוליות, חוסר תאורה בלילה, או מפגעים אחרים, התקשרו למוקד נת"י *2120 ודווחו).
  11. פרויקט תמרור – בשבועות האחרונים התחלנו בהחלפת תמרורים דהויים ברחבי המועצה והתקנת תמרורים חסרים בשטח לעומת תוכנית התמרור המאושרת.
  12. תרגיל חירום - כלל מטה המל"ח (משק לשעת חירום) של המועצה התכנס במרכז ההפעלה של הרשות על מנת לתרגל מצב חירום ביישוב עמנואל. התרגיל המחיש לכלל המטה את מצבי החירום שנידרש להתמודד איתם במצב אמת והעלה סוגיות רבות הנוגעות בהמשך הרציפות התפקודית של הרשות בשעת חירום. למדנו המון! נמשיך להכין את הרשות לכל מצב חירום אפשרי על מנת שנוכל לתת לתושבים את המענה הטוב ביותר בשעת חירום.
  13. מינהלת אזור התעשיה – מליאת המועצה אישרה את מינוי החברה הכלכלית כמינהלת אזור התעשיה. מדובר במהלך משמעותי ביותר שבטווח הבינוני והרחוק יהפוך את אזורי התעשיה של עמנואל למקום סימפטי, מגונן, נקי ופועל בהתאם לתקנים והתקנות. יישר כוח לידעיה שוהם על ריכוז הנושא.
  14. הקמת מועדונית - אנו שמחים לבשר על הקמת שירות חדש, משותף למחלקת החינוך ולמחלקת הרווחה. מועדונית תפעל לרווחת בנות בכיתות ג' – ו' הלומדות בעמנואל 5 ימים בשבוע בין השעות 13.00 עד 17.00 ותכלול ארוחה חמה + ארוחה קלה, הכנת ש.ב. פעילויות וחוגים. בנוסף, מתוך חשיבה משותפת ודאגה לרווחת התושבים אנו פועלים בעבודה מאומצת של שירותי הרווחה והחינוך ביישוב להרחיב את מתן השירותים לציבור.
  15. כנס פתיחה של היחידה לגיל הרך - שהחיינו והגיענו לזמן הזה! השבוע נערך כנס לפתיחת היחידה לגיל הרך במחלקת החינוך. היחידה מרכזת שירותים מקצועיים לגיל הרך במועצה בשיתוף מחלקות החינוך, הרווחה והשפ"ח. כבדו בנוכחותם: ראש המועצה, בנימין גמליאל מפקח אגף ילדים ונוער בסיכון במשרד החינוך וגב' שושנה וייס - מפקחת מתכללת לגיל הרך. ראש המועצה ברך את העוסקים המלאכה, וציין שאירוע בסטנדרים כאלה גבוהים עוד לא היה בעמנואל, בני גמליאל ציין שהקמת יחידת גיל הרך שמה את עמנואל במקום גבוהה ביחס לרשויות רבות ומבוססות יותר שעדיין לא הקימו מרכז בסטנדרטים האלו. לסיכום הכנס הופיעו תאטרון פליאבק  "מידלע" במופע  "חיכוך או חינוך"  המופע בשיתוף הקהל עסק בדילמות מהעשייה החינוכית.

הכנס יפתח בע"ה דף חדש של עשייה משותפת עם צוותי החינוך בגנים למען הגיל הרך בעמנואל.

1. השתלמות חוסן - ביום שלישי נפגשו מחלקות הרווחה והחינוך ליום ההשתלמות הראשון מבין שלושה של מרכז החוסן שומרון. מטרת ההשתלמות  לפתח שפה משותפת לצוותים הרב מקצועיים, סביב אתגרים מתמשכים של טיפול וסיוע לאוכלוסייה. ההשתלמות השבוע עסקה בפיתוח חוסן אישי ותפקודי במצבי לחץ מתמשך. הנוכחות של צוותי המחלקות הייתה מרשימה והלמידה הייתה משמעותית ותרמה לגיבוש הבין מחלקתי ולהערכות למצבי חירום.

לשירותכם תמיד

יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה