מהנעשה במועצה חודש שבט

להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

1. עמנואל עולה לכותרות – כחלק מההבנה שהתפתחותה של עמנואל תלויה גם במעמדה הציבורי וכי יש לפעול לחשיפת ההתפתחות האדירה בשנים האחרונות, התחיל ראש המועצה לפעול בזירה הציבורית באמצעות ראיונות בכלי התקשורת השונים – החרדיים, והכלל ארציים. אנו מאמינים כי פעולה נכונה במישור זה תוכל להביא למהפך באופן התפיסה של עמנואל בכלל הציבור ואצל מקבלי ההחלטות וכולנו נהנה מפירות אלו.

חלק מהמאמץ בתחום זה נוגע גם למפגש שקיימנו קבלנים המתעניינים במכרז של משרד השיכון לשיווק 50 מגרשים ליח"ד צמודות קרקע (המשך הפרויקט שכונת רמת עמנואל). אנו מקווים שכמה שיותר קבלנים רציניים יגישו הצעות במכרז ונראה את הפרויקט יוצא לדרך במהירות.

1. נטיעות טו בשבט – בסייעתא דשמיא בא לסיומו פרויקט גדול של מח' שפ"ע בהתקנת גדרות לגינות ברחוב בית ישראל. במסגרת פרויקט זה גודרו מאות מטרים של גינות בגידור נמוך שמטרתו לשמור על הצמחיה בתוכם מפני נזקים ולשפר את מראה הרחוב. ראש המועצה ותלמידים קיימו נטיעה חגיגית של שתילים בטו בשבט בגינות אלו. יישר כוח גדול ליואב ועובדי השפ"ע על העבודה הנאה.
  2. בנושא הגינון – הימים הבהירים בשבועות האחרונים איפשרו לנו להתקדם בתחום הגינון: החלו העבודות לפיתוח שצ"פ הכניסה ליישוב (ליד הדר עמנואל) בו תוקם, בסיוע חברת הרי זהב, גינה רחבת ידיים על פי תכנון נוף מושקע. בנוסף לכך נשתלו עצים בכיכר שבסוף רחוב חת"ס ובוצעו עבודות אחזקה רוחביות בחלקים נרחבים במועצה.

בשולי הדברים, יש לנו בקשה חשובה מכל התושבים (ילדים והורים), למרבה הצער לאחר הנטיעות, היו מי שעברו ועקרו את השתילים הצעירים. לצערנו זה חלק מתופעה לא פשוטה שאנו מתמודדים איתה לאורך כל ימות השנה של וונדליזם במזיד או חוסר אכפתיות כלפי הרכוש הציבורי, דבר הפוגע בראש ובראשונה בתושבים עצמם. אנו מבקשים מכל מי שנחשף למקרה כזה לדווח באופן מיידי כדי שנוכל לטפל בכך באופן חינוכי או משפטי – בתקווה שצעד זה יביא להפסקת התופעה.

1. פגישה עם שר הכלכלה – הנהלת המועצה נפגשה עם שר הכלכלה. בפגישה דנו בנושאים שונים העומדים על הפרק ובהם: הקמת אזור תעשיה חדש בסיוע תקציבי של משרד הכלכלה, עידוד תעסוקה ועסקים בעמנואל ועוד. הפגישה היתה מצוינת ונקבע כי דרגי הביצוע ימשיכו לעמוד בקשר ליישום ההחלטות.
  2. פגישה עם הממ"ר – נפגשנו השבוע עם מפקד מרחב שומרון במשטרה. בפגישה דנו בהידוק שיתופי הפעולה בין המועצה ובין המשטרה ביום יום ובאירועים חריגים.
  3. תאורה ברמת עמנואל – לאחר מספר חודשים של עיכוב בחיבור תאורת הרחובות בשכונת רמת עמנואל, נקטנו יוזמה וביצענו חיבור זמני של התאורה בשכונה לרווחת התושבים. במקביל אנחנו עובדים מול חברת החשמל להשלמת חיבור הקבע לשכונה.
  4. פגישה עם הנהלת חברת החשמל – השבוע התקיימה פגישה בחברת החשמל בהשתתפות יו"ר דריקטוריון ח"ח – יפתח רון טל, מנכ"ל החברה ובכירי ההנהלה וניתנו בה סקירות לכלל הרשויות באיו"ש על מצב החשמל כיום באיו"ש לרבות ואת תוכניות הארוכות הטווח לשנים הבאות (עד 2040).

נציגי הרשויות העלו טענות לגבי אי אמינות באספקת החשמל, חוסר עדכון על הפסקות יזומות, נפילות מתח וחשש מסגירת תחנת אריאל. סוכם על המשך הערוץ הפתוח במטרה לשפר את השירות הניתן לתושבים.

1. ממסר ומכשירי קשר – השבוע הותקנה מערכת ממסר תקשורת שנועדה לשפר את תפקוד מתנדבי כיתת הכוננות, הכיבוי וההצלה במועצה והקשר בינהם. בשבוע הקרוב יחולקו גם מכשירי קשר חדשים שישלימו את המהלך.

במקביל התקיימה חלוקת מכשירי הבלייבוריד למתנדבי איחוד הצלה עמנואל, ע"י יו"ר איחוד הצלה עמנואל ואחראי רפואה וחירום במועצה ויו"ר המועצה הדתית הרב אלדד טובול. מהלך זה הינו חלק משינוי שנעשה לאור העובדה שחברת מירס תיסגר בשנת 2019, והודעות החירום ידווחו למתנדבים רק באמצעות אפליקציות של מד"א ומשרד הבריאות. מאחר שלחלק מהמתנדבים אין הודעות וואצאפ, חולקו למתנדבים מכשירים חדשים באישור הרבנים, שישמשו את המתנדבים לשעת חירום. המכשיר מזהה בשעת אירוע את מיקום המתנדב ומזניק את כל המתנדבים בסניפים האחרים הקרובים למקום האירוע. במכשיר קיימת תוכנת ניווט ווייז ששולחת את המתנדב ישירות לכתובת ללא צורך חיפוש מספרי הבתים בפרט בלילות או במקום חשוך.

1. רכב קב"ט – לאחר שקלטנו רכב חדש לרבש"צ היישוב, התחדשנו השבוע גם ברכב חדש לקב"ט המועצה. הרכבים החדשים יסייעו בידינו להפעיל את מערך החירום באופן האמין והיעיל ביותר, תוך חסכון בעלויות תפעול גבוהות.
  2. התקדמות בבניית הגנים – העבודות לבניית הגנים מתקדמות במרץ ולאחרונה הושלמה בניית הקירות, והחלו עבודת התפסנות לתקרת הקומה הראשונה.
  3. וועדת תמרור – וועדת תמרור התכנסה לדיון בתיקון תוכני התמרור המועצתית ואישור תוכניות נרחבות באתרי הבניה השונים (בכל הקשור לתחבורה/תנועה וכו'). כעת נעבור ליישום ההחלטות לשיפור איכות החיים והבטיחות של תושבי עמנואל.

בנוסף, לבקשת ראש המועצה הועלתה הצעה להגדיר את שבילי הקרוניות כרחובות הולנדיים בהם ניתנת אפשרות לכניסת רכבים במצב חירום.

זאת כחלק מהרצון לתת מענה לצרכי התושבים מחד תוך שמירה על בטיחות הילדים המשתמשים בשביל החשובה לכולנו - מאידך.

לשירותכם תמיד

יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה