מהנעשה במועצה חודש ניסן

להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

1. פגישה עם שר התחבורה - ראש המועצה נפגש בשבוע שעבר עם שר התחבורה ישראל כץ ועם יו"ר ועדת הכספים של הכנסת ח"כ משה גפני, בפגישה הוצגו צרכיה הדחופים של עמנואל בתחום התח"צ, ועיקר הדיון נסוב על הוספת קו אקספרס נוסף בין עמנואל לבני ברק, הצורך עלה מאוד לאור הגידול במספר התושבים ואכלוס הפרוייקטים החדשים הפגישה היתה חיובית ותוך מספר ימים התקבל האישור המיוחל לתוספת הקו החדש לו ניתן השם: קו 589. נסיעה טובה!
  2. ביקור ח"כ יעקב מרגי – אירחנו לביקור במועצה את ח"כ יעקב מרגי, יו"ר ועדת החינוך של הכנסת. בפגישה נתנו סקירה על פעילות המועצה וההתפתחות המבורכת בשנים האחרונות. בנוסף דנו בנושאים שונים הקשורים לפיתוח תחום החינוך במועצה הן בתוכניות חינוכיות שונות והן במתן מענים פיזיים לצרכי מוסדות החינוך הגדלים כל העת.

ח"כ מרגי סיפר שהוא מכיר את עמנואל היטב והדגיש את החשיבות שבממלכתיות והאחדות בתוך הנהלת המועצה והמגיעה מרוחו של ראש המועצה והבטיח לסייע בנושאים שיוכל.

1. חנוכת מרכז החירום – חנכנו בשמחה את מרכז החירום החדש של עמנואל. מדובר בפרויקט שהתכנון שלו החל לפני מספר שנים, וב"ה בשנה האחרונה הבשיל לביצוע ואף הגיע לסיומו. המרכז יכיל בתוכו את כל שירותי החירום של עמנואל ובהם: רופא, שוטר קהילתי, צוות כיבוי, הצלה ובטחון. המרכז גם ישמש להדרכות ופעילות בטחון שוטפת. באירוע כיבד ראש המועצה הרב אליהו גפני את הרב עזרא גרשי לשאת דברים מתוך הכרת הטוב על פעלו להקמת המרכז.

אנו מבקשים להודות לכל מי שהיה שותף איתנו במהלך חשוב זה (תמונות בגלריה מצורפת).

1. היערכות לפסח – לקראת חג הפסח הבעל"ט יתוגברו פינויי האשפה והפסולת הגושית על מנת לשמור על ניקיון הרחובות גם בימים אלו. אנא עזרו לנו לשמור על עמנואל יפה והקפידו להשליך את הפסולת בפחי האשפה בלבד.
  2. חגיגות פורים במרכז הקהילתי – כמידי שנה, פעל המרכז הקהילתי להפקת פעילות משמחת ומרגשת לכלל התושבים: פתחנו בהקרנת ענק של דרמה קומית מצחיקה, מטלטלת ומרגשת בהפקת טלי אברהמי לנשים ונערות, ובמסיבת פורים המסורתית, משעשעת ומצחיקה כמו תמיד בהפקת אילה טובים ויהודית אהרון שכללה תוכנית עשירה ומגוונת קריוקי נשי, תחרות תחפושות, סדנת תיאטרון מלאת הומור ועוד. לילדות התקיימה הפעלה מלאת שמחה וחיוכים עם שרה רות הריתמקאית, ולילדים מעגל מתופפים חוויתי הפעלה מוזיקלית ייחודית בליווי צוות מתופפים מקצועי עם עשרות תופי ג'מבה אפריקאים וכלי הקשה מיוחדים. סיימנו בטקס המסורתי של ישיבת "כסא רחמים" ביצוע שריפת המן ברחבת אולם האירועים, שמחה וריקודים לתוך הלילה במעמד הרב גדסי שליט"א, ראש המועצה, יו"ר המועצה הדתית ונציגי ציבור. יישר כוח לחני בוסי על כל ההפקה ושנהיה כולנו רק בשמחה!
  3. פעילות יחידת הנוער – קבוצת הבנות תכל'ס קיימה מסיבת פורים במשחקיה לילדים המשתתפים וגם בנות התיכון חגגו עם תכנית והרקדה. בנוסף נערך מפגש לאימהות התכל'ס עם מנהלת המרכז הקהילתי ומנהל יחידת הנוער בפגישה עלו רעיונות נוספות לפעילות ונערכה סדנא לאימהות עם איילת הר"ן. קבוצות השקאל מתלמודי תורה אהלי יעקב וחב"ד נסעו לשמח ילדים בבית חולים מעייני הישועה בהרקדה וחלוקת משלוחי מנות ולאחר מכן המשיכו הנערים לשמח ולהופיע בבתי אבות בבני ברק בהם מתגוררים תושבי עמנואל בגיל הזהב, מתוך הכרת הטוב למקימי העיר. יישר כח לנערים ולמדריכים.
  4. פגישה עם ראש מינהל השירות הלאומי אזרחי –נפגשנו עם ראש מינהל השירות האזרחי במטרה לקדם תקני שירות לשם איוש המוקד הביטחוני של עמנואל. בפגישה קיבלנו תמיכה מלאה של מנהל השירות לקידום תקנים אלו בעמנואל וכעת אנו פועלים לגיוס המתנדבים המתאימים ויצירת שיתופי פעולה עם גורמי בטחון נוספים כדי להביא את התקנים הללו לעמנואל.
  5. הצללות בגני שעשועים – לרגל האביב הקרב הותקנו יריעות הצללה בכל גני השעשועים החדשים – והצבעים פשוט חגיגה לעיניים.
  6. שמות רחובות – לאחר ששלטי רחובות רבים נפלו, ולאור אכלוס השכונות החדשות, התקנו שלטי רחובות חדשים בכל רחבי המועצה. השלטים החדשים כוללים גם ציון של מספור הרחוב על מנת להקל על ההתמצאות של התושבים והמבקרים.

במקביל עודכנו גם מספרי הבתים באתר רבקה שעד כה הלכו שלא על פי הסדר.

על מנת לסייע בהטמעת השמות החדשים של הרחובות, ניתלו שלטים בכניסה לרחובות החדשים המפרסמים את שמות הרחובות. כמו"כ חולקו פליירים בבתים שברחובות החדשים ובאלו שבוצע בהם מספור מחודש במטרה לסייע בהפנמת השינויים.

1. עבודה ברח' בעש"ט – בשבוע שעבר החלו העבודות ברחוב בעש"ט במטרה להטמין קו ביוב חדש שינקז את שכונת הדר עמנואל. בהמשך יבוצעו במקום גם עבודות להנחת תשתית חשמל ובסיום התהליך יבוצע גם ריבוד מחדש של כל רוחב הכביש. בשל העבודות נסגר הכביש לתנועה ואנו נעשה מאמצים שהעבודה תתקדם בכל המהירות האפשרית על מנת שיהיה ניתן לפתוח את הכביש החדש לתנועה בהקדם.
  2. פעילות משטרתית למען התושבים – במטרה לחזק את מצב הבטיחות לאורך כביש הגישה בוצעה פעילות אכיפה משטרתית (גלויה וסמויה) בא.ת עמנואל למיגור תופעת עבריינות תנועה במקום ונרשמו מספר דו"חות.
  3. ביקור נציגי ארגון הג'וינט – כחלק מהמאמצים לקידום תחום התעסוקה במועצה, קיימנו פגישה עם נציגי ארגון הג'וינט העולמי בה דנו בתוכניות השונות שלהם לעידוד תעסוקה בציבור החרדי, אנו מקווים ומאמינים שצעד זה יחד עם צעדים נוספים בתחום יסייעו לתושבים המעוניינים בכך להשתלב במעגל העבודה.
  4. שלט בכניסה – חידשנו את שלט הכניסה ליישוב וכעת הוא נאה ומאיר עיניים.
  5. מפעל חדש באזור התעשיה – אזור התעשיה של עמנואל ממשיך להתרחב ולהשתדרג ולאחרונה נחנך מפעל "מסגריית תורג'מן" מפעל שהיה באזור התעשיה הישן והמעבר למבנה החדש הגדיל אותו משמעותית. אנו עמלים כל העת על הרחבת הפעילות באזור התעשיה תוך מתן דגש על עידוד עסקים להשקעה בחזות ובנראות שלו.

לשירותכם תמיד

יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה