מהנעשה במועצה חודש סיוון

להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

1. סיור סמנכ"ל משרד החינוך – אירחנו לביקור את סמנכ"ל משרד החינוך לענייני בינוי מר תמיר בן משה. בסיור ובפגישה שהתקיימה לאחר מכן נדונו הצרכים הרבים של עמנואל לאור הגידול המבורך בכמות התלמידים. תמיר ציין את האישור התקציבי שניתן לאחרונה על ידי משרד החינוך לבניית בית ספר חב"ד בנים ואת הכוונה לקדם את התוכניות הנוספות שהוגשו על ידי המועצה לאישור בתקופה הקרובה.
  2. לג בעומר – בזכות העשיה הברוכה של יואב חסן, יעקב פרץ וגל כהן – השוטר הקהילתי, יחד מתנדבי צוות הכיבוי המסורים ועם שאר עובדי המועצה במחלקות השונות, חגגנו את לג בעומר מתוך שמחה ועם 0 שריפות! למרות מזג האוויר השרבי והרוחות המזרחיות. יישר כוח!
  3. קורס יישומי המחשב – ביוזמה מבורכת של גב' יצהרי, אנחנו חוזרים ופותחים קורס יישומי המחשב לתושבים ולעובדים. המעוניינים נא לפנות אליה לקבלת פרטים ומילוי שאלון.
  4. עבודות תשתית חשמל ברחוב בעש"ט – עם תחילת העבודות להקמת 6 גנים ומעון ליד אתר רבקה, התגלו כבלים של חשמל הטמונים בקרקע שגרמו לעיכוב בכניסה לעבודות ולקשיים טכניים במהלכן. במהלך החודשים האחרונים פעלנו מול חברת החשמל לביצוע העתקה של כבלים אלו מהמגרש על מנת שיהיה ניתן להמשיך את העבודות במהירות, ב"ה המאמצים נשאו פרי ובשבוע שעבר החלו העבודות להעתקת הקו (יעבור במדרכה מרח' פנחס לוין עד לרח' בעש"ט). אנו תקווה שתוך כחודש יסתיימו העבודות של חברת החשמל, יהיה ניתן לפתוח מחדש את רחוב בעש"ט, ויהיה ניתן להתחיל את הבניה של המעון החדש ולהשלים את בניית ששת הגנים.

עוד צעד חשוב לקידום תשתיות החשמל בעמנואל, היתה פגישת עבודה עם מחלקת התכנון של חברת החשמל. מטרת הפגישה הייתה לאפשר את ההתפתחות של הייישוב ותוספת יחידות דיור ללא לפגוע חלילה באספקת החשמל של היישוב הקיים, בפגישה נדונו מיקומים אפשריים להצבת חדרי שנאים המיועדים לעוד כ-600 יח"ד חדשות שעתידות להיבנות בשנים הקרובות.

1. ביקור ממ"ר שומרון – אירחנו לביקור את מפקד מרחב שומרון הנכנס, ניצב משנה חיים סרגארוב. נדונו שיתופי הפעולה החשובים בין המשטרה והמועצה והתאמת הפעילות לאורחות החיים של הציבור החרדי. הרב משה חזקיה, רכז הרשות הלאומית לבטחון קהילתי, שיבח את שיתופי הפעולה ההדוקים שבין המשטרה ופעילות הרשות ואת הפירות הנובעים מהם.
  2. סיור לקראת שיפוץ פינת החי – אנו מתכננים בע"ה לשפץ ולהגדיל את פינת החי. לקראת פרויקט זה קיימנו סיור עם נציגי רשות שמורות הטבע במטרה לקבל הנחיות להפעלת המקום באופן שישמור על בעלי החיים ויאפשר לנו לקלוט בעלי חיים נוספים לרווחת התושבים. הפרויקט יצא לפועל בע"ה בקיץ הקרוב.
  3. מבנים יבילים למועצה – התחלנו בתהליך גדול ובעל משמעות לשנים הבאות לעיבוי המבנים המועצה, החברה הכלכלית ומבנים במוסדות חינוך. במסגרת זו רכשה המועצה מבנים יבילים מפירוק, שינעה אותם בפרויקט הנדסי מורכב והחלה בהצבתם במקומות המיועדים.

מדובר סה"כ על 6 מבנים כאשר שניים מהם כבר מוקמו: 1 – מבנה לנערות והמרכז הקהילתי ליד אולם השמחות, 2 – כיתת לימוד לתיכון בית יעקב. בהמשך יוצבו שאר המבנים. מצבם הפיזי של המבנים מצריך אותנו לשיפוץ יסודי ואנו עמלים על כך בימים אלו.

יישר כוח למח' הנדסה על הסיוע בהליך קליטת המבנים.

1. טקס יום הזכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה – השנה הפקנו טקס יום הזכרון שכמוהו לא היה בעמנואל. הטקס שהופק על ידי גב' יצהרי בשיתוף גל כהן השוטר הקהילתי התקיים בשעות הערב והשתתפו בו תושבים רבים וכן כל שדרת הפיקוד של מרחב שומרון במשטרת ישראל.

בטקס גם נחנכה אנדרטה לזכר נפגעי הטרור בעמנואל וכן שופץ כל המרחב של "מצפה יהושע בן נון" תחת ידיו האמונות של יואב חסן יחד עם הרב משה חזקיה - רכז הרשות הלאומית לבטחון קהילתי, שהוביל את היוזמה לתרומה לקהילה לה התחייבו נערי עמנואל במסגרת פרוייקט "דרך הישר" בשיתוף משטרת ישראל והרשות הלאומית לבטחון קהילתי.

1. ביקור נציגי קופ"ח לאומית – אירחנו לביקור את מנהל המחוז בקופת חולים לאומית, בפגישה נדונו צעדים לשיפור והרחבת השירות שנותנת הקופה לתושבי עמנואל.

לשירותכם תמיד

יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה