מהנעשה במועצה חודש תמוז

להלן כמה מהדברים שעשינו במועצה בחודש החולף:

1. ציר מילוט – בשעה טובה לאחר שנים ארוכות שאנו עובדים על הנושא, קיבלנו בשבוע שעבר את צו התפיסה החתום לציר המילוט, כעת עמלים על גיוס המשאבים הנדרשים לביצוע הפרויקט החשוב הזה שיאפשר קיצור משמעותי של דרך הגישה לעמנואל בשעת חירום.
  2. פגישות עם גורמי חוץ לשיפור השירותים לתושבי עמנואל – כדבר שבגרה מקיים ראש המועצה ישיבות שמטרתן שיפור השירות לתושבי עמנואל.

לאחרונה התקיימו שתי ישיבות מעין אלו: אחת עם נציגי קופ"ח כללית והיא עסקה בשיפור שירותי הבריאות לתושבי המועצה והשניה עם חברת שיווק מזון גדולה הבוחנת כניסה לשוק בעמנואל באמצעות ביצוע משלוחים.

שיפור השירות לתושב נמצא בראש סדר העדיפויות של המועצה הן בשירותים הישירים שהיא נותנת, והן באמצעות רתימת גורמי חוץ שייתנו בעצמם שירותים ברמה גבוהה לתושבים.

1. פתיחת עונת הרחצה – נפתחה עונת הרחצה תשע"ט (ראו פרסום מצורף). כמו בהרבה דברים נוספים, מאחורי ההכנה הרבה עומדים עובדי מועצה מסורים שעשו ימים כלילות כדי לפתוח את העונה בזמן ובצורה המיטבית – יישר כוח!
  2. תפילת הדרך – שלט חדש של תפילת הדרך הוצב בכניסה ליישוב. סעו בזהירות.
  3. שיקום כבישים, מדרכות והתקני בטיחות ברחבי המועצה – בימים אלו החל לעבוד קבלן שזכה במכרז לביצוע עבודות תשתית במטרה להסדיר שיקום של כבישים משובשים, התקנת התקני בטיחות, פסי האטה וכדו' וכן סימון וניתוב של מעברי חציה, אבני שפה מדרכות ועוד. במסגרת זו הושלם כבר ריצוף השבילים ברחוב בעש"ט ובתחילת רחוב פנחס לוין.

העבודות יימשכו כחודש ימים ובמהלכן נפעל לתקן את ליקויי הבטיחות הקריטיים ובהתאם לתקציב המאושר לכך.

1. התרחבות מבנה המועצה – השבוע הוצבו מבנים יבילים בחלק האחורי של המועצה לשם ריווח הצפיפות בחדרי המועצה כיום ותוספת שירותים שונים של המועצה והחברה הכלכלית. שיפוץ מבנים אלו יחד עם מבנים נוספים שהוצבו (עבור מרכז קהילתי, כיתה יבילה בתיכון ועוד) יחל בזמן הקרוב.
  2. ביקור ממ"ז – אירחנו לביקור את מפקד מחוז ש"י במשטרה. בפגישה דנו בהידוק קשרי העבודה בין המשטרה למועצה וההיתכנות להקמת מוקד בטחוני שיאויש על ידי מתנדבי שירות אזרחי ובכך לשפר משמעותית את המעטפת הביטחונית של עמנואל.
  3. שדרוגים מוסדות חינוך – כחלק מהסיוע שנותנת המועצה למוסדות החינוך בעזרת מפעל הפיס, התחלנו בביצוע החלפה של מזגנים ישנים/מקולקלים במוסדות החינוך בעמנואל בהתאם למיפוי מקצועי שנערך, במקביל מקדמת מח' חינוך רכישה של ציוד וריהוט לטובת בתי הספר.
  4. חפירת יסודות לבניינים חדשים – אירוע משמח במיוחד שאירע בשבוע החולף הוא תחילת חפירת היסודות לבניית שכונת נוף קנה (רחוב הגר"א) וכן חפירת יסודות לבניין ה-5 בשכונת הדר עמנואל שניהם מצטרפים לתנופת הבניה בעמנואל המתחדשת.
  5. פעילות בספריה – כמדי שנה, לקראת חג השבועות, יזמה הספרייה פעילות עם סופר סת"ם. במסגרת הפעילות בה השתתפו כ-120 ילדים מגנים שונים, קבלו הילדים הסבר מהרב חיים צדוק על כתיבת ספר התורה, מזוזות ותפילין, והמחשה של החומרים והתהליכים. בנוסף, כל ילד קבל את שמו רשום על קלף כמזכרת חינוכית. הילדים והגננות היו מרוצים מאד והגננות הודו למרכז הקהילתי ולסופר על ההרצאה הייחודית והמרתקת.

ועוד בנושא הספריה, לקראת שבוע הספר וחודש הקריאה, הזמינה הנהלת הספריה סימניות מיוחדות  לספרים. כל סימניה כוללת מידע על שעות הפעילות, תכנים ושירותי הספרייה, ופרסום הספריה וכל משפחה תקבל סימניה לשימוש בבית. יישר כוח לגב' גולדשטיין על התוספת הייחודית הזו.

1. עדכון מספרי מבנים – במסגרת הסדרת שמות הרחובות ומספרי הבתים, היו הערות ושאלות של תושבים. לעלון זה מצורפים מפה ומקרא המסבירים את השינויים שבוצעו – ישן מול חדש.
  2. תרגיל חירום – קיימנו תרגיל חירום המדמה את הפעילות של כלל המכלולים בתרחיש של אירוע נרחב בו תפעל המועצה כולה במתכונת חירום. תרגיל זה הינו חלק משגרת עבודה של כל מחלקות המועצה הערוכות למתן מענה לתושבים גם בשגרה וגם בחירום. נציגי פיקוד העורף ורשות החירום הלאומית העידו כי חלה התקדמות משמעותית במוכנות המועצה לחירום והתרגיל הוכיח זאת היטב.
  3. תחילת בניית המעון – לאחר עיכובים משמעותיים, אנו זמחים לעדכן כי הסתיימו העבודות של חברת חשמל שבלעדיהן לא היה ניתן להיכנס לעבודה בחצר המעון ומיד עם סיום עבודות אלו, התחלנו בביצוע עבודות עפר במגרש ציבורי 305 (בין אתר רבקה להדר עמנואל) ובקרוב תחל בניית השלד. גודל המבנה כ-350 מ"ר והוא ייתן מענה לעשרות פעוטות שכיום אין להם מסגרת מסודרת זמינה ונוחה.

במקביל מתקדמות גם העבודות בחלק התחתון של המגרש לבניית 6 הגנים והשבוע בוצעו בהם עבודות של טיח פנים והחלה העבודה על פיתוח החצר, הרמפות והמדרגות למפלס העליון.

1. ביקור מפקחות – מח' חינוך אירחה ביום חמישי סיור בגנים שמטרתו סקירה על העשייה בשטח, תהליכי למידה והיכרות עם מרכזים לימודיים המתקיימים בגנים.

השתתפו בסיור  ראש המועצה מנהל מחלקת החינוך אריק קיציס ורכזת גיל הרך נחמי עובדיה כמו כן כבדו אותנו בהשתתפותן צוות הפיקוח משרד החינוך: המפקחת המתכללת הגב' שושנה וייס, הגב' פסיה יעקובוביץ, גב' ברוריה עזאני, גב' רבקה מור יוסף. בסיור הוצגו העשייה החינוכית הרבה, תכניות ייחודיות וכן פעילויות העשרה הפועלות בגנים. הפקחות התרשמו וציינו את השיפור הניכר ואת התקדמות הגנים בכלל הנושאים הפדגוגים וכן בנראות הגן.

בסיום הסיור התקיימה ישיבת סיכום בלשכת ראש המועצה בה נידונו הצרכים והמשאבים לשנת תש"פ, וסוכם על המשך השתלמויות בעמנואל וכן הידוק שיתופי הפעולה בין המחוז החרדי לבין יחידת הגיל הרך .

לשירותכם תמיד

יהודה הנדלר – מנכ"ל המועצה