מהנעשה במועצה חודש כסלו תש"פ

תושבי עמנואל היקרים שלום

לאחר חודש של חגים ברוכים אני שמח להציג בפניכם את עיקרי הנושאים אותם קידמנו החודש בפעילות המועצה

כביש הגישה עמנואל – עם התקדמות בנייתו של מפעל 'יוניברב' לעיבוד ומחזור של פסולת באמצעים טכנולוגיים מתקדמים באזור התעשיה, עומדת לפתחנו סוגיית עומס הנסיעה בכבישי הגישה לעיר, בשל משאיות שיגיעו לעמנואל עם מרכולתם מרחבי הרשויות השכנות. בדיון עם מהנדס התנועה של משטרת ישראל הובהר כי הצמתים והכבישים בואכה עמנואל זקוקים לשדרוג. לאור זאת הוצאנו פניות דחופות למנכ"לי משרד הכלכלה ומשרד התחבורה וכן לשרים הרלוונטיים ואנחנו פועלים מולם בכל הערוצים למימוש האחריות של משרדם על הנסיעה הבטוחה בדרכים ועל אזור התעשיה.

מצב חירום בדרום – החודש חווינו החמרה ביטחונית באזור הדרום שכללה שיגור טילים אף לאיזור המרכז, מה שגרם לשיתוק של כל מוסדות החינוך מהמרכז ודרומה. גם בעמנואל נפתח חמ"ל לריכוז הטיפול במוכנות המוסדות לשעת חירום כולל פתרון למוסדות שאינם ממוגנים וכן מענה לילדי החינוך המיוחד שכלל הפעלת מתנדבים ומשחקיות לילדים.

ראש המועצה ביקש לקיים הערכת מצב ולבדוק את מוכנות המועצה לתרחישים שכולנו תפילה שלא יגיעו לפתחנו. תודה רבה לגב' הרשקוביץ ולאריק קיציס וכן למשה חזקיה ולעובדי המרכז הקהילתי ואגף החינוך על ההתגייסות והמסירות למען ילדי העיר. תפעול מצב החירום תרם גם לתרגול המערכת לעבודה בזמן אמת. תודה לאגף הביטחון בראשות יעקב פרץ על התפקוד המקצועי.

הרשאה לפרויקטים פיתוח – כחלק מיום הכרות במשרד הפנים שקיימנו, תומר הגזבר ואנוכי, חזרנו עם הרשאה תקציבית לביצוע של 2 פרויקטים לפיתוח העיר בגובה 400,000 ₪ תודה רבה ליוסי הדרי הגזבר היוצא על הליווי ולגב' עמרן היקרה על קידום ההרשאות לתקצוב.

קידום תכנון 116 יח"ד – בישיבת תכנון שהתקיימה השבוע עם כל צוות המתכננים של תב"ע 120/6. הכוללת בסה"כ כ-1000 יח"ד בגבעה הצפון מזרחית של העיר (איזור הבריכה), קידמנו את התכנון המפורט ל-116 יח"ד שיוצאו לשיווק עם סיום התכנון. תודה רבה לשמעון ויזמן ממחלקת הנדסה על הובלת הפגישה. יישר כח!

אישור משרד הכלכלה לתכנון המעון החדש – בשעה טובה התקבל אישור משרד הכלכלה לתכנון מעון חדש 6 כיתות, המיועד להיבנות בסמוך לבית פיס לקשיש. יישר כח לאמיר מלול מהנדס המועצה על ביצוע התכנון היפהפה ועל קידום התכנון לאישור (מצורפת תמונה). השלב הבא של הוצאת היתר בניה כבר מתקדם בעזרתם של גב' דגן ונתנאל זלמנסקי. יישר כח!

משרדים לחברה הכלכלית – לאחר יציאה למכרז להבאת מנכ"ל חכ"ל שיצעיד את החברה לטובת העיר, בשעה טובה החלו העבודות בניצוחו של מנהל אגף שפ"ע מר יואב לשיפוץ הקראוילות בצמוד למועצה, אשר מיועדות לאכלס חלק ממשרדי המועצה והחברה הכלכלית. מקוים לחנוך אותם בקרוב בימנו לרווחת העובדים והתושבים.

ביקור ממונה משרד הפנים – הממונה על מחוז יו"ש במשרד הפנים הגב' נאסה הגיעה יחד עם סגל עובדיה לביקור במועצה. בה הוצגו להם היעדים אליהם אנחנו שואפים כמועצה וכן הפערים הקיימים הזקוקים לעזרתה כגון שחרור חסמים והאצת תהליכים ואישורים. בנוסף התקיים סיור רגלי לאורך טיילת הבעש"ט ותצפית מגג ב'הדר עמנואל'. הביקור היה מוצלח מאוד.

ביקור ראש מדור תשתיות במינהל האזרחי – התקיימה פגישת עבודה עם סא"ל מ. מאירי ראש תחום תשתיות במינהל האזרחי לגבי נושאים של רישום קרקעות בעמנואל. קיבלנו הבטחה לקידום בחינת הפתרונות לבעיות הקימות ברישום ובלקיחת משכנתאות בעיר, באגפי המינהל הרלוונטיים. בנוסף התקיים דיון לזירוז הגשת תב"ע 120/7 להגדלת אזור התעשיה.

ישיבת סטטוס פרוייקטים משודרגת - חידשנו את קיום הישיבה המהווה מרכז שליטה לקידום פרויקטים במועצה. הישיבה מתקיימת בפורום של כלל הגורמים הקשורים בפרויקטים. ובה למעשה מתנהל כל המעקב השוטף אחר התקדמות הפרויקטים שהמועצה מובילה בעיר. אופן הצגת הנתונים קיבל שידרוג מרענן ומבורך תחת ידיה של הגב' אמזל, בדמות מצגת מאירת עיניים אשר מציגה בזמן הישיבה את כל הנתונים הרלוונטיים ומאפשרת לעקוב מישיבה לישיבה אחר התקדמות הפרויקט, ביעילות רבה. יישר כח !

שריפת בניין - לצערנו באחד הבקרים החודש דווח על שריפת בניין מגורים, תגובה מהירה של הסייר וצוות הכיבוי הצילו חיי אדם ומנעו נזק רב. תודה למתנדבים המסורים שנזעקו ולאגף הביטחון על תפעול שקט, יעיל ומקצועי של האירוע.

סיום קורס מחשוב - בשעה טובה ומוצלחת, הסתיימו בהצלחה 2 הקורסים שנפתחו ביישומי המחשב לנשים, קורס למתקדמות וקורס למתחילות. העובדות שהתמידו בקורס קיבלו תעודת סיום.

גב' ר. הבה מעבירת הקורס והתלמידות מודות לראש המועצה ולאריק קיציס על האפשרות להשתמש וליהנות מחדר המחשבים. לרוני גפני ממפת"ח תודה על עזרתו בקיום הקורס ללא עלות מצד המועצה.

יישר כח לגב' יצהרי על ההובלה והדחיפה !

תכניות ויעדים לשנת 2020 - במסגרת ישיבות המנהלים הדו שבועיות במועצה התחלנו בתהליך של בירור יעדים ובניית תכניות עבודה לשנת 2020. המנהלים הציגו את שאיפותיהם לשנה הבאה והתקיימו דיונים חשובים באותם יעדים הנוגעים בצורה רוחבית למס' מחלקות או לכולן. בהמשך נעבד את החומר לכדי תכניות עבודה מקושרות תקציב. ישר כח לכלל המנהלים על שיתוף הפעולה והדיונים הפוריים. ולמנהלת משאבי אנוש גב' ריבקין על הליווי.

פגישה עם המח"ט - ביום שישי האחרון התקיימה פגישת עבודה של ראש המועצה, הקב"ט והרבש"ץ עם מפקד החטיבה המרחבית הנכנס אל"מ יפתח נורקין. בפגישה הוצגה למח"ט ההתפתחות של העיר בשנים האחרונות והצורך בחיזוק הביטחון ואיכות החיים של התושבים. ביקשנו את סיוע החטיבה במיגור השריפות סביב הישוב, בהגברת הנוכחות הצבאית במרחב העיר ובאזור התעשיה. כמו כן הועלה נושא ציר המילוט וחיזוק כיתת הכוננות וכן דחיפת פרויקטים ביטחוניים.

משכן חדש למרכז הקהילתי - בשעה טובה הסתיימו שיפוצי המבנה והמרכז הקהילתי שלנו התחדש במשכן מרווח ומכבד. המבנה ישמש את משרדי המרכז הקהילתי וכן מועדון נוער לבנות, למשך התקופה הקרובה ועד לבניית מתחם הקבע אשר נמצא בימים אלו בהליכים אחרונים לפני תחילת עבודות. ישר כח ליואב ידי הזהב ולעובדי השפ"ע ולגב' הרשקוביץ שדחפה.

חודש טוב