מהנעשה במועצה חודש טבת תש"פ

תושבי עמנואל היקרים שלום

בניית מתנ"ס-ספרייה - כחלק מהמאמצים להוציא את פרוייקט בניית הקבע של המתנ"ס והספרייה לפועל, נפגשנו עם גורמים במפעל הפיס ע"מ לבחון את האפשרות להגדיל את תקציב הבינוי. הפגישה היתה חיובית מאוד וניתן אישור עקרוני להגדלת התקצוב. בכך בע"ה תפתר הבעיה העיקרית שעמדה בפנינו. בע"ה לאחר שנעבור עוד מס' משוכות אני תקווה שנוכל לבשר בקרוב על מועד תחילת הביצוע.

מפרץ לאוטובוסים ביציאה מהעיר - לאחר שהשלמנו את ההכנות הנדרשות, בע"ה פורסם מכרז לביצוע מפרץ חדש ובטיחותי לאוטובוסים ביציאה מהעיר ברח' הבעש"ט. אשר מתוכנן להתמקם בין צומת בעש"ט / פנחס לוין ליציאה מהעיר. המפרץ יתן מענה תחבורתי ובטיחותי לתחנת האוטובוס של היציאה מהעיר. תודה לגב' דגן, גב' אמזל, שמעון ונתנאל על הקידום.

פחים ר' מאיר - כחלק מההתפתחות בעיר והצורך במתן פתרון לחניות, הועלו ברחוב רבי מאיר מסתורי הפחים למדרכות.

ישר כח למנהל מח' שפ"ע יואב חסן על החשיבה המתמדת כיצד להקל על התושבים.

מים – החודש אירעו מס' אירועים חריגים בתשתית המים. התגלה פיצוץ מים משמעותי בין רחוב בית ישראל לחתם סופר שגרם לעצירת המים לכל דיירי חתם סופר. תיקון הפיצוץ דרש חפירה די נרחבת ומפאת גילו של קו המים נדרשו מס' ניסיונות לרתך ולתקן אותו. יואב, יוסף רצאבי, רחמים וצוות השפ"ע עבדו במסירות רבה לתיקון העניין ומגיע להם צל"ש על המהירות והיעילות! תודה גם ליעקב פרץ ולמרדכי על ההתגייסות המיידית להעמדת מיכלי מים לשתיה ברחוב חתם סופר.

רישוי עסק – החודש הנפקנו רישיון עסק למפעל 'מוטולה' באזור התעשיה. הנפקת רישוי עסק במחוזותינו הינה מאורע די נדיר ואנחנו שואפים להרחיב ולקדם את העניין. במקביל הוצאו השבוע התראות לפני פתיחה בהליך פלילי לעסקים שפועלים ללא רישיון. יישר כח לידעיה שהם על קידום הנושא.

תב"ע 120/7 - קיבלנו החודש אישור להעלאת התב"ע של אזור התעשיה החדש לדיון במינהל האזרחי לאישור הפקדה. ההפקדה היא השלב האחרון, לפני האישור הסופי למתן תוקף לתכנית. מדובר בהישג משמעותי ביותר, שמסמן את השלמתו של תהליך תכנון התב"ע שנמשך מספר שנים. בע"ה לכשתאושר התב"ע סופית, הדבר יהווה פריצת דרך גדולה מאוד עבור עמנואל. כולנו תפילה שההחלטות שיתקבלו יהיו טובות לעמנואל. תודה גדולה לצוות קידום התב"ע בראשות הגב' טלי דגן וכן לידעיה, אמיר ולכל השותפים לאורך הדרך.

ביקורת חירום – התקיימה החודש ביקורת של מערך החירום העירוני מטעם רח"ל (רשות החירום הלאומית במשרד הביטחון). לביקורת התכוננו כלל מנהלי המכלולים בחירום ונעשתה עבודה חשובה מאוד, בהכנת תשתית התיקים לעבודה בחירום. יישר כח ליעקב פרץ שעבד ב-3 החודשים האחרונים חזק מאוד על העניין. ולכלל מנהלי המכלולים ועוזריהם שעבדו ברצינות רבה ובאחריות. הביקורת היתה טובה מאוד וקיבלנו מס' הארות לשיפור שייושמו בע"ה בזמן הקרוב. אנו שואפים להיות מוכנים לזמן אמת לפחות כפי שהיינו מוכנים לביקורת.

מרכז ההפעלה מוכן לביקורת.jpe

קביעת מזוזה - בשע"ט זכינו לקבוע מזוזה במרכז הקהילתי החדש וכן במפעל חדש באזור התעשיה. כן ירבו בע"ה!

קביעת מזוזה במרכז קהילתי.jpe

נוהל רכש -  בשיתוף עם גזבר המועצה והקניין, הופץ לכלל העובדים נוהל רכש חדש. על מנת לייעל את תהליכי הרכש ולצמצם עלויות מיותרות.

סיום תכנית 'מאיצים'  -  תכנית 'מאיצים דיגיטליים בשלטון המקומי' במסגרת מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשיוויון חברתי, נועדה לקידום הדיגיטציה ברשויות המקומיות בישראל. מטרת התכנית הינה הכשרת מובילי שינוי בתוך הרשות המקומית המקדמים חדשנות דיגיטלית ברשויות המקומיות, משפרים תהליכי עבודה ושירותים באמצעות טכנולוגיה.

מדובר בתכנית יוקרתית אשר רק כשליש מהרשויות הניגשות אליה מתקבלות. ובסיומה הבוגרים מייצרים מוצר דיגיטלי שישפר את השירות לתושב בתקצוב נדיב מטעם התכנית.

לשמחתנו השבוע סיימו נציגותינו היקרות מזכירת מח' חינוך הגב' בוסי וגב' דגן את הקורס אשר פיתחו עבור תושבינו מערכת יעילה לזימון תורים לקבלת קהל במועצה באמצעות אתר האינטרנט המועצתי. (יצא פרסום נפרד לתושבים בעניין המערכת)

יישר כח ענק לבוגרות היקרות שהשקיעו זמן רב ומאמצים על מנת לסיים בהצלחה את הקורס ולשפר את הדיגיטליות והנגישות של התושב למועצה. שאפו!

סיום מאיצים.jpe

שיווק 166 יח"ד - בשעה טובה פרסם משרד השיכון מכרז לשיווק 166 יח"ד באזור רמת עמנואל (תב"ע 120/6) . וכן התקיים כנס יזמים לשיווק בע"ה אנו מקווים שהשיווק יצליח ומדובר יהיה בעוד קפיצה גדולה קדימה.

פגישה עם שר האנרגיה – התקיימה פגישה של ראשי רשויות באזור עם שר האנרגיה ד"ר יובל שטייניץ ובכירי חברת החשמל. ראש המועצה הפעיל לחץ כבד על השר לביטול ההחלטה על סגירת סניף אריאל של חברת חשמל. מקוים שיתקבלו החלטות טובות לעמנואל.

מפגש ראשי ערים – בפאנל שנערך בבני ברק התקיים דיון בקרב ראשי הערים החרדיות בנוגע לתחזית הפעילות והצמיחה בעשור הקרוב. ב"ה עמנואל על המפה!

מענק תמרוץ דיור -  לשמחתנו הרבה המועצה קיבלה החודש מענק כספי מכובד בגין כמות הבניה בעמנואל בשנת 2018. יישר כח גדול למשה רוטנשטיין על הטיפול והדאגה לקבלת המענק.