מהנעשה במועצה חודש אדר תש"פ

תושבי עמנואל היקרים

פגישה עם שר הפנים –התקיים מפגש עם שר הפנים במסגרת סיורו בבקעת הירדן. ראש המועצה נפגש עם השר והעלה בפניו מספר סוגיות הנמצאות בטיפול משרדו וזקוקות לטיפולו. ואף הזמינו לביקור בעמנואל.

שר הפנים.jpe

פגישה עם אורי אריאל – התקיימה פגישה עם השר לשעבר אורי אריאל. אורי נרתם לסייע לנו בגיוס כספים מרשויות ומתורמים פרטיים. אנו עובדים כעת על הקמת תשתית ארגונית לגיוס כספים למועצה.

באבא סאלי – הילולה יפה ומכובדת לצדיק רבי ישראל אבוחצירא זיע"א התקיימה בביתו של מ"מ ראש המועצה הר' אליהו טובול בהשתתפות ראש המועצה וחברי מועצה.

רישום מונגש לגני ילדים תשפ"א – ביוזמת מחלקת החינוך הוקמה עמדת הרשמה ממוחשבת בכניסה למחלקת החינוך לשירות התושבים. מערכת ההרשמה כבר פעילה לשימוש. יישר כח למנהל מח' חינוך אריק קיציס על הרעיון וההנגשה וליואב על הביצוע.

פרויקט M21  - בשעה טובה ומוצלחת סיימנו בהצלחה פרויקט נוסף של מרחבי למידה בתקצוב משרד החינוך. במסגרת הפרויקט כתת לימוד רגילה בבית ספר 'בית יעקב' שופצה והותאמה לרעיון הפדגוגי של הנהלת המוסד, הוזמן מחשוב מתקדם וריהוט בהתאמה אישית  בעיצוב מודרני לטובת התלמידות. תודה רבה לרכזת הפרויקטים הגב' אמזל על קידום הפרויקט.

M21.jpe

בי"ס חב"ד – בביקור של הרב קריצ'בסקי מנכ"ל רשת המוסדות של חב"ד הצגנו את התקדמות ההכנות ליציאה לפרוייקט הבינוי של בית הספר חב"ד בנים. וסיכמנו על שיתוף הפעולה בהמשך. בע"ה אנו מקוים שנוכל להיות אנשי בשורות בקרוב.

תחנת אוטובוס - בשעה טובה נכנסנו לביצוע מפרץ חדש לתחנת האוטובוס בכניסה לעיר. היקף הפרויקט כ-200,000 ₪. המפרץ החדש יחליף את התחנה הקיימת בצומת פנחס לוין / בעש"ט וימוקם כ50 מטרים לאחר הצומת לכיוון היציאה. מטרתו לאפשר עצירה ואיסוף נוסעים בבטחה וברווח. וללא הפרעה לתנועה. תודה לשמעון ויזמן ולכל העוסקים במלאכה.

בניית המרכז הקהילתי – השבוע התחילו ההכנות לכניסת הקבלן לשטח לצורך בניית המרכז הקהילתי והספריה. הפרויקט בעלות של כ-6,000,000 ₪  ההכנות כללו העתקת מבנה יביל מתוך השטח ותיאום בין התשתיות השונות לפני חפירת היסודות. בע"ה בתוך כשבועיים צפוי הקבלן להתחיל בעבודתו. יישר כח ליואב ולשמעון על הזריזות בהכנת השטח לכניסת הקבלן!

נתיבי ישראל – בפגישה עם מנהל המרחב בחברת נת"י מר זאב פורקוש הוצגה דרישה לביצוע כיכר בכביש הגישה לעיר ע"י מפעל יוניברב. הבהרנו כי בכל יום שעובר ללא בניית כיכר ישנו סיכון חלילה לתאונת דרכים במקום. זאת במקביל לדחיפת העניין גם מול משרד הכלכלה. מר  פורקוש הבטיח להתגייס ולעשות מאמצים כדי שהכיכר אכן תיבנה. תודה לשמעון ולגב' דגן!

מים בששון – בשעה טובה  בהשתתפות שר האנרגיה ד"ר יובל שטייניץ נחנך קידוח "קדומים 2" בעומק של 690 מ' מתחת לפני הקרקע, אשר יספק כ-5000 קוב מים מדי יום ויקל על מצוקת המים האיזורית.

קידוח קדומים.jpe

יוניברב – קיימנו סיור במפעל יוניברב ההולך ונבנה במהירות והתפעלנו מעוצמת המבנה המרשים. בתוך חודשים ספורים בע"ה יחל המפעל לפעול והוא אבן דרך חשובה ברמת התעשיה הגבוהה שהולכת להגיע לעמנואל בשנים הקרובות ולאכלס את התב"ע החדשה של אזור התעשיה.

התנגדות להקמת תחנת גז – ראש המועצה השתתף בפורום התנגדות להקמת תחנת גז מזהמת בדרום השרון אשר תשפיע גם על יישובי השומרון.

תחנת גז.jpe

סיפוח – במסגרת המאבק בקרב ראשי הרשויות ביו"ש מול הממשלה להחלת החוק הישראלי בעקבות תכנית טראמפ. השתתף ראש המועצה במספר פגישות חשובות עם בכירי הממשלה, שר הביטחון וראש הממשלה. יה"ר שנשמע בשורות טובות במהרה.

אימון צוות כיבוי –התקיים אימון מבצעי לצוות הכיבוי שלנו. על מנת לתת את המענה היעיל והמהיר ביותר באירוע אמת שלא יבוא. תודה לתחנת קרנ"ש על הסיוע וליעקב הקב"ט.

ידידים – באדיבותו של קבטנו יעקב פרץ, עמנואל אירחה קורס הכשרה למתנדבי ארגון 'ידידים'. העוסק במתן עזרה בדרכים לכל דכפין. החל מתיקון פנצ'ר באישון לילה ועד חילוץ מרכב נעול ועוד. יישר כח.

נופש שחר און – עובדי המועצה יצאו לנפוש ולהחליף כוחות במסגרת עמותת 'שחר און' לעובדי המועצות בארץ. בשתי קבוצות אחת למשפחות ואחת לנשים. העובדים נפשו וחזרו בכוחות מחודשים לעבודתם החשובה במועצה. תודה מיוחדת לגב' יצהרי על ההתרוצצות לפני הנופש וגם בתוכו כדי שכולם יהיו מסודרים על הצד היותר טוב.

שירותי מיחשוב – בקרוב נצא למכרז לקבלת שירותי מחשוב שוטפים ושדרוג המחשבים במועצה. בע"ה מהלך זה צפוי לפתור את מרבית הבעיות איתן אנחנו מתמודדים בעבודה השוטפת ולייעל ולהקל את תהליכי העבודה. תודה לגב' דגן על הקידום.

תנחומים –בצער רב התבשרנו על פטירתו של עובדנו המסור אבינועם יוסף ז"ל. שולחים תנחומים כנים ועמוקים למשפחת יוסף ובפרט למורה המסורה הגב' סימה תחי'.