מהנעשה במועצה חודש ניסן תש"פ

קורונה – כמו כל עם ישראל, כולנו שותפים להיערכות ולזהירות המתבקשים למול התפרצות נגיף הקורונה בעולם. אנו עורכים ישיבות הערכת מצב מדי יום לסנכרון המידע המגיע מרשויות הבריאות ומקבלים החלטות לגבי ההנחיות לתושבים כיצד לנהוג. חשוב מאוד להישמע לכללים שיעודכנו מעת לעת ולשמור על היגיינה אישית מוגברת ולהימנע ממגע מיותר.

כרגע המועצה נמצאת בהפעלת מצב חירום שבא לידי ביטוי בסגירת מוסדות חינוך ופעילות מצומצמת מאוד של המועצה ובהוראת משרד הפנים במועצה פעילים כעת רק 30 % מהעובדים אשר חיוניים לפעילות המועצה בחירום.

אתר המועצה עודכן עם חלון קופץ הכולל הנחיות וקישורים רלוונטיים.

המוקד תוגבר וערוך לקבל כל פניה בכל נושא ולהפנות אותה לגורם המתאים במועצה.

אנו מחזקים איש את רעהו להמשיך באחריות בעבודת הקודש ולשרת את הציבור באחריות ובשמחה.

והעגלה נוסעת.

פגישה עם שר התחבורה – התקיימה פגישה עם השר בצלאל סמוטריץ' בנוגע לדרכי הגישה לעמנואל ולכיכר באזור התעשיה. הרב גפני הציג לשר את הצרכים שלנו כעיר גדלה וצומחת בדרכים רחבות ובטוחות יותר. השר הבטיח לסייע ככל שיוכל.

בחירות – החודש יצאנו לבחירות בפעם השלישית. לשמחתנו בעמנואל שוב ראינו התגייסות של הציבור ועבודה משותפת באחדות למען הרשימות התורניות. בתפילה שזו תהיה הפעם האחרונה לשנים הבאות ושהתוצאות יתבררו לטובת עם ישראל ולטובת עירנו.

מוקד עירוני – כחלק מתכנון הקמת המוקד העירוני והרצון לשפר את המענה לתושב, נציגי המועצה יצאו לסיור הכרות ולמידה במוקד הביטחוני המתחדש של קדומים.

אשכול רשויות – בשעה טובה התקיימה השבוע ישיבתו הראשונה של אשכול הרשויות ביו"ש, וזאת לאחר שהתקבל האישור המיוחל ממשרד הפנים להקמתו. בישיבה הוגדרו וועדות מקצועיות לקליטה וגיוס של הנהלת האשכול ונבחר יו"ר אשכול וסגן (יגאל להב יו"ר קרנ"ש ואבי עדן גזבר מודיעין עילית בהתאמה). כמו כן הוגדרו מס' עניינים מנהלתיים שיאפשרו לאשכול להניע את פעילותו. קיומו של אשכול רשויות מייעל את עבודת הרשויות ופותח כיוונים חדשים לרכש ופעילויות שונות עבור הרשות. בהצלחה!

מסיבת פורים לנשים – בשבוע בו חל פורים התכנסו עובדות המועצה למסיבת פורים בבית פיס לקשיש. לסעודת מצוה עם תכנית עשירה ומעניינת.

היתה נוכחות מרשימה מאוד. יישר כח לצוות אירגון המסיבה, לגב' ריבקין, הגב' יצהרי, הגב' מ. גמליאל, הגב' גברא והגב' חלא! כן ירבו שמחות.

פיתוח באזור התעשיה – השבוע התקיים סיור קבלנים במסגרת מכרז של מש' הכלכלה להשלמת הפיתוח באזור התעשיה (הרחוב של מסגרית תורג'מן) בתוך שבועות ספורים יחלו העבודות במסגרתן יוקמו מדרכות ויסלל הכביש. ישר כח לשמעון אחראי פרוייקטים על הליווי המקצועי.

פרויקט גן קק"ל – בשעה טובה פרסמנו השבוע מכרז לביצוע גן משחקים ענק בהיקף של 1.4 מיליון ₪ ביוזמתה ובקידומה של הגב' ט. דגן שאנחנו מודים לה ומנצלים במה זו לאחל לה מזל טוב להולדת הבת תחי' בשע"ט !

תב"ע – לאחר כשנה של עבודה, אושרה להפקדה בוועדת המשנה להתיישבות במינהל האזרחי תב"ע 120/6/3 אשר מסדירה את קווי המגרש במגרשי הווילות בכניסה לעיר. ישר כח למהנדס המועצה מר אמיר מלול ולעוזרו נתנאל ומח' הנדסה.

תקצוב בניית מרכז קהילתי וספרייה – בשעה טובה אושר לנו החלק האחרון של תקצוב הפרויקט ע"י מפעל הפיס בסכום של 1.3 מיליון ₪. הקבלן כבר מבצע עבודות של הכנת השטח. ובע"ה בזכות תקצוב זה הבניה לא תיעשה בשלבים אלא ברצף.

מרכז מסחרי חדש – בפגישה עם הבעלים והיזמים של המרכז המסחרי העתידי הצמוד למבנה המועצה, חברת 'שירתם'. הוצגה לנו הדמיית תכנית המבנה שיכלול בע"ה מרכז רפואי וסופרמרקט גדול וכן חדרי חנויות ומשרדים. לאחר שהתכנית תעבור אישור של מהנדס המועצה היא תקודם לביצוע באופן מיידי. אנחנו שמחים שעמנואל המתחדשת ממשיכה להראות סימני חיים, לעלות ברמת הביקוש לאיכות חיים ולמשוך אליה עוד ועוד יזמים. התקיים סיור משותף עם יזמי המרכז המסחרי המתוכן ליד מבנה המועצה, וכן נציגים בכירים של רשת גדולה לשיווק מזון לבחינת האפשרות להקמת סניף בעמנואל. ראש המועצה הציג בפניהם את נתוני הצמיחה המשמעותיים מאוד בשנתיים האחרונות ואת הצפי לבניה מסיבית ולאיכלוסים הצפויים ב-3 השנים הקרובות בע"ה.

מכירת ביגוד – ביוזמה מבורכת של חבר המועצה אופיר שמחי התקיימה בעמנואל מכירה גדולה של ביגוד במחירים מצחיקים התאימים לחודש אדר. יישר כח.

מכירת ביגוד.jpe

חסידות באיאן – בכנס גדול שערכה החסידות יחד עם יזמי הבניה בעמנואל ובהשתתפות ראש המועצה, הוכרז על שיתוף פעולה לרכישת בתים בהיקף משמעותי מאוד בעמנואל בברכת האדמו"ר. במהלך השבוע החולף מאז הכנס, כבר נרשמו עשרות משפחות לרכישת בתים בעמנואל. אנו תפילה שמגמה זו תגדל ותתרחב ונמשיך לחזות בהתעוררות הציבורית להגיע לעמנואל.

משטרה לקהילה – בביקור רמ"ח קהילה באגף המבצעים במשטרת ישראל,

שמטרתו הכרת החברה החרדית ושיפור השירות בהתאמה לצרכים של האוכלוסיה. חולקו בישוב מעל 40 תחפושות. כמו כן הגיעה ניידת המשאלות ושימחה את ילדי הישוב שנבחרו לשם כך. השוטרים נרתמו למשימה והשקיעו את מירב המאמצים כדי לשמחם ולהגשים להם חלום.

תודה לגל השוטר, יעקב הקב"ט ולכל מי שפעל וסייע להגשמת היום החשוב הזה.

משטרה.jpe

פגישה במשרד השיכון – נפגשנו עם מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון מר בני דרייפוס. המשרד פרסם בפעם השלישית מכרז לשיווק 166 יח"ד בעמנואל. לאחר פעמיים שהמכרז נכשל משלא הוגשו אליו הצעות כלל, ביקשנו את הפגישה עם מנכ"ל המשרד בכדי להציף מולו את הסיבות לכשלון המכרזים לדעתנו, ומה ניתן לשנות בתנאי המכרז על מנת להופכו לאטרקטיבי יותר ליזמים. חשוב לציין שהמשרד ביוזמתו כבר שיפר את תנאי המכרז בצורה משמעותית עוד קודם לפגישה. בפגישה הוסכם על מספר שיפורים נוספים שיוכנסו למכרז ואנחנו מקוים שיעודדו יזמים לגשת ולהציע הצעה במכרז.

ביקור – זכינו לביקור ראש מועצת רמת ישי מר עופר בן אליעזר. שהגיע בהזמנת הרב גפני לביקור. מר בן אליעזר בעל ניסיון של שנים רבות כראש מועצה. שמענו ממנו עצות מועילות ולמדנו רבות מניסיונו העשיר בניהול מועצה בסדר גודל דומה לשלנו.

עופר בן אליעזר.jpe

תערוכת מוני- אקספו – החודש התקיימה התערוכה השנתית לחדשנות עירונית של מרכז השלטון המקומי. בתערוכה למדנו רבות על פתרונות שונים ומגוונים לאתגרים העומדים בפני המערכת העירונית ונפגשנו עם דמויות מפתח שיוכלו לעזור לנו לקדם את העיר ולפתח ולחזק את איזורי המסחר והתעסוקה בה.

תנחומים – משתתפים בצערה של העובדת הגב' אסתר ויזמן על פטירת אחיה ז"ל. ולמשפחת ברוינר על פטירתה של עובדת המועצה לשעבר הגב' מאשה ע"ה. תנוחמו מן השמים ולא תדעו עוד צער!