מהנעשה במועצה חודש אייר תש"פ

בחודש החולף המועצה עסקה ברוב המוחלט של זמנה ומשאביה בהתמודדות עם נגיף הקורונה על שלל ההיבטים הכלולים בנושא.

אספר כאן קצת על השתלשלות הדברים ואנסה לחבר את הקורא לנעשה במועצה בימים אלו.

עם הגעת הנגיף לישראל האירועים התקדמו בקצב מהיר מאוד ובכל יום התרחשו שינויים משמעותיים ולפעמים קיצוניים.

למעשה המועצה נכנסה לפני כחודש למצב פעילות של 'מטה חירום' אשר בנוי מהנהלת המועצה ומכלולי חירום אשר לכל אחד תפקיד במערך החירום. ובו השגרה הופכת לשגרת חירום אשר הכללים ואופני העבודה בהם שונים בתכלית משגרת העבודה הרגילה.

עוד קודם להחלטות שהתקבלו בממשלה על התחלת צעדי הגבלה כינסנו במועצה ישיבת היערכות והתחלנו מוקדם יחסית את ההתכוננות ונקיטת הצעדים ההגנתיים מול הנגיף.

מהר מאוד התחלנו לקבל הנחיות מלמעלה לגבי הצעדים שיש לנקוט גם כארגון שמעסיק לא מעט עובדים וכמובן בתור רשות מקומית שמתגוררים בה תושבים ושבאחריותנו לדאוג לשלומם.

צוות מטה החירום של המועצה שכולל את הנהלת המועצה ומנהלי מכלולי החירום החל לקיים בכל בוקר ישיבת הערכת מצב מפורטת, אשר בה אנו מתעדכנים בהנחיות החדשות, גוזרים משמעויות והנחיות למועצה ולתושבים ונערכים לתרחישים הצפויים.

אפרט מעט על מבנה מטה החירום.

ראש המועצה – יו"ר מטה מל"ח, מנכ"ל - ראש המטה ויעקב הקב"ט – מנהלים את האירועים ואת התנהלות מטה החירום וקובעים את המדיניות ואת הצעדים.

מכלול יקל"ר (יחידת קישור לרשות) – אבידן סייגון ויצחק אברהם המסורים – אחראים על הקשר בין הצבא וכוחות הביטחון לבין המועצה, מביאים עדכונים ומנהלים את התקשורת בין הגופים.

מכלול אוכלוסיה - אמנון אסף, גב' י. מויאל ואיציק אהרוני – שאמונים על הנושא החברתי והאנושי. אשר במשבר הנוכחי מהווה חלק עיקרי ומשמעותי בהתמודדות.

צוות צח"י (צוות חירום ישובי) – הגב' ס. הרשקוביץ וצוותה. – אמונה על הפעלת צוותי המתנדבים והדאגה לשיבוצם ולניהולם היעיל. ב"ה זכינו וישנה התגייסות רבתי ועשרות תושבים יקרים המעונינים להתנדב

מכלול חינוך – אריק קיציס וצוותו – אשר אחראי על כל ההיבטים של הפעלת מוסדות חינוך, נוער והמשמעויות שלהם בשעת חירום.

מכלול לוגיסטיקה – יואב חסן וצוותו המסור– פעילות שפ"ע בחירום, אחריות על שירותים שוטפים, ניהול מערך אספקת המזון בניהול הגב' ר. עמראן. וצרכים נוספים החיוניים לשמירה על השגרה.

מכלול כוח אדם – הגב' ט. ריבקין והגב' מ. גברא– באחריותן כל נושא כח האדם ברשות. עובדים, ריכוז מתנדבים וכו'.

מכלול מידע לציבור – גב' מ. יצהרי, הגב' מ. רוזנגרטן ויענקי לויפר – הוצאת מידע לצרכי דוברות, הודעות לציבור וכו'. גם מכלול זה הינו משמעותי מאוד לשמירה על עדכון רציף של הציבור בכל ההנחיות ושמירת הסדר.

פירטתי כאן את ראשי המכלולים ועיסוקם העיקרי. בכל מכלול ישנם שותפים רבים נוספים שעובדים קשה מאוד כדי שנצלח את התקופה הזו בטוב ועל כך לכולם מגיע יישר כח גדול.

ישנה חשיבות רבה לעבודה בסנכרון בין המכלולים. וב"ה שהגענו למשבר הנוכחי במצב טוב מבחינת מוכנות המכלולים והפעלתם בצורה המקצועית ביותר.

ישיבת מכלולי חירום בשיחת וידיאו.jpe

בשלב די מוקדם של המשבר התקבלה החלטה דרמטית על צמצום פעילות המועצה למינימום ההכרחי לשעת חירום. ולמעשה הוצאת חלק גדול מהעובדים לחופשה.

צעד זה שבוודאי מוכר לרוב הציבור מקרוב, הינו תוצר של החלטה שהתקבלה לגבי כלל הרשויות בארץ וכמובן חל גם על המגזר הפרטי בחלקו ובפועל נשלחו עשרות אלפי עובדים הביתה.

קשתה עלינו מאוד המלאכה ביצירת רשימת העובדים 'החיוניים' מאחר ומבחינתנו בימי שגרה כל העובדים חיונים. השתדלנו מאוד לבצע אותה בשיא המקצועיות והרגישות.

כולם אהובים וכולם חשובים!

הטיפול באירועי תחלואה ביישוב מתנהל בצורה מאוד מקצועית ומהירה ובלי להמתין למשרד הבריאות ערכנו מעקב ובדיקות עצמאיות למסלולי החולים על מנת לבודד מהר ככל הניתן את הבאים במגע. פעולות אלו בוצעו על ידנו גם כאשר הדבר קרה בשעות מאוחרות של הלילה ובמסירות מדהימה של עובדים ומתנדבים רבים.

מוקד המועצה תוגבר, הותאם ותודרך לטפל בפניות בנושא קורונה כולל הפניה לכל מכלול רלוונטי לפניה. יעקב הקב"ט שלנו לא חוסך במאמץ כדי לשפר ולשבח כל הזמן את המענה.

במשך כל התהליך אנו משתדלים לתת מענה גם לצרכים חברתיים וקהילתיים ואכן כל עוד ניתן היה, השתדלנו להחזיק את הספריה פתוחה ואף עתה עם הקלת ההגבלות אנחנו עובדים על הכנת הנוהל ושואפים לפתיחתה בתוך ימים ספורים.

כמו כן נפתחה משחקיה לטובת ילדים עם צרכים מיוחדים אשר שימשה בכל יום משפחה אחרת וחוטאה לאחר יציאת כל משפחה.

במשך השבועות האחרונים נאסרו בשלב מסוים גם פעילויות בתי הכנסת ומקוואות. הכל נעשה תוך שיתוף פעולה הדוק עם רבני העיר ומתוך הבנה שמדובר בפיקוח נפש אמיתי ומוחשי ובהתאם פעלנו. לשמחתנו כעת הוסרו חלק מההגבלות וכבר ניתן להתפלל ולטבול במגבלות מסוימות.

מכלול אוכלוסיה וצח"י מקפידים כל העת לעמוד בקשר עם כל מי שזקוק לסיוע,  חלוקת מזון ותרופות כולל בחג הפסח.

חלוקת מזון 1.jpe

חלוקת מזון 2.jpe

קצב השתנות האירועים הינו מהיר מאוד ומטבע הדברים לעתים עלולה להיווצר תחושה של בלבול. מכלול מידע לציבור עושה מעל ומעבר בכדי להנגיש את המידע בצורה ברורה ובהירה.

משמח לציין שברוך ה' הפעילות האינטנסיבית שלנו ולא פחות מכך שיתוף הפעולה וגילוי האחריות מצד הציבור תרמו באופן משמעותי להיותנו אחת הרשויות עם אחוז הנדבקים הנמוך ביותר ביחס למגזר.

זה המקום לשבח את משפחות החולים שנהגו בזהירות מיוחדת ובזכותם אנחנו כעת ב- 0 הדבקות ו- 0 מבודדים.

אמנם ישנה כעת הקלה מסוימת בהגבלות אבל חשוב מאוד מאוד שלא ניתפס לשאננות חלילה ונמשיך להתנהל בשיא הזהירות. כל מעידה בשמירה על ההנחיות עלולה לעלות לנו ביוקר חלילה.

בתפילה שמצבנו ילך וישתפר ונמשיך להקפיד על כל הנחיה שבסופו של דבר שומרת ומרחיקה אותנו מהדבקה ח"ו.

ב"ה מצליחים לקדם היכן שניתן גם ענינים שוטפים

גינון וניקיון – בשעה טובה הכונסו לעבודה קבלנים חדשים לביצוע גינון וניקיון בעירנו. מדובר בפעם הראשונה שבה קבלנים מבצעים זאת בעיר באופן קבע ואנחנו מקווים שהדבר יצליח. דרושה גם עזרת התושבים בשמירה על הניקיון והקפדה על השלכת פסולת במקומות המותרים בלבד.

יום השואה – ביוזמה מרגשת ביותר עברו ראש המועצה הרב גפני ומנהל מחלקת הרווחה הרב אמנון אסף בבתי ניצולי שואה בעירנו ומסרו תעודה ומכתב כבוד עם פרחים וכמובן את ברכת המועצה לבריאות מתוך שלוה.

יום השואה.jpe