מהנעשה במועצה חודש סיון תש"פ

קורונה סיכום שלב א' – אנו עומדים בנקודת זמן שנהוג לכנותה 'סיום שלב א' קורונה'. תוך כדי האירועים עידכנו אתכם תושבים יקרים על הפעולות שנעשות במסגרת המועצה ועל ניהול המשבר.

עם סיומו של הסבב הנוכחי, צריכים אנו לזכור היטב שאם נישמר ונקפיד על עצמנו, נוכל בסיעתא דשמיא להימנע מהסבב הבא ל"ע.

המועצה עשתה כל שביכולתה כדי לנהל את המשבר בצורה מקצועית ולמלא את הפערים שנוצרו בהיעדר הנחיות ברורות מהממשלה. ברוך השם המאמצים נשאו פרי והצלחנו לצמצם את מס' החולים בהדרגה עד ל-0.

חשיבות עצומה נודעת להתנהלות הציבור בתקופה זו, לרצינות בה התקבלו ההנחיות ולישומן בפועל למרות הקושי. אנחנו כמועצה גאים ושמחים בצוותי העובדים והמתנדבים המסורים ובתושבים הנפלאים שלנו.

לאור ההצלחה בישוב נבחרנו על ידי פיקוד העורף להשתתף בתכנית 'מסע' בה אנו מקבלים מטעמם סט יועצים המסייעים לנו לנצל את התקופה לתרגול והיערכות לסבב שני שלא יבוא. תודה לרב אבידן סייגון על מעורבותו בהבאת התכנית לעמנואל.

אנו מקבלים משוב של ציון לשבח ומרגש אותנו לזכות לקידוש השם שמגיע גם בזכות התנהלותכם. "ברוך המקדש שמו ברבים".

חזרנו לעבודה כמעט מלאה, אימצנו את כללי ה'תו הסגול' של משרד הבריאות להפעלת מקומות עבודה. אנו עורכים סיכומים פנימיים בכל מכלולי החירום ובמטה החירום על מנת להפיק לקחים היכן שצריך וכן לבנות את עצמנו לתרחישי חרום שלא יגיעו, אמן.

נגישות – ראיתי לנכון להביא לפניכם מספר פרויקטים של הנגשת אתרים לבעלי מוגבלויות שבוצעו בשנה החולפת. פרויקטים אלו נעשו במסירות גדולה למען ילדים בעלי מוגבלויות ומכל הלב.

בוצעה הנגשה אקוסטית בבית ספר חסידי בנות שכללה החלפת מזגנים רועשים, התקנת תקרה אקוסטית, סגירת פתחים בקיר והתקנת דלת אטומה לרעש.

בוצעה הנגשה פיזית בגני חב"ד שכללה הנגשת החצר והתקנת מתקן מונגש. ריפוד החצר בדשא סינטטי ובניית חדר שירותים ומקלחת מונגשים בגן. ישר כח למח' הנדסה ולמבצעים מהחברה הכלכלית בראשות מנהל מחלקת שפ"ע מר יואב חסן היקר על המסירות ועל הלב.

הנגשת גן.JPG

גינון וניקיון – קבלן הגינון והניקיון החדשים נכנסו לעבודה לאחרונה. אנחנו כמועצה מפקחים עליהם ובוחנים את טיב העבודה כל העת. אנחנו מודעים לבעיות בתחום הניקיון ועובדים כל העת לשפר את רמת השירות. השבוע נפגשנו עם מנהלי חברת הניקיון על מנת להבהיר את הדברים ואנו תקווה כי יראה שיפור מיידי בתוצאות. חשוב להדגיש כי בכדי להנות מעיר נקייה חשוב מאוד שיתוף הפעולה מצד התושבים והקפדה על הוצאת פסולת רק למקומות המורשים ובזמנים המוגדרים.

בתחום הגינון אנחנו סבורים שמדובר בקבלן מקצועי וטוב. הכנו יחד איתו תכנית פעולה שבועית וחודשית ובע"ה גם תחום זה ישתפר ויצליח.

גן קק"ל – בימים אלו מסתיים המכרז לביצוע הגן. תיבת המכרזים תיפתח והצעות הקבלנים תיבחנה בוועדת המכרזים.

בניית מתנ"ס חדש – בשעה טובה נמסר השטח לקבלן לתחילת בניה. ממש בקרוב ולאחר עיכוב של חודשים בחזרת העובדים הפלסטינאים לעבודה, בעזרת ה' תחל הבניה.

בניית ת"ת חב"ד ומעון - התקיימה פגישה עם הקבלן ומנהל הפרויקט המיועד לסגירת הנושאים הכספיים לקראת היציאה לבניה בפועל. היקף שני הפרויקטים יחד כ-14 מלש"ח, ואנחנו מוודאים ובודקים באחריות הלוך וחזור את העניין הכספי לפני שמתחילים בביצוע בכדי למנוע חלילה חריגות מתקציב הפרויקט.

מעון ובית ספר.jpe

ל"ג בעומר – השנה נחגג ל"ג בעומר עם הרבה שמחה פנימית אך בהיעדר האירועים שאנו רגילים בהם בכל שנה. עקב האיסור על קיום מדורות והתקהלויות בשל הקורונה, הפיק המרכז הקהילתי בראשות הגב' הרשקוביץ משאית שמחה שהסתובבה בחוצות העיר והכניסה שמחה בלבבות.

חולק שי לילדי החלאקה ותמימי חב"ד הנעימו והרשימו בהופעתם.

צוותי הכיבוי והביטחון שלנו נערכו מבעוד מועד בצוותים מוגברים לשליטה בענינים.

בנוסף, התקיים תרגיל כשבוע לפי ל"ג בעומר ובו תרגלו את הצוותים והציודים. יישר כח לכלל המתנדבים הנפלאים ולמחלקת הביטחון והשיטור.

אימון כיבוי.jpe

לג בעומר.jpe

יום הזיכרון – החודש חל יום הזיכרון לחללי ונפגעי פעולות האיבה. ראש המועצה יחד עם מנהל מח' רווחה והשוטר הקהילתי מר גל כהן ביקרו את המשפחות השכולות אשר יקיריהם נרצחו בידי בני עוולה ומסרו להם שי והוקרה. לבנו עם כלל המשפחות השכולות ובייחוד עם משפחות עובדינו ותושבינו היקרים. תודה לגב' יצהרי שדחפה וסייעה בעניין.

שמות רחובות – אושר בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה באופן רשמי סימול שמות הרחובות החדשים באיזור התעשיה. תודה לגב' דגן.

מזל טוב לעובדינו היקרים הרב דוד גוטמן להולדת בנו שמעון נ"י ולגב' ט. דגן לרגל הכנס בנה בעול תורה ומצוות.

חודש טוב וקיץ בריא ונעים