מהנעשה במועצה חודש תמוז תש"פ

תושבי עמנואל היקרים

תחילת עבודות האגודה לתרבות הדיור – בשעה טובה התחילה עבודת הקבלן ב-29 בניינים בעיר. זוהי בשורה גדולה בקנה מידה ארצי מאחר ואין להיקף זה אח ורע באופן יחסי לרשויות אחרות. הקבלן החל ברחוב בעש"ט 58-60 היות ובביניינים אלו היקף העלויות גבוה יותר, כאשר כל אחד בהיקף של 400,000 ₪. מיד אחריהם צפוי הקבלן לעבוד על שאר 27 שיפוצי הבנינים בהיקף של כ-40,000 ₪ כל אחד. ישר כח גדול ליעקב לויפר, יוסי לוריא ולחבר המועצה אופיר שמחי שבלעדיהם לא היה יוצא הפרויקט לאור.

האגודה שמחה לשמוע שראש המועצה מינה מטעמו איש עשיה ועסקן עם מרץ הרב ארי פרידמן שיפקח מטעמם מול הקבלנים כדי לקצר את ההליכים לטובת ולעזרת הציבור.

זאת ההזדמנות להודות לו ולאחל בהצלחה שהיא עבורנו.

תחילת עבודות מרכז קהילתי – בשעה טובה ומצלחת אני מתרגש לבשר על תחילת העבודות בשטח לבניית המרכז הקהילתי והספרייה החדשים.

השלמת מפרץ בכניסה לעיר – בשעה טובה בוצעה מסירה ראשונה לעבודות המפרץ לתחנת אוטובוס ברחוב בעל שם-טוב. ישנם תיקונים קלים לבצע לפני מסירה סופית אבל ברוך ה' אנו כבר נהנים ממפרץ תקני, בטיחותי ומאיר עיניים המקל על הכניסה והיציאה לעיר.

סיור בתל ציון – התקיימה פגישה עם חברת ש.א.ג ולוול הבונה בעמנואל. במסגרת פגישה זו קיימנו סיור באתר הבניה של החברה ביישוב תל-ציון אשר קיימים קוי דימיון רבים בינו לבין עמנואל. וכן ישיבה מקצועית בנושא קידום הבניה אצלנו.

אימון כ"כ – התקיים אימון כיתת כוננות לילי. באימון תורגלו תרחישים ברחבי העיר וציר הגישה ורענון הכוחות לאחר תקופת הקורונה המאתגרת.

סיור היח' להתישבות – לאחר דחייתו בשל אירועי הקורונה, התקיים סיור חשוב עם ראשי היחידה להתישבות במשרד הביטחון, בראשות מר נוחי מנדל. יחד עם צוותו הבכיר ואנשי מינהא"ז ופיקוד העורף. בסיור הוצגה תכנית העבודה של מחלקת הביטחון וסקירת הפרויקטים שבוצעו ואלו המתוכננים. וכן סיור פיזי במוקד הביטחוני שמתחדש בימים אלו במערכת מצלמות משוכללת סביב הישוב. מחלקת הביטחון המצטיינת שלנו נתנה הופעה מעולה ובע"ה נראה תוצאות טובות מהסיור. תודה גדולה ליעקב פרץ על הובלת המחלקה להישגים מדהימים.

אנו מתנצלים על כך שהסיור עיכב מתן מענה של גינון בעיר מאחר והגננים נשאבו לתקופת חישוף גדר הישוב. לצערנו זה קרה עם סיום הקרונה וחזרת התלמידים למוסדות החינוך. קשה לצפות לחץ כזה של בעיות גינון אולם אנו מקווים שכבר בתקופה הקרובה הגננים ידביקו את הפער העצום ונוכל לחזור לגינון משביע רצון.

קורונה – ספיחים אחרונים של פערים בנושא כוח אדם נסגרו. ובע"ה העבודה מתנהלת כסדרה הראשון, כולל הסרת ההגבלה על שעות כוננות ונוספות. הודעה מסודרת הועברה באמצעות מנהלי המחלקות. קיימנו פגישות מטה לסיכום האירועים ובסיומן תצא חוברת סיכום והיערכות בע"ה.

למידת עמיתים - התקיימה פגישה משותפת להנהלת המועצות והמתנ"סים של קדומים ועמנואל ללמידה והחלפת עצות. למדנו, החכמנו ותרמנו זה לזה מהניסיון המקצועי.

פגישה עם מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי -  כבר הוצאנו לפועל טיפ שקבלנו מראש מועצת קדומים וקבענו פגישת עבודה עם מר אבי כהן מנכ"ל המשרד לשיוויון חברתי. הפגישה היתה טובה וחמה ונדונו בה שיתופי פעולה שונים אפשריים עם המשרד. בין היתר דובר על תכנית טיולי קשישים ועוד תקצובים אפשריים נוספים. נוצר קשר חברי עם המנכ"ל ובע"ה עוד ניעזר בידידות זו בעתיד.

מנכל שיוויון חברתי.jpe

פגישה עם שר הפנים – ראשי הערים החרדיות נפגשו עם שר הפנים אריה דרעי לסיכום עניין הקורונה. השר וראשי הערים שמחו לשמוע מהרב גפני שאצלנו בס"ד המצב היה בשליטה וציינו לשבח את ההתנהלות. ראש המועצה הודה לשר על תפקודו ולקיחת אחריות על הקורונה, דבר לא מובן מאליו. הנוכחים דנו בסוגיית הגל השני והשלכותיו.

שר הפנים.jpe

פגישה עם ראש הממשלה – השבוע השתתף ראש המועצה בישיבת ראשי רשויות מיו"ש עם ראש הממשלה לעדכון ודיון בנושא החלת הריבונות על שטחי יו"ש אשר נמצאת כעת בלב סדר היום הציבורי.

בפגישה הציג ראש הממשלה את היתרונות שבתכנית המוצעת וכעת ישנו ויכוח גדול בין הרשויות האם המתווה טוב או רע לנו. חשוב לדעת שגם במתווה הנוכחי עמנואל לא נפגעת ותישאר מחוברת בעורק ראשי למרכז הארץ ואולי אפילו מעמדה ישתדרג. כולנו תפילה שהמהלכים יביאו רק טוב לתושבי יו"ש ולעמנואל בפרט.

מינהלת אזור התעשיה – אירחנו לביקור את מנהל תחום אזורי התעשיה במשרד הכלכלה מר רן קיויתי, העלינו את הצרכים ואת סקירת ההתפתחות באזור התעשיה. וקיימנו סיור במפעל 'יוניברב' שלשמחתנו מתקדם והולך לקראת פתיחתו הצפויה בסוף שנת 2020.

אזור התעשיה.jpe

תב"ע לאיזור התעשיה – התקיימה וועדת איכות סביבה במינהל האזרחי שאישרה את הפקדת תכנית המתאר של אזור התעשיה 120/7. עברנו עוד שלב בדרכנו אל מתן תוקף לתוכנית.

מנהלת פרויקטים – בישיבת סטטוס פרויקטים הדו שבועית, הצגנו לנוכחים את הגדרת התפקיד החדשה של הגב' אמזל תחי' כמנהלת תחום הפרויקטים במועצה בכפיפות למנכ"ל. ואת נוהל הפרויקטים החדש. מתוך תפיסה ששמה את תחום הפרויקטים במרכז הענינים. מאחל הצלחה רבה בתפקיד החשוב והמרכזי להתפתחות המועצה.

הנפקת רב-קו – בשל הגבלות הקורונה נאלצים כל הנוסעים בתחבורה ציבורית להשתמש אך ורק בתשלום באמצעות כרטיס הרב-קו. להגבלה זו ישנה גם משמעות כלכלית שכן ההנחות באמצעות הכרטיס נמוכות משמעותית מאשר בתשלום במזומן. ראש המועצה עומד בקשר מול שרת התחבורה הגב' רגב וסגן השר הרב אורי מקלב שהבטיחו לטפל בנושא בהקדם. בנוסף, התקיים יום הנפקות לכרטיסי רב-קו לתושבי עמנואל באולם האירועים. תודה רבה ליעקב לויפר על קידום נושא התחבורה במרץ. במקביל המועצה פועלת ליבא מכשירי הטענה לכירטוס הרב קו לנוחיות התושבים.

וועדת הקצאות – הוועדה התכנסה לדיון בהקצאת 6 גני הילדים החדשים. התהליך הנדרש על פי חוק הינו ארוך ואנו מקוים שבתוך מס' חודשים נסיים אותו לרווחת התושבים.

רכישות בתים בעמנואל – ב"ה זרם רוכשי הבתים בגל הרכישות וביניהם קהילת 'בויאן' הולך וגובר. עד כה נרכשו מעל 100 בתים חדשים בעמנואל. ישתבח שמו! תודה לכל השותפים והעוסקים במלאכת הקודש.

מילה חמה – אני רוצה לציין לשבח את השומר היקר שלנו המוצב בכניסה לבניין המועצה אבישי הברי על הקפדתו על כללי הכניסה למועצה ב'תו הסגול' גם בתנאים לא פשוטים ותמיד במאור פנים ובחיוך. תודה!

תודה גם לגב' עמראן ולאופיר שלוש שדאגו למצנן אויר בעמדת השומר להקלה מהחום הכבד.

התקבל מכתב מאחת ממנהלות ביה"ס המשבח את פועלה של הקב"סית שלנו הגב' תירם. יישר כח על העשיה החשובה מאחורי הקלעים. בסוגיות שלעיתים גובלות בדיני נפשות. חזק וברוך!

מזל טוב – לעובדת היקרה הגב' מ. גמליאל לרגל נישואיה בשע"ט. תזכו להקמת בית נאמן בישראל ולהרבה שמחות.

מים.jpe