מהנעשה במועצה, חודש תשרי תשפ"א

קורונה – המועצה בשילוב המועצה הדתית ובחסות הכל-בו לבית בהנהלת יעקב הללי, תקצבו את כל בתי הכנסת בעיר בסך 500 ₪ לצורך הצטיידות והיערכות לתפילות בחצרות. תודה לראש המועצה, ראש המועצ"ד ולקב"ט יעקב פרץ על קידום העניין.

בנוסף, התקבל תקציב נוסף בסך 14,000 ₪ ממשרד הפנים לטובת בתי הכנסת. התקציב במלואו הועבר למועצ"ד עבור סיוע למניני התפילה.

ברוך ה' גרף הרמזור של עמנואל ממשיך לרדת בהתמדה בימים האחרונים ואנחנו כעת על תחתית הצבע האדום. אנחנו חייבים לשמור על המגמה הזו.

עם תום תקופת הסגר לכשיחושב שוב צבע העיר אנחנו צריכים להיות ירוקים בע"ה!

מדרג רמזור.JPG

יישר כח למכלול מידע לציבור שתלו בעזרת יואב כמובן, שלט ענק בכניסה לעיר לעידוד הציבור ועושים עבודה טובה מאוד בחיבור התושבים למידע. יישר כח!

אדום ירוק.jpe

תודה לאמנון ולצוות הרווחה על ארגון עשרות חבילות מזון ענקיות וחלוקתן בשעת לילה מאוחרת. תודה על עבודת הקודש שאתם עושים.

לשמחתנו מתווה העבודה במגזר הציבורי בזמן הסגר מתכתב ברובו עם מצב העבודה הנוכחי במועצה לסירוגין. ולכן רוב העובדים לא חשים בשינוי.

השבוע חזרנו מחופשת החגים תחת סגר. לא הכי נעים אבל עם יתרונות של התכנסות משפחתית ועוד.

תקציב 'אנשי חיל' מפיקוד העורף הוגדל בעוד כמה עשרות אלפי ₪ ואנחנו נדאג לנצל אותו היטב לטובת שיפור מצבנו מבחינת התחלואה.

תודה לכל העוסקים במלאכת גיוס התקציב. לקב"ט יעקב פרץ, הרל"ש משה רוטנשטיין, ולראש המועצה.

תודה גדולה לעובדים שמפאת הקורונה עבדו בזמן החופשה. לגב' א. גייג' שמסירותה ויעילותה ידועים למרחוק, לעו"ס איציק אהרוני, קב"ט מוס"ח אהרון אדוארד, הרל"ש משה רוטנשטיין ומזכירת מח' בטחון גב' מ. גברא.

המועצה ממשיכה בפעילות באותה מתכונת עובדים כפי שהיתה לפני יוה"כ. בתקווה לחזרה לשגרה מלאה ופוריה במהרה.

ספריה – לאור התגייסותו של אמנון אסף להפעלת מתנדבים, אפשרנו את פעילות הספרייה בזמן הסגר באמצעות משלוחים עד הבית. יישר כח גדול לאמנון אסף, למנהלת המרכז קהילתי גב' הרשקוביץ ולצוות הספריה.

בניית תלמוד תורה חב"ד ומעון – מחממים מנועים לקראת תחילת עבודות לבניית ת"ת חב"ד 8 כיתות ומעון 3 כיתות שיבוצעו בו זמנית. לשמחתנו החלו השבוע עבודות עפר כהכנה ובע"ה בקרוב תחל התארגנות לכניסה לעבודות הבינוי.

עע ביס חבד (1)-converted-page-001

אשכול יו"ש – התקיימה ישיבה ראשונה של מנכ"לית ויו"ר האשכול יחד עם צוות הנהלת המועצה. בישיבה נדונו כיווני העבודה של האשכול מתוך השאיפות והצרכים של עמנואל.

סיכום שנה – בלוח זמנים צפוף, הפקנו לתושבים חוברת סיכום העשיה בשנה החולפת תש"פ. שנה מאתגרת ולא שגרתית בעליל. החוברת הינה תמצית העשיה המלמדת על דברים נוספים וטובים הנעשים עבור התושבים. השנה בחרנו להוציאה בפורמט שונה מעט משנים עברו. החוברת הופצה וחולקה לתושבים בערב חג הסוכות. תודה לגב' ט. דגן שבזכות עבודתה עמדנו בזמנים והחוברת יצאה לאור. מצ"ב קובץ החוברת.

מצטיין - דודי גוטמן שלנו זכה לתעודת מצטיין מאת מפקד המחוז במשטרה. כבוד גדול למערך ההתנדבות של עירנו המקדש שם שמים ברבים. עלה והצלח!

מפעל יוניברב – התקיימה פגישה עם אנשי משרד הכלכלה ועם יזמי המפעל על מנת לבחון כיצד ניתן לקדם את בניית הכיכר בכניסה למפעל. ישנם אתגרים בדרך אבל אני משוכנע שבסופו של דבר נצליח לבצע כיכר חשובה זו. כהמשך לפגישה זו אנו מקדמים פגישה של ראש המועצה עם סגן שרת התחבורה הרב אורי מקלב על מנת לסגור קצוות.

תודה לכל השותפים, נתנאל זלמנסקי, יעקב פרץ, משה רוטנשטיין, שמעון ויזמן, וגב' ט. דגן.

אזור התעשיה – השבוע הושלמה עבודת פיתוח וריצוף לטיילת נחמדה בכניסה לא.ת. האמצעי. הטיילת הוקמה על ידי מנהל חברת השיש מר עבד לזכר בנו שנהרג לאחרונה בתאונת דרכים.

בנוסף הוקם מתחם לריכוז פסולת תעשייתית בתוך אזור התעשיה למניעת פיזור הפסולת. תודה ליעקב פרץ.

בניה בעמנואל – בפעם הראשונה מזה זמן רב, הוצב השבוע מנוף עגורן כחלק מבינוי המשך פרויקט שכונת נווה אור ברחוב ר' מאיר.

המנוף הוא עוד ציון דרך סמלי אולם גבוה... המסמל את ההתפתחות המואצת והמרשימה של העיר.

עגורן.jpe

תנחומים – משתתפים בצער משפחת טובול החשובה, הרב אליהו מ"מ וסגן ראש המועצה והרב אלדד ראש המועצה הדתית בפטירת האם - הסבתא הצדקת. מן השמים תנוחמו ולא תדעו עוד צער, אמן.

מזל טוב - לחבר המועצה הרב יעקב רוזנשטיין להולדת הבן דב נ"י. יזכו הוריו לגדלו ולחנכו לתורה לחופה ומעש"ט.

חודש טוב ומבורך