מהנעשה במועצה, חודש חשון תשפ"א

קורונה – ב"ה אנחנו שומרים על יציבות של 0 חולים בעיר, נעשה ונצליח בע"ה.

עלינו להישמר היטב ולא להרפות מההקפדה על כל ההנחיות. מוסדות החינוך היסודיים נפתחו במתווה חלקי מה שמגביר את הצורך בזהירות והקפדה.

אנו ממשיכים בפרסום לתושבים על חשיבות שיתוף הפעולה, וכחלק מקמפיין ציבורי לחיזוק הציבור הנפקנו מסיכות ממותגות בלוגו המועצה שכבר מחולקות לתושבים.

ראש המועצה אף קיים סבב במוסדות החינוך וברחובות העיר וחילק מסכות ממותגות לתושבים להגברת המודעות לחשיבות הנושא. יישר כח!

חלוכת מסיכות 1.jpe

חלוקת מסיכות 2.jpe

חנוכת 6 גני ילדים – בשעה טובה חגגנו בשבוע שעבר את חנוכת הגנים החדשים בשמחה גדולה ובטקס חגיגי. לטקס הזמנו גם את מר גדי מארק סמנכ"ל הפיתוח הטרי במשרד החינוך ואילן קוטנר ממינהל הפיתוח במשרד. קיימנו גם פגישת עבודה עם הנהלת המועצה ומח' חינוך. בפגישה הושגו הסכמות חשובות גם בנושא בינוי מוסדות חינוך וגם בכובעו הקודם של גדי כסמנכ"ל מש' השיכון לקידום תכנית אב לעמנואל ולהקדמת שיווק נוסף של יח"ד בכניסה לעיר.

הטקס היה מרגש ומכובד. ילדי הגן שרו במקהלה ונישאו דברי ברכה מאת ראש המועצה ומנהל מח' חינוך.

אני רוצה להודות לכל מי שעסק במלאכת הבניה – לבעלי התפקידים במועצה הנוכחית והקודמת ובייחוד ליהודה הנדלר המנכ"ל היקר לשעבר. לגב' דגן, לגב' אמזל ולמחלקת הנדסה ולאיש שנותן כתמיד את הנשמה, שמעון ויזמן היקר על ניהול הפרויקט במסירות, במקצועיות רבה ובחן.

לאנשי מח' חינוך בראשות אריק קיציס על כל ההיבטים החינוכיים והלוגיסטיים הקשורים בפתיחת הגנים ובהקצאה לעמותות.

לכל מי שעסק בהפקת האירוע, לגב' ה. חלא, גב' נ. עובדיה, משה רוטנשטיין, רחמים קטיעי, דוד נוריאן והגב' נוריאן לצוותי הגנים ולילדים המתוקים.

תודה לכולם!

חנוכת הגנים

20201103_104139

20201103_103939

פרויקט ניקיון – המרכז הקהילתי מוביל פרויקט להגברת מודעות הילדים וההורים בעמנואל לשמירה על הניקיון. הפרויקט מבוסס על סיירת של מתנדבות אשר מפעילות אותו. הילדים ילמדו על חשיבות הניקיון 'דרך הרגליים' ויתוגמלו על מעשיהם. יישר כח לגב' הרשקוביץ מנהלת המרכז הקהילתי ולצוות הנשים המתנדבות.

תחנת רענון – בשעה טובה הצבנו השבוע בקצה רח' חתם סופר תחנת רענון חדשה לטובת נהגי התחבורה הציבורית. התחנה הוקמה בשיתוף עם חברת אפיקים ומשרד התחבורה. תודה לכל המעורבים בקידום הפרויקט ובפרט ליעקב לויפר שיזם והוביל את הפרויקט מתחילתו. יישר כח.

מאבק תחנת הכח – השבוע הגיע לסיומו מאבק ארוך של 18 רשויות בסביבה נגד הקמת תחנות גז "קסם" ליד ראש העין ו"השלום" בנווה ימין בכניסה לכביש 55. חוץ מנזק סביבתי ואסתטי, התחנה היתה אמורה למנוע יציאה עתידית מכביש 55 לכביש 6.

ראש המועצה שהיה ממובילי המאבק השתתף במספר פגישות שהמכרעת בניהם פגישה עם ראש הממשלה ושר האוצר דאז מר משה כחלון.

כאמור השבוע נדחתה ההצעה להקמת התחנות לעוד מספר שנים שאז יבחנו באם יש בהן צורך.

סיירת מתנדבים עירונית – בעקבות הצורך בתקופת הקורונה לשים דגש על תופעות שליליות שעשויות להתפתח בקרב בני הנוער, הוקמה סיירת של עובדי מועצה מתנדבים שמסיירים בשעות הרלוונטיות ביישוב. יישר כח גדול למחלקות החינוך והרווחה על שיתוף הפעולה והיוזמה הברוכה והחשובה וכמובן למתנדבים היקרים מקרב העובדים שמקדישים מזמנם היקר לטובת הפרויקט.

סיור ברכסים – קיימנו פגישה במועצת רכסים בין הנהלות המועצות, המתנ"סים והחכ"ל. למדנו רבות מעמיתינו הצפוניים שישנם קוי דימיון רבים בין הרשויות, החלפנו תובנות מקצועיות וזכינו לאירוח לבבי כיד המלך. פגישות כאלה חשובות מאוד ומלמדות רבות. בע"ה מתוכננים לנו מפגשים נוספים ברשויות אחרות שחלקן יתבצע במתכונת מורחבת יותר של כלל המנהלים על פני יום שלם.

רכסים.jpe

משרד משאבי המים –נפגשנו עם מר חזי ליפשיץ מנכ"ל משרד המים. שטחנו בפניו את בעיות התשתית בעמנואל והצפנו את בקשתנו מזה זמן רב להתאגד כתאגיד מים על מנת לקבל מימון להחלפת תשתיות המים. מר ליפשיץ הציע מס' רעיונות מעניינים והבטיח לעזור ככל יכולתו יחד עם השר אלקין לשקם את מצב המים בעמנואל.

מגרש כדורגל – החלו ההכנות לפריסת דשא סינטטי במגרש המשחקים בסיוע חברת 'הרי זהב'. יישר כח להנהלת החברה ולעוסקים במלאכה מטעם המועצה.

שמחות – מזל טוב מקרב הלב לעובדינו היקרים – לגב' תירם לבר המצווה, ליוסף רצאבי לנישואי הבן, לגב' עמראן לאירוסי הבת, לגב' פלד לאירוסי הבת לאורן עמר לאירוסי הבן ולאבישי הבארי לאירוסי הבת ירבו השמחות והאור בביתכם!