מהנעשה במועצה, חודש כסלו תשפ"א

קורונה – ב"ה אנחנו שומרים על יציבות של 0 חולים בעיר, נעשה ונצליח בע"ה.

נכון לעכשיו עדיין עובדי המועצה עובדים בקפסולות עד להודעה חדשה.

כולנו שמענו על ההתפתחויות במציאת החיסון לקורונה, והחדשות משמחות מאוד. אבל, עלינו לדעת שלפי כל ההערכות ככל הנראה יקח זמן עד שהחיסון יגיע לכולם ויהיה עלינו לאמץ את שגרת הקורונה לתקופה לא מבוטלת.

עלינו להישמר היטב ולא להרפות מההקפדה על כל ההנחיות. מוסדות החינוך היסודיים נפתחו מה שמגביר את הצורך בזהירות והקפדה.

אנו ממשיכים בפרסום לתושבים על חשיבות שיתוף הפעולה.

תקציב 2021 – הצעת תקציב המועצה כמעט מוכנה לאחר דיונים רבים עם המחלקות ובהנהלה. התקציב יועלה לאישור מליאת המועצה בע"ה בימים הקרובים. תכניות עבודה לשנת 2021 יוכנו במהלך החודש הקרוב על ידי המנהלים. יישר כח לתומר גזבר המועצה ולצוות הגזברות המסור על העבודה המקצועית. ממשיכים לייצב את המועצה כלכלית בכל מחיר !

ביקור המשרד להגנת הסביבה – במפעל המחזור 'יוניברב' המוקם באזור התעשיה  התקיימה פגישה עם נציגי המשרד להגנת הסביבה, איגוד ערים שומרון לאיכות הסביבה ובעלי המפעל. משמח לראות תעשיה שתורמת גם לשמירה על סביבה מוגנת.

המרכז הקהילתי – קיימנו סיור במרכז הקהילתי ההולך ונבנה במהירות לשמחת לבנו, סיירנו בשלד המבנה וראינו את מכלול השימושים המיועדים להתאכלס במבנה. הספרייה, המרכז הקהילתי וחדרי חוגים ייעודיים לשימושים שונים כגון מוזיקה ועוד.

מרכז קהילתי 2.jpe

פרידה ממנהל מחלקת החינוך -  אריק קיציס הודיע להנהלת המועצה על סיום תפקידו בעוד כחודשיים. אנו מלאי הערכה כלפי אריק על שנות התרומה הרבות לחינוך ילדי עמנואל ומאחלים הצלחה רבה בכל מעשיו. פורסם מכרז פנימי לקליטת מנהל מח' חינוך.

אישור תב"ע 120/6/3 – בשעה טובה תב"ע 120/6/3 העוסקת בתיקונים לתב"ע הקיימת, אושרה לתוקף במועצת התכנון העליונה. יישר כח גדול לאמיר מהנדס המועצה לשעבר ולנתנאל מנהל המחלקה שיזמו וקידמו תכנית זו.

חשמל – לפני כמעט שנה נפגשנו עם בכירי חברת החשמל וביקשנו לטפל בבעיית הפסקות החשמל התכופות שחווים חלק מתושבי העיר. הבעיה נבעה מכך שחלק מהעיר היתה מוזנת מקו ישן וחלש שנקרא קו זבולון. השבוע הושלמו העבודות להזנת כל העיר מהקו החדש, קו רות. תודה לראש המועצה שלא הרפה וקידם את הנושא החשוב כל כך לתושבים!

תחבורה – בפגישת ראשי רשויות יו"ש עם שרת התחבורה הגב' רגב, הוצגו תכניות המשרד לאזורינו ונדונו סוגיות שונות. ראש המועצה הציב בראש רשימת הדרישות את שידרוג כביש 5066 (נחל קנה) ואת הסדרת צומת 55/5066 (ג'ינספוט/פונדוק), בתור יעד קריטי לביצוע בשנים הקרובות לאור גדילת העיר והרחבת אזור התעשיה. בתשובת השרה לדברים היא ציינה כי בתכנית החומש הקרובה נכללות עבודות אלו.

משרד התחבורה.jpe

סככת נגררים – הושלמה בניית סככת נגררים בחניה האחורית של מרכז החירום. יישר כח ליעקב פרץ ויואב חסן על התקציב, היוזמה והביצוע.

סככת נגררים.jpe

מזל טוב – לאמנון ולגב' אסף לנישואי הבן ולהולדת הנכדה, ולדוד מקסימוב להולדת הבת בשעה טובה.

חודש טוב ומבורך,