מהנעשה במועצה, חודש טבת תשפ"א

קורונה – התחלואה עולה בכל הארץ וגם אצלנו, בנוסף ישנם גם עובדי מועצה חולים. יש לשים לב ולהתעדכן אם יש צורך בבידוד ולשמור על ההנחיות. כמו כן הוחל סגר כללי הדוק בתקווה להורדת התחלואה.

החיסונים כבר כאן. אני אישית ממליץ לכולם להתחסן ואתחסן בעצמי ברגע שאוכל. בע"ה נזכה לחזור לשגרה מלאה בתוך מס' חודשים.

קורס העצמה לנוער – בשילוב כוחות בין משטרת ישראל ומחלקת הרווחה הופעל קורס העצמה והגנה עצמית לנערות היישוב. הקורס החשוב מקנה כלים להתמודדות עם מצבים מורכבים והתגוננות. יישר כח למחלקת הרווחה לאמנון ולגב' ארבוס עוס"ית הנערות. ותודה לגל כהן השוטר הקהילתי המסור על מעורבותו ומאמציו הרבים בהוצאה לפועל של הקורס.

קורס הגנה לנערות.jpe

שילוט – בשעה טובה התחדשנו בשלט יפהפה מעץ להתמצאות בנתיב רבבות אפרים. תודה לגב' דגן על הביצוע ולראש המועצה שלחץ שזה יקרה.

תודה גם לגב' אמזל על חידוש השלט 'צאתכם לשלום' ביציאה מהעיר כסנונית הראשונה של פרוייקט חידוש הכניסה לעיר שבקרוב כולנו נראה בפירותיו.

כמו כן הושלמה בניית קיר האבן בכניסה לעיר, בקרוב יותקן עליו שלט צבעוני חדש ומאיר עיניים.

שלט עץ.jpe

ברוכים הבאים.jpe

תלמוד תורה חב"ד – בשעה טובה הנחנו אבן פינה לקמפוס המפואר של ת"ת 'אור מנחם' חב"ד. בטקס מכובד ורב רושם שהופק על ידי מנהל הת"ת הרב לוי כהן הי"ו ומחלקות החינוך והשפ"ע.

באירוע נכחו ראש המועצה ונכבדים רבים וביניהם סגן שר החינוך הרב מאיר פרוש והרב גלוכובסקי מבי"ד חב"ד. נשמור את הברכות הגדולות לחנוכת הבניין בעוד פחות משנה בס"ד, רק נודה לכל מי שהפיק את הטקס וכמובן לכל מי שמעורב בתכנון וקידום הפרויקט והבשלתו לקראת ביצוע.

כשבוע לאחר טקס הנחת אבן הפינה, כבר זכינו בשעה טובה ומוצלחת להתחיל בעבודות הבניה. הטרקטורים רועמים בשטח ואין שמחה גדולה מזו. הת"ת יתאכלס בע"ה בתחילת שנה"ל תשפ"ב הבעל"ט.

ביס חבד 1.jpe

ביס חבד 3.jpe

מעון – גם בניית המעון מעל מתחם 6 הגנים התחילה בשעה טובה.

הרחבת אולם הפיס הגדול – לשמחתי הרבה הצלחנו השבוע להביא לחתימת חוזה עם קבלן לביצוע פרוייקט הרחבת אולם הפיס בסוף רחוב הגר"א, הכולל חיזוק הביסוס של האולם על מנת לאפשר את פתיחתו לאחר סגירתו במשך שנים וכן הרחבה ובניה של מתחם חדרי ספח הכולל חדרי חוגים וחדר משחקיה מאובזר במיטב המתקנים. הפרוייקט בהיקף של 3.5 מיליון ₪ מצטרף יחד עם פרויקט בינוי המרכז הקהילתי להשקעה של מעל ל-10 מיליון ₪ בתשתית הקהילתית!!!, שתתן מענה נרחב ומכובד לצרכי התרבות והקהילה בעירנו הצומחת. הסכומים המושקעים בפרוייקטים לקהילה הם חסרי תקדים גם בסדר גודל של רשויות גדולות מאיתנו.

חדרי ספח.jpe

מגרש משחקים חדש – בשעה טובה הושלמה בניית מגרש משחקים בצמוד למגרש הקיים. תודה גדולה לחברת הרי זהב ולאופיר שלוש על הביצוע המהיר והבחירה בחומרים הכי טובים שהניבו תוצאה נהדרת.

מגרש.jpe

מהנדס – ברוך הבא לרונן נדבורני מהנדס המועצה הנכנס שהחל את עבודתו בימים אלו. רונן מגיע אלינו מאורנית שם שימש מהנדס הרשות במשך 4 שנים. בהצלחה !

אזור התעשיה – בשעה טובה קיבלנו אישור רשמי לתקצוב בסך 1,000,000 ₪ לכיכר באזור התעשיה שעליו דיווחתי בעדכונים קודמים. פרי עבודה אינטנסיבית של ראש המועצה מול לשכתו של סגן שרת התחבורה הרב אורי מקלב. יישר כח !

בנוסף קיימנו סיור במפעל יוניברב עם הגעת מכונות הענק מטורקיה. בקרוב תחל הרצת המכונות ובתוך זמן קצר המפעל יפתח בשעה טובה.

יוניברב.jpe

שפ"ע – הוסכם עם יואב חסן על סיום עבודתו במועצה בעוד כחודשיים. תודה רבה ליואב על עשור של מסירות לעמנואל ובהצלחה בדרך החדשה.

2020/2021 – סיימנו את שנת התקציב באיזון כלכלי ואישרנו במליאת המועצה את תקציב הפעילות לשנת 2021. יישר כח עצום למחלקת הגזברות בראשות הגזבר תומר עמר היקר על עבודה מקצועית לעילא ולעובדות מחלקת הגביה המסורות בניהולה של הגב' קריבוס על המאמצים הכבירים שהוכתרו בהצלחה לסיים את השנה תוך עמידה בייעדי הגביה שהוגדרו מטעם משרד הפנים. זאת על אף שנה קשה מאוד מבחינה כלכלית והקשיים הנלווים. יישר כח גדול!

אישור תב"ע אזור התעשיה – בשעה טובה לאחר כמעט שנה של עבודה קיבלנו אישור סופי לפרסם את תב"ע אזור התעשיה השלישי של עמנואל להפקדה. אנו כבר מתחילים לחמם מנועים לתחילת תכנון מפורט לקראת האישור הסופי לתוקף בקרוב בימינו. יישר כח לנתנאל מנהל מח' ההנדסה על הדחיפה המתמדת.

תקציבים מיוחדים לעמנואל – במסגרת ביקורו של ראש המועצה בכנסת, בוועדת הכספים ובמשרד הפנים זכינו לתקציב תיקון עיוותים מוגדל, תקצוב בטחוני גדול וגם מענק אוסלו שמגיע לאחר מספר שנים שלא היה. בזכות מענקים אלו נסיים שנה מאוזנת למרות הקשיים הגדולים אותם חוינו השנה.

על הדרך ביקר ראש המועצה ביקור הזדהות במאהל המחאה של מועצת יש"ע המכונה 'המאהל הבדואי', המאהל נקרא כך כדי להשוות בין אישור ההתיישבות הבדואית לעומת זו היהודית.

מאהל בדואי.jpe

לשעבר – שמחנו לארח את ראש מועצת עמנואל לשעבר הרב ישעיהו ארנרייך הי"ו שכיהן לפני כ15 שנה והתרגש מאוד לראות את השינויים וההתפתחויות בעיר.

ביקור ארנרייך.jpe

מזל טוב – לרב רפי בצלאל הי"ו מנהל יח' קידום נוער לרגל בר המצווה לבנו, ולגב' נ. שוען מהמרכז הקהילתי להולדת הבת. לרכזת הצהרונים גב' צ. פלד לנישואי הבת בשעה טובה. לרב מאיר הרוש הי"ו לרגל הכנס הבן בעול מצוות. לגב' ה. חלא מזכירתנו היקרה להולדת הבת, רוב שמחות ונחת.

חודש טוב ומבורך