מהנעשה במועצה, חודש שבט תשפ"א

קורונה – בחודש החולף חוינו עליה בתחלואה, נכנסנו כבר לצבע האדום ורבים מעובדי המועצה יצאו לבידוד. מדיניות המועצה ברגע שיש חשד למקרה קורונה במועצה אנחנו מוציאים לבידוד יזום את מי שבא במגע, עד לאימות או שלילת החשד. גם המשטרה הגבירה אכיפה על הפרות סגר.

חולקו אריזות משחקי קלפים לכל משפחה לתקופת הסגר. תודה ליוזמים ולמחלקים.

ברוכים השבים לעובדים שחזרו מבידוד או ממחלה ולאלה שישובו בהמשך, נחמד לפגוש את כולם.

לאחר מאמצים רבים של ראש המועצה וקב"ט המועצה מול הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות ובפיקוד העורף, התקיים מתחם בדיקות וחיסונים בעמנואל. נעשתה עבודה אינטנסיבית בהתגייסות של כל המחלקות להביא כמה שיותר אנשים להתחסן גם במישור התודעה הציבורית והמוכנות לקבל חיסון וגם במישור הטכני של סיוע בהבאת אנשים לחיסון. יישר כח למנהלי המבצע יעקב פרץ הקב"ט והגב' גברא ממח' ביטחון ולכלל המחלקות שהשתתפו במוטיבציה מדהימה לסייע.

קיימנו שיחות עם רבנים ואנשי ציבור על מנת להעביר לציבור את המסר של 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם' והפצנו לציבור בכל האמצעים את הקריאה החשובה.

התקיים גם סיור עם ממונה הקורונה למגזר החרדי האלוף רוני נומה. בסיור שוחחנו על היעדים לחיסון תושבי העיר והדרכים ליישומם וחולקו תעודות הוקרה לצוותי קופות החולים ע"י ראש המועצה.

ביקור רוני נומה.jpe

בנוסף התכנסו חברי מועצה לבקשת חבר המועצה הרב יחיאל כהן על מנת לקרוא לציבור לשמור על הבריאות ולהתחסן.

למעשה לאחר כל המאמצים הגיעו קרוב ל-200 איש להתחסן, אנחנו מצפים להיענות גבוהה בסבבי החיסונים הבאים ושואפים לחיסון מרבית התושבים.

מרכז חיסונים.jpe

תחבורה – בפגישה מקצועית ישבו ראש המועצה וקמ"ט תחבורה מר ישראל אפריאט ודנו בסוגיות הבוערות כגון ציר גישה נוסף ליישוב, כיכר באזור התעשיה ובבעיות הבטיחות בכבישי הסביבה.

חינוך – בשעה טובה נבחר הרב משה חזקיה למנהל מחלקת החינוך. נאחל בהצלחה רבה באתגר החשוב.

מעון – התחלנו עבודות קידוח ויציקת הרצפה לבניית המעון המיוחל בשעטו"מ.

מעון.jpe

ונדליזם – בחודש החולף נתקלנו במקרה חמור של ונדליזם בעמנואל. מגרש המשחקים החדש הושחת על ידי נהג שעלה עם רכבו על הדשא וביצע עליו תרגילים ספורטיביים שונים תוך שהוא משחית את משטח הדשא. אנו לא עוברים לסדר היום במקרים מסוג זה. הוגשה תלונה במשטרה עם סרטון מתיעוד האירוע ובגיבוי ראיות נוספות. כל מקרה השחתה יטופל בחומרה לעקירת התופעה מהשורש.

בית החיים – קיימנו פגישה עם גורמים בלשכת התכנון וקמ"ט דתות לבקשת המינהל האזרחי לקידום הקמת בית עלמין בעמנואל. צורך הקמת בית עלמין עלה לבקשת המינהל האזרחי כחלק מהסדרת ואישור תב"ע 120/7 לתכנון אזור תעשיה שלישי וגדול לעיר ויבחן בהתיעצות עם רבני העיר.

בריכת קיץ תשפ"א – כדי להיערך בצורה טובה התנענו כבר עכשיו את תהליך ההכנה לפתיחת הבריכה בקיץ הבעל"ט וקיימנו פגישת עבודה בנושא. נעדכן.

תרומה – מכולה עם משלוח של מאות קרטונים המכילים ביגוד, כלי מיטה ועוד הגיעה לעמנואל כתרומה לתושבי העיר מארגון יד עזרה בשיתוף ידידי ישראל בהולנד.

התודות למר משה אברהמס, המרכז הקהילתי והרב אריאל מהצרי. יישר כח.

תרומה 2.jpe

ניקיון – בשעה טובה התחיל לפעול צוות ניקיון העיר בהפעלת החברה הכלכלית שלנו ובהובלת עידן צברי היקר. הצוות המורחב ממוקד ומתוגבר יותר. אנו מחזיקים אצבעות ומקווים לשיתוף פעולה מצד התושבים כדי לשמור על העיר נקיה יותר. כולנו נרתמים לשמירה על רמת ניקיון מכובדת!

שיווק 941 יח"ד – נפל דבר בעמנואל עם קבלת אישור מדיני (מתנת פרידה מהנשיא טראמפ) לשיווק כל יתרת המגרשים בתב"ע 120/6 בסה"כ 941 יחידות. רשות מקרקעי ישראל החליטה בצעד חריג לפרסם לשיווק את כלל יחידות הדיור בבת אחת!

מדובר בעניין דרמטי שיהווה הכפלה של היישוב. בפגישה עם מנכ"ל ובכירי חברת 'ערים' של מש' השיכון, נדונו ענינים שונים הקשורים להמשך פיתוח התב"ע לקראת השיווק. יפורסם מכרז מיידי לפיתוח המשך השכונה וכן לביצוע קו הביוב המאסף של העיר בעלות של 16,000,000 ש"ח.

ט"ו בשבט – המרכז הקהילתי חילק לכל בית עציץ קטן לכבוד טו בשבט. יישר כח לגב' הרשקוביץ ולצוות על היוזמה מחממת הלב.

ועדת תכנון ובניה – בשעה טובה קיימנו ישיבה ראשונה של וועדת תכנון ובניה עם כניסת רונן מהנדס המועצה החדש. בחודשים האחרונים הצטברו נושאים רבים על שולחן ההנדסה שהמתינו למענה מקצועי של מהנדס. מאז כניסת המהנדס שוקדים במחלקה על הכנת החומרים לאישור הוועדה ובשעה טובה אושרו תכניות רבות לבניה בוועדה. תודה רבה לנתנאל ורונן ולכל צוות המחלקה על ההתגייסות האינטנסיבית והעבודה המקצועית למען הבניה בעמנואל.

קליטה סלולרית – בשעה טובה חתמנו השבוע על הסכם עם חברת פלאפון לשדרוג הקליטה בעיר שיכלול תורן חדש על גג המועצה וירחיב את מניפת הקליטה בכל היישוב והכבישים הסובבים.

מזל טוב – לאורן עמר לנישואי הבן ולאמנון והגב' אסף להולדת הנכדים! לגב' ראטה להולדת הנכדה ולגב' נוימן ללידת הבת, לחבר המועצה הרב משה אייזנבך ולשמעון ויזמן מזל טוב להולדת הבן,

רוב שמחות!

משנכנס אדר מרבין בשמחה,