מהנעשה במועצה, חודש אדר תשפ"א

קורונה – המועצה מעודדת כמה שיותר אנשים לקבל חיסון, התקיימו מספר סבבים של בדיקות וחיסונים גם אצלנו וגם ביישובים סמוכים. כולל תמריצים נחמדים כגון פיצה ושתיה לכל מתחסן. סכנת המחלה עולה עשרת מונים על סכנת החיסון כך דעת גדולי ישראל וכך דעת כל המומחים. אין מקום להיסוס. יש להתחסן ולשכנע כל מי שניתן בכך. מדובר בשיקול של פיקוח נפש ואסור להקל ראש.

בשעה טובה ירדנו במדד הרמזור לצבע הצהוב ומתחילת השבוע הקרוב יפתחו אצלנו מוסדות החינוך. בישיבת מטה מל"ח עמדנו על החשיבות בהבאת האוכלוסיה בדגש על בני 50+ לחיסון. כמובן שהצורך הבסיסי לחסן ידוע, אבל כאן יש נתון נוסף שבמקרה שהרשות מחסנת מעל 70% מבני 50+ כאשר היא נמצאת בחצי הנמוך של הצבע הכתום היא עדיין רשאית להפעיל מוסדות חינוך. אנו כעת על 59% מחוסנים בחתך הנ"ל. סה"כ מצבנו משתפר אך עדיין אנחנו נמוכים יחסית לאחוז המתחסנים הדרוש בכדי להיות בטוחים מהמחלה.

ביקור בביתר – ביקרנו בעיריית ביתר עילית ונפגשנו עם ראש העיר ועם הצוות הבכיר בעירייה. שמענו מאנשי המקצוע סקירה על פעילות העירייה ושיתפנו את הנוכחים בעשייתנו. למדנו ולקחנו טיפים ועצות טובות.

ביתר עילית.jpe

שרת התפוצות - בחודש החולף באה לבקרנו שרת התפוצות עומר ינקלביץ', עיקר הביקור נסוב סביב דחיפת התושבים להתחסן וסכנות המחלה. השרה התבקשה לסייע לנו במספר אמצעים לטובת קידום העניין ואישרה שאכן תסייע.

ניקיון ופינוי אשפה – הכל רואים את השיפור בניקיון העיר בזכות עבודתם של אנשי החכ"ל בניהול המנכ"לית הגב' דגן ועידן צברי רכז הצוות ועל כך תודה רבה. אנחנו שואפים לעלות מדרגה בנושא הניקיון ולשדרג גם את נושא פינויי האשפה והגזם. לשם כך שכרנו יועץ מומחה לסוגיה וקיימנו איתו סיור יסודי בשטח. בע"ה בקרוב נקבל את המסקנות וההמלצות כיצד לשפר גם נושא חשוב זה.

פינוי אשפה.jpe

ספסלים ואשפתונים – לבקשת ראש המועצה נרכשו מספר ספסלי גינה ומתקני אשפתונים. יישר כח לצוות השפ"ע בראשות רחמים קטיעי על הזריזות והיעילות.

אהלי יעקב – קיימנו סיור מקצועי לטובת קידום עבודות לשיפור פני התלמוד תורה. בהזדמנות זו שמחנו לראות את ההשקעה הרבה בבית הספר מצד ההנהלה ואת ציורי הקיר המרשימים שנוספו בימים האחרונים.

אהלי יעקב

שכונה עתידית בתב"ע 120/6 – בהמשך לפרסום המכרז הנרחב לשיווק 941 יח"ד בעמנואל התחילו השבוע ההכנות לעבודות העפר לקראת פיתוח התב"ע 120/6 בצפון העיר.

תחילת פיתוח 120-6.jpe

ביטחון ושמירת קרקעות – לאחר מרדף לא קצר נתפס השבוע מצית פסולת פלסטיני ורכבו הוחרם. יישר כח ענק לקב"ט יעקב פרץ שעוקב ונאבק ומצמצם פערים עד לתוצאה. השבוע התקיים גם אימון מוצלח של צוות הכוננות שלנו. יישר כח למתנדבים היקרים בראשות הרבש"ץ מרדכי מסטריאל והיקל"ר אבידן סיגון.

אימון כוננות.jpe

החרמת רכב מצית

תחבורה – ניתן לראות את העבודות בצמוד לכביש הכניסה לעיר לטובת הסדרת הניקוז ומניעת השלולית הגדולה בואכה עמנואל. וכמו כן קיבלנו לאחרונה את הבשורה על הסדרת הרימזור בצומת ג'ינסאפוט ופונדוק, שנדונו לפני כשנה בפגישת ראש המועצה עם שר התחבורה דאז מר בצלאל סמוטריץ'.

שימו לב גם לתאורה החדשה המעטרת את הכניסה לעיר פרי עבודתה של הגב' אמזל. בקרוב גם יותקן לוגו המועצה על הקיר החדש ויוקמו ערוגות פרחים לאורך הטיילת. יישר כח!

תאורה צבעונית.jpe

קרן ישראל אחת – נפגשנו עם נציגי הקרן בארץ מר מרק פרוויזור וגב' א. הרו לבחינת שיתופי פעולה בהקשר ביטחוני וקהילתי. הקרן מגייסת תרומות בעולם עבור מיזמים שונים ביהודה ושומרון. היתה פגישה חיובית וסוכם על מספר פעולות משותפות לגיוס תרומות לפעילויות אלו.

ישראל אחת.JPG

הנדסה וחכ"ל – חנכנו בשעה טובה ולאחר תלאות רבות את מתחם המשרדים החדש של החברה הכלכלית ומחלקת ההנדסה, בטקס קביעת מזוזה מרגש. המהלך יאפשר לרווח מעט את משרדי המועצה ולאפשר עבודה שקטה ויעילה יותר. בקרוב נתחיל להרגיש את השינוי בע"ה. כולם מוזמנים לבקר במתחם החדש ולהנות.

קביעת מזוזה.jpe

קביעת מזוזה2.jpe

פורים – ביוזמה מקסימה של מחלקת משאבי אנוש המועצה לבשה חג לקראת חג הפורים, הוחלפו משלוחי מנות בין העובדים, הושמעה מוזיקה משמחת והוגש מרק חם. המחווה הזו ממש העלתה חיוך על פני העובדים וסיפקה אתנחתא מחויכת משגרת העבודה. תודה גדולה לגב' ריבקין ולגב' יצהרי על המחשבה וההפקה המושקעת. כן ירבו.

בנוסף גם המרכז הקהילתי נערך לפורים במסגרת הקורונה וקישט את טיילת העיר בליצנים פורימיים וקיים פעילויות נוספות לשמחת הילדים והמשפחות כגון רכב מוזיקלי וחלוקת שקיות הפתעות לילדים.

פורים.jpe

פרוגרמה – לאחר מאמצים מול משרד השיכון הצלחנו לקבל תקציב של 150,000 ₪ להעסקת יועץ פרוגרמטור שתפקידו לתכנן את החלוקה והשימוש בשטחי הציבור העירוניים. לאחר הליך מכרזי נבחרה חברת גיאוקרטוגרפיה לביצוע הייעוץ והשבוע קיימנו פגישה ראשונה עם היועץ, שבע"ה ישלים את עבודתו בתוך חודשים ספורים ויסייע לנו למקם נכון את מבני החינוך ומבני הציבור בעיר כך שישרתו נאמנה את התושבים ואת צרכי העיר המתרחבים לשמחת לבנו.

חשמל – מזג האויר בחודש החולף הגיע לשיא חורפי והמועצה נערכה לקראתו בכל המישורים, בבדיקה מול התושבים המבוגרים והבודדים שלכולם יש חימום בבית וכן בעניני תחזוקה שונים כגון היערכות להפסקות חשמל וכדו'.

לשמחתנו הרבה המעבר לתשתית המשופרת של חברת חשמל הוכיח את עצמו עד מאוד וב"ה החשמל נשמר יציב לאורך כל הסערה.

בשעה טובה הוצב חדר טרפו חדש ברחוב הגר"א שישמש את הזנת החשמל לכל הבניה החדשה ברחוב. תודה לשמעון ויזמן.

טרפו.jpe

שילוט – הושלמו שלטי ההכוונה בנתיבי רבבות אפרים ור' נחמן מברסלב ותודה לגב' דגן.

שילוט.jpe

מזל טוב – לגב' עמראן ולמשפחתה לנישואי הבת. ולמבקרת המועצה הגב' ה. כהן בהיכנס הבן לעול מצוות, רוב נחת.

חודש טוב ומבורך