מהנעשה במועצה, חודש אב תשפ"א

מרכז קהילתי – עם התקדמות העבודות במבנה המרכז הקהילתי החדש והקרבה לסיום העבודות ואכלוס המקום, ישבנו עם מר בועז דהן הממונה על הסיפריות הציבוריות במשרד התרבות. בפגישה סוכם שהמשרד יתקצב בעין יפה את ההצטיידות עבוד המבנה החדש.

בנוסף, המרכז הקהילתי הפציץ בתכניות מושקעות לקיץ הכוללות עשרות פעילויות, טיולים, מופעים ואירועים. ובנוסף תכנית מיוחדת לבני הישיבות בתקופת בין הזמנים. יישר כח לכל צוות העובדים המסורים של המרכז בראשות הגב' הרשקוביץ.

לוח בין הזמנים

הפנינג בריכה – השבוע הופעל במתחם הבריכה המקורה הפנינג עשיר, שהציע יום כיף לכל המשפחה בשילוב הבריכה. יישר כח לצוות המסור, הגב' דגן, הגב' יצהרי, ברוך ועקנין, רחמים קטיעי ולכל עובדי הבריכה וההפנינג.

הכנות להפנינג.jpe

חינוך – השתתפנו באירוע סיום שנה"ל בישיבת 'צמאה נפשי' והתרגשנו לראות את עבודת הבחורים ואת הצוות המסור של מחלקת החינוך וקידום נוער. תודה גדולה לכל השותפים שעושים עבודת קודש מדהימה, הרב הרוש, הרב טרוזמן, דודי גוטמן, רפי בצלאל, הקב"סית גב' תירם ולמנהל המחלקה המסור ר' משה חזקיה.

צמאה נפשי.jpe

חדרים חדשים – בשעה טובה ובדחיפתה המהירה של הגב' אמזל השלמנו את שיפוץ הקרוילה האמצעית מאחורי המועצה אשר תכיל את סניף יד שרה, חדר עבודה מרווח לחברי המליאה ואף חדר טיפול למחלקות החינוך והרווחה. יישר כח!

רווחת העובדים – יישר כח למחלקת משאבי אנוש על שלל אירועים לגיבוש ורווחת העובדים, בין היתר התקיימה ארוחת צהריים מפנקת לצוותי המחלקות שזכו בתחרות הטלמרקטינג בתקופת חיסוני הקורונה. וכן ערבי גיבוש בבריכה לגברים ולנשים לכלל העובדים. היה מצויין ומגבש. יישר כח!

בטיחות בחינוך – יישר כח לקב"ט מוס"ח אהרון אדוארד על הצבת ארון ציוד לחירום ולכיבוי בבית הספר התיכון לבנות.

ארון סער.jpe

מכרזים חדשים – נבחר קבלן זוכה לשיפוץ והחלפה של מערכת המשאבות הראשית של היישוב בסך 200,000 ₪. בקרוב תחל העבודה בשטח ועם סיומה ישופר לחץ המים בכל העיר בדגש על השכונות הגבוהות. תודה לשמעון ויזמן על קידום המכרז. בנוסף, השלמנו את ההתקשרות עם קבלן חדש במכרז מסגרת לביצוע עבודות שיפוצים, בניה ופיתוח. מכרז מסגרת הינו פלטפורמת התקשרות מול קבלן קבוע שבה עד לסכום מסוים שמוגדר מראש ניתן לבצע עבודות ללא פרסום מכרז. במכרז דנן הכנסנו את כל העבודות הקטנות והבינוניות הצפויות לשנתיים הקרובות והצמדנו אותן למחירון קבוע כך שבכל עבודה שנכנסת, הליך הכנסת הקבלן מהיר ויעיל בהרבה.

יישר כח לגב' אמזל שעמלה רבות על בניית המכרז שהינו מכרז מורכב מאוד ובהצלחה לקבלן הנבחר שכבר נכנס מיידית למספר פרויקטים במקביל.

מוכנות לחירום – קיימנו בשבועות האחרונים סדרה של הכנות ולמידה של מערכת השוע"ל של פיקוד העורף לקראת תרגיל חירום מקיף שהתקיים השבוע. מערכת השוע"ל הינה מערכת ממוחשבת לניהול הרשות בשעת חירום והיא אמורה לספק כלים יעילים לניהול משבר בטחוני או אזרחי. מכלולי החירום עשו עבודה מצויינת בהכנת התיקים ולמידת המערכת ותפקדו מצויין בתרגיל. רשמנו פערים לסגירה הן ברמת ההתנהלות והן ברמת התאמת והטמעת המערכת. כמו כן התבשרנו על בחירתנו לפיילוט של פיקוד העורף להטמעת מערכת השוע"ל המלאה שעדיין לא הופצה באופן רוחבי לכלל הרשויות. מקוים שההטמעה תשפר את יכולותינו בניהול החירום ותתרום להצלת חיים. בסיום התרגיל העניק ראש המועצה תעודות הוקרה למי שבתקופת הקורונה נתנו מעצמם מעל ומעבר להצלחת העיר במאבק בנגיף. סא"ל חשאי וסגן מנלה מפיקוד העורף. ובמועצה אבידן סייגון, הגב' גייג' והגב' גברא.

תרגיל חירום 2.jpe

תרגיל חירום 1.jpe

גן קק"ל – אחרי תלאות רבות תקציביות ומנהלתיות הגענו סוף סוף לרגע היציאה לביצוע של גן קק"ל, שימוקם בסמוך למרכז המסחרי. בימים הקרובים תחילת עבודות. תודה לגב' דגן על עצם הפרויקט ולשמעון ויזמן על הניהול המקצועי!

אור החיים – אנחנו בעיצומו של ביצוע פרוייקט שיקום מדרחוב 'אור החיים', בעלות של מעל לחצי מיליון ₪. לאחר אי נוחות קצרה בתקופת העבודות נזכה לרחוב חדש ומשוקם ברמה גבוהה כולל ריצוף מחדש, מתקני משחקים וריהוט רחוב חדש.

סככת נגררים – הושלמה השבוע בניית הסככה בדמות תריס חשמלי חדש. תודה ליעקב פרץ.

סככת נגררים.jpe

פתיחת מעון מועצה – החברה הכלכלית נמצאת בימים אלו במרתון אינטנסיבי לפתיחת המעון המועצתי הראשון בעמנואל המתוכנן להיפתח ב-1/9 במשכנו החדש באתר רבקה. בשעה טובה נבחרה הגב' לנציצקי למנהלת המעון ואנו מאחלים לה הצלחה רבה. גיוס צוות העובדות הושלם ברובו ובימים הקרובים יפורסם מכרז רכש להצטיידות. יישר כח לחכ"ל ולעומדת בראשה.

תחילת עבודות מרכז הכלה – בשעה טובה התחלנו השבוע את עבודות בניית מרכז הכלה חדש בתלמוד תורה יסודי התורה באמצעות קבלן המסגרת החדש.

מרכז הכלה

חדשנות – לאחר כשנתיים של המתנה קיבלנו אישור התחייבות ממשרד הדיגיטל בממשלה על מימון של כ-450,000 ₪ לקליטת מערכות ממוחשבות מתקדמות לניהול וועדה לתכנון ובניה ולניהול פרוייקטים וכן תקצוב למצלמות. יישר כח גדול על הגשת הקול הקורא, ההתמדה והאמונה שבסוף הוא יגיע. לגב' דגן, הגב' אמזל ונתנאל זלמנסקי. המערכות ישפרו באופן משמעותי את יעילות עבודת ההנדסה ואת השירות לתושב.

תקציב – תקציב המועצה לשנת 2021 אושר סוף סוף על ידי משרד הפנים לאחר יותר מחצי שנה של דיונים. יישר כח לתומר הגזבר המסור, הגב' עמראן ולמחלקת הגזברות על עבודתם ומסירותם.

תוי מזון – יישר כח ענק למחלקת הגביה ולגזברות על השלמת עבודה מאומצת של מספר חודשים על מנת שמירב הזכאים ביישוב יקבלו תוי מזון של משרד הפנים. כל הכבוד.

טרקטור –  בשעה טובה רכשנו טרקטור שיגבה את מחלקת השפ"ע. הטרקטור יתווסף למערך הכלים שאנו רוכשים לאחרונה וישמש אותנו לעבודות עפר קלות ולהובלת ציוד וחומר כבד.

פרידה – ראש המועצה השתתף בטקס פרידה מאלוף הפיקוד היוצא תמיר ידעי ששולב עם סיור בחברון עיר האבות.

פרידה מהאלוף.jpe

תנחומים – מעומק הלב אנו משתתפים בצערו של הרב עדי טרוזמן ומשפחתו היקרה בפטירת האם. מן השמים תנוחמו ולא תדעו עוד צער.

מזל טוב – לגב' לנציצקי להולדת הבן ולגב' חלף לאירוסי הבן בשעה טובה.

לגב' רוזנגרטן להולדת הבן בשעה טובה, לגב' נהרי לנישואי הבת, לחבר המועצה הרב יחיאל כהן ולאבידן סייגון היקל"ר, סגן הרבש"ץ והמתנדב המסור לאירוסי הבת-הנכדה.

חודש טוב ומבורך