מהנעשה במועצה, חודש חשון תשפ"ב

קורונה – ב"ה הירידה במספר החולים נמשכת. בעמנואל ישנו שירות בדיקות תדיר המתעדכן בהודעות מעת לעת.

מד"א – בטקס מרשים בהשתתפות סמנכ"ל ובכירי מד"א נחנכה הצבת 2 אופנועים מצויידים במיטב הציוד להצלת חיים בעמנואל. הטקס מסמל את הידוק הקשרים עם מד"א לטובת שיפור והרחבת היכולת להגיש עזרה ראשונה בעיר ומתווסף לאופני ההצלה שהתקבלו לפני מספר חודשים מארגון הצלה. תושבי העיר חבים תודה גדולה לצוות המתנדבים האיכותי שמסירותם ידועה ולאנשי מחלקת הביטחון כולם.

מדא 2.jpe

מדא 1.jpe

שמיטה – נפגשנו עם הרב שלמה קליין שליט"א לשיעור בענייני שמיטה. החכמנו והסקנו מסקנות לגבי התנהלות המועצה בשנת השמיטה. היקף פעילות צוותי הגינון ירד בשנה זו ל-50% והצוותים שנכחו בפגישה עם הרב מצויידים בידע הדרוש ע"מ לפעול כהלכה בשמיטה.

כמו כן, השבוע חילקנו פחי שמיטה מעוצבים לכל הכיתות בעמנואל. הפחים חולקו בהשתתפות ראש המועצה ומנהל מחלקת החינוך. יישר כח לגב' ח. בוסי לעיצוב וניסוח הסלוגן.

בחלוקת פחי שמיטה.jpe

צביעת כבישים – תודה למנהל מחלקת הנדסה נתנאל זלמנסקי ולגב' אמזל על קידום פרוייקט צביעת הכבישים והתמרורים החדשים. אור בעיניים!

שפ"ע – מחלקת השפ"ע פועלת במרץ גם למען בטיחות התושבים. הותקנו גדרות בטיחות חדשות בחיבור השביל לרחוב הבעש"ט בסמוך לאולם פיס לקשיש שהיווה נקודת תורפה בטיחותית לילדים. יישר כח.

מעקות בטיחות.jpe

ניקיון – יישר כח לצוות ניקיון העיר בניהול עידן צברי על ייצוב הניקיון ברחובות בתוך ימים ספורים לאחר תקופת החגים המורכבת.

מח"ט – נפגשנו וקיימנו סיור בעיר עם מפקד חטיבת אפרים הנכנס אל"מ מורדי וייס. בפגישה נדונו סוגיות ביטחוניות שונות והושם דגש על נושא פריצת ציר מילוט מערבי ליישוב. סוכם עם המח"ט על הצעדים להמשך על מנת להשלים את הפרויקט לאישור תוואי הציר שנמשך כבר שנים בשל סוגיות קרקעיות ומדיניות.

מחט 1.jpe

בסיור המחט.jpe

מחט.jpe

נתיב אור החיים המחודש – בוצעה מסירה ראשונה לפרויקט והותקנו מתקני ריהוט רחוב חדשים ויפים.

גינת וי חמישי.jpe

ריהוט רחוב אור החיים.jpe

משכנתאות – נפגשנו עם חברת 'טריא' העוסקת במתן משכנתאות פרטיות במסגרת של בנק פרטי חברתי מהגדולות הקיימות כיום בישראל. אנחנו מנסים להכניס את החברה לפעילות בעמנואל דבר שיסייע רבות לרוכשים דירות ויפתור בעיות מגוונות הקיימות כיום מול הבנקים.

נופי עמנואל – התקיים סיור בהשתתפות גורמי ההנדסה החינוך והיזם בקשר להתאמת הכניסה לביה"ס אוהל רחל והתיכון עם התקדמות הפרויקט לרחוב התחתון. בנוסף סוכם על ביצוע המדרכה לאורך רחוב הגר"א במקביל לבניינים החדשים ע"י היזם.

מחלקת הנדסה וחברת הרי זהב יורדים לשטח.jpe

שלט כניסה – בשעה טובה הוחלף שלט הכניסה למועצה בשלט חדש ויפה שמוסיף תחושה טובה לנכנסים בשערי המועצה. תודה לגב' אמזל ולמח' שפ"ע על הביצוע.

שלט לפני.jpe

שלט אחרי.jpe

יחדיו – נערך מפגש הפתיחה לתנועת הנוער יחדיו בת"ת אוהלי יעקב. במפגש השתתפו ראש המועצה הרב גפני, מ"מ הרב אליהו טובול, מנהל הת"ת הרב ציון לוי ומנהל הפרוייקט המחנך הרב אבידן סייגון יחד עם עשרות חניכי התנועה. החניכים קיבלו את שי התנועה מראש המועצה וממלא מקומו. בהצלחה!

תנועת הנוער יחדיו.jpe

מפגש עמיתים – אירחנו במועצה את ראש עיריית אריאל מר אלי שבירו ואת צוותו הבכיר. התקיימה למידה הדדית ואורחינו התפעלו לראות את עמנואל מתפתחת במהירות.

ראש העיר אריאל.jpe

מכבי – קיימנו ישיבת עבודה עם הנהלת המחוז בקופ"ח מכבי על מנת לבחון את אפשרות כניסתם לפעילות בעיר. בפגישה השתתף גם היזם מר דניאל שטרום הבונה מרכז מסחרי רפואי בעמנואל בסמוך למבנה המועצה.

בריכה – קיימנו ישיבה לסיכום עונת הבריכה. בישיבה השתתפו כלל הגורמים הקשורים בהפעלת הבריכה. הוצגו נתוני ההפעלה של עונה זו והתקיים דיון ולקחים לשנה הבאה. יש לציין כי השנה הפעילות צמחה באופן משמעותי. אני מבקש להודות כאן תודה גדולה לצוות הבריכה ולמנהלת החברה הכלכלית גב' דגן בראשם על העבודה הקשה ועל הפירות.

מיכלי אשפה – לקראת פרויקט החלפת פחי האשפה העירוניים ורכישת החדשים, נסענו למפעל "קבוצת אלון" בא.ת ברקן על מנת לראות מקרוב את הפחים החדשים שבכוונתינו לרכוש. אירח אותנו ידידנו יואב חסן אשר מנהל את אחד המפעלים בקבוצה וסייר איתנו בהליכי הייצור השונים וכמובן הציג את המוצר האיכותי ואת יתרונותיו. בע"ה בקרוב נקבל את ההחלטות האחרונות הקשורות בפרויקט ונצא לביצוע.

קבוצת אלון.jpe

אור מנחם - בשעה טובה בוצעה מסירת פרויקט בינוי תלמוד התורה 'אור מנחם' למועצה על ידי הקבלן. במסירה השתתפו בנוסף לנציגי הקבלן, חברת הניהול ומחלקת הנדסה, גם נציגי קהילת חב"ד, הרב חיים קיז'נר רב הקהילה, מנהל רשת אהלי יוסף יצחק הרב אליהו קריצ'בסקי, מנהל הת"ת הרב לוי כהן, מנהל מחלקת החינוך וראש המועצה.

המבנה המרשים והאיכותי יאוכלס אי"ה בקרוב.

מגיע יישר כח גדול להמון אנשים אבל כאן אציין בעיקר את שמעון ויזמן שהודות למסירותו ומקצועיותו, הפרויקט הושלם בצורה הטובה ביותר.

חנוכת מבנה תלמוד תורה אור מנחם.jpe

תכנית איכות הסביבה בחינוך - במסגרת פרויקט איכות הסביבה המופעל על ידי מחלקת החינוך במוסדות השונים התקיים מבצע ניקיון על ידי ילדי היישוב שנהנו לשתף פעולה וליטול חלק באחריות על שמירת ניקיון העיר.

ניקיון.jpe

מזל טוב - לגזבר המסור תומר עמר ומנהלת הפרוייקטים גב' שירה אמזל להכנסת הבן בבריתו של אברהם אבינו ע"ה.

לאורן עמר להולדת הנכד.

לגב' נחמה עובדיה לחתונתה בשעטו"מ.

לגב' חלף, תקציבאית מחלקת החינוך לנישואי הבן בשעה טובה ומוצלחת.

לאיציק אהרוני להולדת הבת בשעה טובה. רוב נחת!

לחבר המועצה ר' יצחק חודרה ורעייתו מזל טוב לאירוסי הבן בשעה טובה.

חודש טוב ומבורך