מהנעשה במועצה, חודש כסלו תשפ"ב

תקציב 2022 - אישרנו בשעה טובה את תקציב פעילות המועצה לשנת התקציב 2022. השנה התקציב הוצג למועצה בחוברת מושקעת ביותר המציגה מגמות בתקציב ותקצירים לחברי המועצה והמנהלים.

נמשכת מגמת ההתייצבות הכלכלית שהמועצה לקחה על עצמה ליישם והתקציב השנה כולל אפשרויות והזדמנויות רחבות.

כאן המקום להודות תודה גדולה לגזבר המועצה מר תומר עמר הי"ו ולנשות מחלקת הגזברות והגבייה היקרות על עשייתם המקצוענית בשגרה ובהכנת התקציב.

מאחל לתושבי ועובדי המועצה שנת תקציב טובה בריאה ומאוזנת.

ישיבת אישור תקציב המועצה 2022.jpe

חברת החשמל – בשל צוואר בקבוק שנוצר מול חברת חשמל במספר פרויקטים שאכלוסם מתעכב בשל עומס בחברת החשמל, נסע ראש המועצה לפגוש את מנהל אזור ירושלים בחברת החשמל.

בפגישה הבטיח מנהל האזור לתעדף את הפרויקטים הנחוצים לעיר ולזרז את ביצוע החיבורים. וכבר בשטח החלו להתבצע העבודות.

תאגיד מי שמש – נפגשנו לפגישת עבודה עם ראשי תאגיד המים 'מי-שמש' שבראשו עומדים ראש המועצה בעבר הרב ישעיהו ארנרייך יו"ר התאגיד ומר פלד דיכטר גזבר המועצה בעבר המשמש כיום כמנכ"ל התאגיד. בפגישה דנו על דרכים לשיפור וייעול ניהול משק המים בעמנואל.

תאגיד מי שמש.jpe

הפורום המקצועי ברשויות החרדיות – זכינו לארח את מליאת הפורום, הכולל נציגים מכל הרשויות החרדיות ומחלק מהרשויות הכלליות בהם יש שכונות חרדיות. הגיעו אלינו כ-60 נציגים בכירים מרשויות אלו ליום של למידת עמיתים והכרת עמנואל. המשתתפים נהנו מסיור בעמנואל בו הצגנו להם את ההתפתחות המרשימה של העיר. ולאחר מכן התכנסנו באולם האירועים להמשך הלמידה המשותפת. קיימנו שולחנות עגולים אותם הובילו צוות המנהלים המצוין שלנו ששיתפו באתגרים איתם אנחנו מתמודדים במועצה. תרמנו מהידע שלנו ונתרמנו מאחרים.

קבלת פנים לפורום המקצועי.jpe

המשתתפים נפעמו מהיקפי הבניה בעיר ושיבחו את ניקיון העיר וחזותה. יישר כח גדול לכל המנהלים שהשתתפו באירוח הפורום ובייחוד לגב' ריבקין על ההפקה המושקעת מאוד! ולגב' ה. חלא על הסיוע והעיצוב.

הפורום המקצועי סיור.jpe

הפורום המקצועי כינוס.jpe

למידת עמיתים בדיון אקטואלי.jpe

ממוני קורונה – ממוני הקורונה החדשים בבתי הספר וגני הילדים נפגשו עם קב"ט מוס"ח ונציגי מח' הביטחון על מנת לקבל הנחיות ולגבש תפיסת עבודה יישובית. יישר כח למח' החינוך והביטחון.

ממוני קורונה.jpe

ברכת ברוכים הבאים – לעובדים החדשים שהתחילו החודש את דרכם במועצה.

לגב' וולד, עוזרת מנכ"ל מתכנית הצוערים של משרד הפנים.

לאורי גרובס, מנהל אזור התעשיה.

בהצלחה גדולה בדרככם החדשה! עלו והצליחו למען עמנואל.

טקס קריאת שם – זכינו לכבד שניים מתושבי עירנו, הרב דב ברוק ז"ל והרב מימון אבזיז ז"ל בקריאת גרמי מדרגות על שמם. גרם המדרגות בדרך היורדת מרחוב בעש"ט, בואכה ת"ת אהלי יעקב, בי"ס אוהל רחל ואולם הפיס נקרא מעלות הרב ברוק וגרם המדרגות שבין בית הכנסת המרכזי לאתר הבניה פטדה שברחוב בית ישראל, נקרא מעלות הרב אבזיז. זכרונם ומעשיהם כמקימי הישוב וכעובדי המועצה בראשיתה, יזכרו ויונצחו לדורות הבאים.

מעלות אבזיז.jpe

טקס קריאת שם עם משפחת הרב ברוק זל.jpe

מרכז קהילתי – זכינו בשעה טובה בתקציב המשרד לשוויון חברתי עבור הקמת מרכז צעירים בעמנואל. התקציב כולל, תקצוב להכשרת מתחם צעירים, העסקת רכז ופעילויות. המרכז הקהילתי שוקד על הוצאה לפועל של הנושא. בנוסף החלה הרצת תכנית 'תור הזהב' באמצעות מועדון גיל הזהב ובשיתוף פעולה עם מחלקת הרווחה המעניקה פעילות מגוונת לחברי המועדון. יישר כח למנהלת המרכז קהילתי גב' הרשקוביץ וצוותה וכן לאנשי מח' הרווחה גב' זוהר ומנהל המחלקה הרב אמנון אסף.

מעון – ברוכה השבה לגב' ב. לנציצקי מחופשת הלידה היישר לניהול המעון החדש המתפתח והגדל ב"ה. בהצלחה בתפקיד החשוב.

פרויקט 3 גנים – בשעה טובה בחרנו קבלן זוכה לביצוע 3 כיתות גן נוספות שיבנו בסמוך לת"ת 'יסודי התורה'. הביצוע יחל בימים הקרובים.

'קשת צבעים' – אירחנו את תת אלוף עופר הינדי מפקד יחידת 'קשת צבעים' האחראית על סוגיית מרכיבי הביטחון בפיקוד מרכז, לישיבת עבודה על מנת לפתור מספר חסמים העומדים לפנינו, בסוגיות תכנוניות שונות. ב"ה, נמצאו פתרונות משביעי רצון, שיאפשרו את קידום תכנון בית העלמין לעיר וכן קידומן של תכניות בינוי נוספות.

תאל עופר הינדי.jpe

ביקור ח"כ אלי כהן – זכינו לארח השבוע את ח"כ והשר לשעבר מר אלי כהן. חה"כ כהן עזר רבות לעמנואל בתקופת כהונתו כשר ובזכות עזרתו, הצלחנו להשלים את תקצוב הכיכר באזור התעשיה. בפגישה הצגנו את עמנואל המתפתחת ואת האתגרים עמם אנו מתמודדים. חה"כ התרגש והבטיח לעזור בכל נושא שיהיה ביכולתו.

השר לשעבר ידי העיר מר אלי כהן.jpe

פיס לקשיש – שמחנו להתארח במועדון גיל הזהב ולפגוש את הנפשות הפועלות לישיבת עבודה לצרכי המועדון. יישר כח לרכזת המועדון הגב' זוהר על הובלת המענה התרבותי לתושבי גיל הזהב. המועדון נמצא כעת בשיפוץ מקיף על ידי החברה הכלכלית המפעילה את המבנה. יישר כח לעוסקים במלאכה.

ייעוד המרכז הקהילתי – קיימנו השבוע ישיבת היגוי להגדרת ייעודי המרכז הקהילתי בהשתתפות הנהלת המועצה והמרכז ועובדי המרכז הקהילתי.  התקיים דיון עומק על ייעודי ומטרות המרכז הקהילתי ובסופו נוסחו ייעודי המרכז שממנו יגזרו תכניות העבודה קדימה. תודה לגב' ארצי מנהלת האזור בחברה למתנ"סים על הובלת התהליך ולמנהלת הגב' הרשקוביץ על הכל.

קופות גמל – ביוזמת מנהלת משאבי אנוש במועצה הגב' ריבקין יצר וועד העובדים קשר עם יועץ פנסיוני מומחה. הוועד יפעיל אותו מול העובדים המעונינים לבחון את תנאי הפנסיה שלהם. יישר כח על היוזמה החשובה.

מזל טוב – ליוסף רצאבי להולדת הנכדים!! ירבו שמחות בביתכם.

לרב מאיר הרוש ורעייתו להולדת הבת ולמשפחת זינגר לנישואי הבן בשעה טובה ומוצלחת.

חנוכה שמח וחודש טוב,