מהנעשה במועצה, חודש טבת תשפ"ב

מרכז מסחרי חדש - בשעה טובה ובמזל טוב, החלו עבודות הגידור לבניית המרכז המסחרי-רפואי במרכז העיר בצמוד למבנה המועצה, הנבנה ע"י היזם מר דניאל שטרום הי"ו מחברת שירתם. המרכז יכלול קומת סופרמרקט ענקית, מרפאה, קומת מסחר ואף קומת משרדים להשכרה שחלקה יהיה בבעלות המועצה. מדובר אבן דרך חשובה מאוד בהתפתחות המדהימה של עמנואל המצטרפת לעוד ועוד אבני דרך בדרך לעיר מתוקנת ומושלמת.

בניית מרכז מסחרי.jpe

חנוכת נתיב אור החיים – בשעה טובה גזרנו סרט וחנכנו את השביל המחודש עם המתקנים והגנים שבו. יישר כח גדול לשמעון ויזמן שהוביל את הביצוע וירד לפרטים כדי שנקבל את המוצר הכי טוב שיש.

מחלקת שפ"ע בודקת אפשרות לתוספת מתקנים מעבר לתקצוב הפרוייקט.

חנוכת נתיב אור החיים.jpe

אמבולנס חדש – זכינו לחנוך אמבולנס חדש ומעודכן שנמסר לנו במקביל לטקס פתיחת קורס נהגי אמבולנס ביישוב. תודות למתנדבים ולאנשי מחלקת הביטחון בראשות יעקב פרץ הקב"ט היוצא, שהתמידו בלחצים על מד"א להחלפת האמבולנס המיושן. מאחל שיסעו בו רק לשמחות בע"ה.

אמבולנס.jpe

ביקורת מכלול כח אדם – מכלול חרום כוח אדם עבר בהצטיינות ביקורת משרד הכלכלה שבדקה לעומק את מוכנות המכלול לשעת חרום. יישר כח לגב' מ. גברא והגב' ריבקין על המקצועיות והמוכנות בשגרה כבחרום.

קצין ביטחון חדש – בשעה טובה סוכם על כניסת קב"ט חדש למועצה. הקב"ט הנכנס עמיחי אזולאי, תושב איתמר ומשמש בשנים האחרונות כרבש"צ הישוב איתמר. עמיחי יתחיל את תפקידו בע"ה ב-1/1/2022. אנו מאחלים לו כניסה חלקה והצלחה גדולה בתפקיד החשוב.

ציר כביש 55 – במסגרת מטה המאבק למען שיפור התנאים בכביש 55 שהוקם בידי תושבי הסביבה השתתפנו גם אנו במאמצים להעלות את הנושא לסדר היום. חה"כ הרב מקלב נענה לפניית ראש המועצה לכנס דיון בוועדת חוץ וביטחון בנושא וכן התקיימה פגישה עם מפקד המחוז במשטרה ניצב עוזי לוי. בפגישה הוצגו לניצב לוי קשיי הבטיחות, הביטחון והתנועה בכביש והתקיים סיור בשטח להמחשת האירועים. מפקד המחוז הבטיח שאנשיו יקדמו במהירות תכניות לשיפור המצב.

עם מפקד המחוז ניצב עוזי לוי.jpe

שיפור חזות העיר – הותקנו לוחות המודעות החדשים שיחליפו את הוותיקים. החברה הכלכלית התחדשה ברכב ריקשה לטובת צוות הניקיון בהנהלת עידן המסור.

20 שנים לפיגוע – בחג החנוכה ציינו חלוף 20 שנה מהפיגוע הנורא בעמנואל שהתרחש בליל נר רביעי של חנוכה באירוע מושקע בהובלת המרכז הקהילתי, הגב' הרשקוביץ והגב' בוסי. נישאו דברים ע"י הרב אלחרר וראש המועצה והתקיימה הדלקת נרות ע"י בני משפחת גוטמן, נציגי המשפחות השכולות. האירוע היה מושקע מאוד וכיבד את זכר הנופלים על קידוש ה'. יישר כח לצוות המרכז הקהילתי על ההשקעה בכל פרט.

הדלקת נר חנוכה בסימן האור ינצח.jpe

פיתוח העיר - בשעה טובה, נסללו כבישי השכונה החדשה העתידית בתב"ע 120/6 הממוקמת מחוץ לגדר הישוב, במסגרת עבודות הפיתוח להקמת השכונה. במקביל נמשכות עבודות העפר לבניית 166 יח"ד ברמת עמנואל. אשרינו שזכינו לקדם את פיתוח העיר במרץ.

רכבת שינוע לראות ולהאמין.jpe

גיבוש - כפי שפורסם לעובדים, מחלקת משאבי אנוש וועד העובדים, ארגנו לנו יומיים של גיבוש וכיף בצוותא, בצימר בצפון בעלות סמלית לעובדים. נעשתה חשיבה ע"מ להתאים את אופי הגיבוש לכלל העובדים בהיבטי הכשרות וכמובן היציאה הנפרדת. גיבוש העובדים ואוירה נעימה, חשובים לנו גם כהנהלה ואנו מתאימים את אופי הפעילות שתתאים לכלל העובדים שיוכלו להשתתף. תודה רבה למחלקת משאבי אנוש ולאנשי וועד העובדים על ארגון האירוע למרות האתגרים.

'יד ושם' - בסמיכות ליום הקדיש הכללי החל בצום עשרה בטבת, הנהלת המועצה הוזמנה על ידי יו"ר מוזיאון 'יד ושם' מר דני דיין ליום עיון וסיור בנושא השואה. מנהלי המועצה זכו להדרכה מקצועית מהרב שאול קסטלניץ הי"ו מבכירי אנשי האגף החרדי ביד ושם. החוויה מדהימה ומצמררת ומנכיחה את עוצמת וחשיבות הזיכרון, למעננו ולמען הדורות הבאים. בסיומו של היום העניק יו"ר יד ושם לראש המועצה מתנה מרגשת, חוברת הכוללת את העתקי המסמכים שנאספו ב'יד ושם', על סבו וסבתו של הרב גפני ששרדו את השואה האיומה. בהמשך לסיור, מחלקת החינוך תבחן את  הקשר בין 'יד ושם' למוסדות ולאנשי החינוך בעמנואל. על מנת להרחיב ולהעמיק, את מעגל הזיכרון בתודעת ילדי העיר. בנוסף נבדקת האפשרות לקיים סיור מועצתי במוזיאון. תודה גדולה למנהלת משאבי אנוש גב' ריבקין שהניעה את יום העיון החשוב ודאגה כרגיל לפרטים הקטנים.

יד ושם 3.jpe

ונתתי בחומותי יד ושם.jpe

יד ושם.jpe

מסירת מסמכי קרובי המשפחה של ראש המועצה.jpe

חינוך – השבוע התקיימה פגישה של ראש המועצה ומנהל מח' חינוך עם מ"מ מנהל המחוז החרדי במשרד החינוך, הגב' ר. אלמליח. בפגישה קודמו נושאים חשובים בשלל תחומי החינוך הנוגעים לעמנואל. בפגישה סוכם שמנהלת המחוז תגיע לפגישה אצלנו לראות את ההתפתחות המדהימה ולעמוד על הצרכים, ואכן מיד נקבעה פגישה כזו לעוד שלושה חודשים.

בניה ועוד בניה – בתחילת השבוע התחלנו בשיפוץ הפנים למבנה המועצה ונדרש למעט סבלנות ואורך רוח בתקופת השיפוץ. בנוסף, אנו עומדים לקראת סיום שנת התקציב 2021 והשלמת יעדי הבניה לשנה זו במחלקת הנדסה. אי"ה את השנה נחתום עם מעל ל-200! יחידות דיור חדשות שהוצא להן היתר בשנה זו. יישר כח לנתנאל, רונן ולכל עובדי מחלקת ההנדסה על העבודה המדהימה.

היתרי בניה.jpe

יוניברב – בחודשים האחרונים מפעל המיחזור באזור תעשיה, החל בקליטת אשפה ממספר יישובים בסביבה לצורך הרצת מערכות המפעל. בע"ה, פתיחה מלאה צפויה במהלך החודשים הבאים. התקיים סיור במפעל יחד עם אנשי המשרד להגנת הסביבה שהביעו את קורת רוחם מהמפעל המרשים ועל היותו סמל ודוגמה לשמירה על איכות סביבה ברמה אירופאית.

בטיחות – תודה לקב"ט מוס"ח אהרון אדוארד היקר על הדאגה לבטיחות העובדים ורכישת ציוד בטיחות לעבודה בגובה, בהמשך לקורס עבודה בגובה שקיימנו בעמנואל.

ציוד בטיחות.jpe

מחסן וארכיון – מחלקת השפ"ע עמלה רבות על סידור מחסן השפ"ע ופינוי החפצים המיותרים ממנו. כיום, המחסן רחב ידיים ומסודר וכן הותקנו בו 2 שערי כנף חשמליים. בנוסף התחלנו השבוע בפרוייקט חידוש ארכיון המועצה השוכן בצמוד למחסן השפ"ע. נשכר איש מקצוע במיוחד לפרויקט ונרכש ציוד לצורך רענון וסידור הארכיון מחדש. תודה גדולה, לרחמים קטיעי ולגב' גברא, המנועים שמאחורי הפרויקטים.

מזל טוב – למנהל מחלקת הרווחה הרב אמנון אסף ורעייתו, להולדת הנכדים שירבו שמחות בביתכם.

רפואה שלמה, לתומר גזברנו היקר שמתאושש מניתוח. מקוים לראותך בימים הקרובים חוזר לאיתנך.