מהנעשה במועצה, חודש שבט תשפ"ב

ציר מילוט – נפגשנו עם מפקד חטיבת אפרים אל"מ מורדי וייס לדיון בסוגיית קידום ציר המילוט, לפגישה הצטרף קב"ט המועצה הנכנס עמיחי אזולאי שהתחיל עבודתו וכבר מקדם לנו את הנושאים החשובים.

ציר מילוט.jpe

סתירת זקנים בניין - בשעה טובה הושלמו עבודות הריסת השלד הסמוך למועצה לצורך בניית המרכז המסחרי - רפואי. כמעט 40 שנה עמד השלד והמתין לגאולה והנה זכינו להיות שותפים בנדבך נוסף בבניין עמנואל. בימים אלו עוסק היזם בשיקום מעבר הולכי הרגל מאחורי הבניין העתידי על מנת להקדים את פתיחתו ככל שניתן.

תחבורה ציבורית – בשעה טובה החלה חברת תנופה להפעיל את קווי התחבורה הציבורית בשומרון. נפגשנו עם הנהלת החברה והתרשמנו לטובה מתכניות החברה וגם מאופי ההסכם עם משרד התחבורה אשר לתחושתנו מכיל את הכלים הדרושים לשיפור משמעותי במצב התחבורה. במקביל קלטנו רכז תחבורה ציבורית הרב שלמה ויסברג, אשר ירכז את התקשורת מול החברה ואת פניות התושבים לטובת מינימום תקלות ומקסימום תקשורת. אנו ערים להתחלות הקשות ומבקשים את שיתוף הפעולה מצד התושבים לעדכן ולהתעדכן בתקלות ככל שיהיו.

גיבוש עובדים – בארגון מופתי של מחלקת משאבי אנוש, יצאו לפועל הגיבושים השנתיים לעובדי ועובדות המועצה בנפרד. כמות המשתתפים היתה מרשימה, סה"כ יצאו כ 55 עובדים. יומיים של אוירה בעיר הקודש צפת, מלאי תוכן ופעילות חווייתית שהשאירו את כולם עם טעם של עוד. מקווה שהגיבוש יתן כוח להמשך העבודה החשובה שלנו. אני רוצה להודות תודה גדולה לצוות משאבי אנוש הגב' ריבקין והגב' יצהרי על ההשקעה הרבה לפרטי פרטים. כ"כ לוועד העובדים על שותפותו בתקצוב ובהיגוי הפעילות.

גיבוש 1.jpe

גיבוש 2.jpe

גיבוש 3.jpe

גיבוש 4.jpe

גיבוש 5.jpe

בינוי מוסדות חינוך – אישרנו תכניות במשרד החינוך לבניית עוד 8 כיתות גן במגרש 302. בעוד כחודש יושלם התכנון המלא ויועלה לוועדת תקצוב במשרד. בנוסף, החלו עבודות הבינוי ל-3 כיתות גן בחצר ת"ת יסודי התורה. במקביל אדריכלית מטעמנו שוקדת על תכנון להרחבת ת"ת אהלי יעקב.

גנים 1.jpe

גנים 2.jpe

קורונה – עמנואל אדומה כמו רוב הרשויות בארץ. תושבים וגם עובדים רבים במועצה חולים או מבודדים, רפואה שלמה לכולם ויה"ר שנעבור את הגל בקלות ובמהירות. מחלקת החינוך השלימה חלוקת 3 ערכות אנטיגן לכל תלמיד ואיש צוות חינוך בעמנואל, כל הכבוד. במקביל אנו ממשיכים במבצעי החיסונים והבדיקות. יישר כח לצוותי הביטחון והחינוך העוסקים במלאכה במסירות.

עובדים חדשים לשירות התושבים -  בשעה טובה נכנס לתפקידו קב"ט המועצה ומנהל מחלקת הביטחון עמיחי אזולאי. וכן צבי באואר עובד במחלקת הנדסה, צבי ירכז את תחום הפיקוח והתשתיות במחלקה. נאחל להם הצלחה רבה, הצלחתכם היא הצלחת עמנואל.

תקשורת – נפגשנו עם קמ"ט תקשורת במנהל האזרחי, מר דודו כהן וסגנו שמואל מולאים, בהמשך לפגישה שקיימנו עם נציגי חברת פלאפון בסוגיית הקליטה הסלולרית. הצגנו לקמ"ט את אתגרי המועצה בעניני הקליטה וכן בתחום תפעול הדואר. הקמ"ט הציג מספר פתרונות שהוא וצוותו עובדים עליהם והבטיח לבוא אלינו לביקור בקרוב ולהתרשם.

רכב חשמלי – חברת 'אפקון' זכתה בקול קורא להקמת תשתית לטעינת רכב חשמלי במועצה כחלק מפרויקט רכישת רכבים חשמליים שהמועצה מובילה. בקרוב יוקמו 6 עמדות טעינה בחזית המועצה ועוד 4 עמדות ברחבי העיר.

אשפה – בשעה טובה נרשמה היסטוריה עם תחילת פינוי האשפה שלנו למפעל יוניברב. לאחר 10 שנות עבודה המפעל כבר קולט מספר חודשים את האשפה שלנו, מה שמייצר חיסכון משמעותי מאוד ומאפשר לנו לשמחתנו לחזור ל-3 פינויי אשפה בשבוע כבר מהשבוע שעבר. במקביל, הושלם מכרז החברה הכלכלית לרכישת פחי אשפה חדישים. עד חג הפסח נתחדש עם הפחים החדשים בע"ה. כמו כן המועצה נמצאת בעיצומו של הליך מכרז משותף להעסקת קבלן פינוי יחד עם המועצה המקומית קדומים.

שחמט - קבוצות שחמט נפתחו ב 4 כיתות של ת"ת אוהלי יעקב בהדרכת הרב אביר הר אבן. המיזם, בהובלת ובמימון המרכז הקהילתי ומפעל הפיס, מפגיש את התלמידים עם המשחק היוקרתי המפתח יכולות מתמטיות, חשיבה אסטרטגית וטקטית בשילוב דוגמאות מתולדות ישראל, תיאוריה, ומהלכים במשחק. יישר כח.

ועוד פרויקטים – לשמחתנו אנו מוצפים בעשיה ובבניה. השבוע זכינו לחבר לחשמל 2 פרויקטים גדולים, המרכז הקהילתי והספרייה החדשים וכן מבנה חדרי הספח החדשים. בכך נסללה הדרך לאכלוס המבנים בשעה טובה ומוצלחת. המרכז הקהילתי שוקד על האכלוס ובע"ה בקרוב נחגוג את חנוכת המבנים המפוארים שעלותם הכוללת מעל 10,000,000 ₪. אחד הדברים שאני הכי גאה בהם מעבר לכמות הפרויקטים שצצים בכל פינה, היא העובדה שאת שני הפרויקטים המורכבים והגדולים הללו השלמנו ללא חריגה תקציבית כלל. זאת, הודות לעובדינו המסורים שמיישמים את מגמת ההנהלה לעבוד ביעילות ובלי לפרוץ את מסגרות התקציב. יישר כח גדול.

בנוסף, 2 פרויקטים נוספים לקראת מסירה, גן קק"ל במרכז המסחרי ובניית המדרכה לאורך רחוב הבעש"ט בכניסה לעיר. תודה ענקית לשותפים הרבים להצלחה ובמיוחד לעובדי מחלקת ההנדסה, לשמעון ויזמן, הגב' דגן והגב' אמזל.

חשמל – ישבנו עם הנהלת מחוז ירושלים בחברת החשמל בהנהלת מר ליאור ברקוביץ לישיבת עבודה שבה נקבע כי על החברה לספק לנו לוחות זמנים לביצוע פרויקטים וכן טיפול במפגעים שנגרמים במהלך עבודותיהם. סוכם על הידוק שיתוף הפעולה עם החברה ותכנון עתידי משותף של התפתחות העיר על מנת שנקבל שירות טוב וזמין.

התיישבות – ראש המועצה ביקר לאות הזדהות, באוהל המחאה של ראשי מועצת יש"ע על היחס למתיישבים ביהודה ושומרון. שם פגש את חבר הכנסת יואב קיש, סיפר לו על התפתחות עמנואל והזמינו לביקור כבוד. בנוסף הזמנו את חברת הכנסת הגב' סטרוק לביקור אצלנו בחודש הבא.

עם חבר הכנסת קיש.jpe

תנחומים – תנחומינו מעומק הלב לרב יעקב רוזנשטיין חבר המועצה היקר בפטירת אחיו אברהם ז"ל בטרם עת.

למשפחת גוב ארי על פטירת מרת רחל ע"ה שהיתה עובדת ומנהלת חשובה במועצה במשך שנים רבות.

לגב' סנדר היקרה והמסורה עובדת מח' הרווחה על פטירת אחיה. מן השמים תנוחמו.

רפואה שלמה - אנו מאחלים לחברנו היקר אבינועם צוברי החלמה מהירה וקלה. מחכים לשובך בריא ושלם במהרה.

מזל טוב – לרב יחיאל כהן חבר המועצה לנישואי הבן בשעה טובה. רוב נחת.

לרב משה חזקיה מנהל מחלקת החינוך ויו"ר ועד העובדים, להולדת הנכד והנכדה! בשעה טובה.

לרב מאיר הרוש ראש ישיבת שערי חכמה, בהיכנס בנו ישראל ני"ו למצוות,

לחבר המועצה הרב יצחק חודרה ורעייתו לנישואי הבן

ולחבר המועצה הרב דוד נוריאן להולדת הבת.

רוב שמחות!