מהנעשה במועצה, חודש אדר א' תשפ"ב

ביקור אח"מים – זכינו לביקור של חה"כ מר עמיחי שיקלי, יחד עם מנכ"ל מועצת יש"ע מר יגאל דילמוני. בביקור הצגנו את התפתחות העיר המואצת ואת האתגרים והפירות. חבר הכנסת שיצא נפעם ממראה העיר ומהיקף הבניה, לא הסתיר את התפעלותו. בנוסף, נפגשנו השבוע לפגישת עבודה עם עוזר שר הביטחון לענייני התיישבות הנכנס, מר אבי אלימלך, אשר יסייע לנו בע"ה בתחום המדיני - ביטחוני בקרב גורמי הצמרת במינהל האזרחי ובמשרד הביטחון.

שיקלי.jpe

שפ"ע – הוספנו מתקן רכבת חדש בגן השעשועים האמצעי בנתיב אור החיים, פרי ערנותו של רחמים היקר שהביא לנו מרשות אחרת. יישר כח.

רכבת.jpe

חניות מועצה – שני שינויים מבורכים התחדשו השבוע, מתחם הורדת תלמידים 'חנה וסע' בסמוך למוסדות החינוך להורדת הילדים בשעות הבוקר ואחה"צ, ישר כח למנהל מחלקת הנדסה נתנאל זלמנסקי ולגב' אמזל על הביצוע. במסגרת הטמעת ההרגל לחנות שם בקרב התושבים, התגייס השוטר הקהילתי לבקשת ראש המועצה למבצע הסברה, כולל התייצבות בשטח בשעות העומס, תוך הסבר מאיר פנים להורים וחלוקת כובעי שיטור עם המסר של הציווי 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם' לילדים. כמו כן, השלמנו התקנת 6 עמדות טעינה לרכב חשמלי בחזית מבנה המועצה, שישמשו בעלי רכב חשמלי וגם את הרכבים החשמליים שהמועצה מצטיידת בהם בימים אלו. בהמשך יוצבו 4 עמדות נוספות ברחבי העיר לשימוש התושבים על פי הצורך שיעלה מהשטח.

גל השוטר שלנו עם הפנים לתושב.jpe

חנה וסע.jpe

עמדות טעינת חשמל ברחבת המועצה.jpe

מרכז קהילתי עם הפנים לתושב – המרכז הקהילתי יצא השבוע בפרויקט מיפוי צרכים ורצונות קהילתיים ברחבי העיר, במסגרתו ימלאו התושבים שאלון שנבנה על מנת למקד ולחדד את כיווני הפעולה לטובת רצונות התושבים. כמו כן מבנה המרכז הקהילתי החדש מתמלא ברהיטים לקראת אכלוסו הקרוב מאוד וחדרי המחול והמשחקיה בחדרי הספח החדשים כמעט מוכנים לפעילות. מועדון גיל הזהב זכה לסדנת פרחים צבעונית ומרעננת. תודה למנהלת המרכז קהילתי גב' הרשקוביץ וצוותה על הפעילות המקיפה והחשיבה על כל גווני הגיל והקהילה בעמנואל.

קמפיין לשאלוני מיפוי רצונות התושבים.jpe

גינת מרכז מסחרי – מצורפת תמונה מקסימה של גן קק"ל באדיבות הרבש"צ היקר מרדכי מיסטריאל. הגן המכיל מתקנים חדישים ומעניינים מלא בילדי עמנואל המשחקים בו במרץ. הפרויקט בעלות של 1,400,000 ₪ ביוזמת הגב' דגן שהביאה את התקציב וקידמה עד היציאה לביצוע ובניהול שמעון ויזמן, מהווה נדבך נוסף של שירות ושדרוג לתושבי העיר.

פארק מרכז מסחרי מבט מהאויר.jpe

תחבורה – נפגשנו עם מר גיל קרומר מנהל אגף רשויות מקומיות במשרד התחבורה, בניסיון להציל מספר תקציבים ישנים שפג תקפם. אנו עובדים במרץ על מנת לשמר ולהוציא לפועל את התקציבים ומקווים שבקשתינו תענה בחיוב.

שפע של פרויקטים – בישיבת המועצה האחרונה אישרנו 19 פרויקטים חדשים לביצוע, בסך 4,375,000 ₪ לבינוי ושיפוץ מבני חינוך, מבני ציבור, פיתוח וגני שעשועים. תקדים היסטורי!!

כנס רבנים – השבוע התכנסו רבני עמנואל ביוזמת מחלקת החינוך, לכנס בנושא זיהוי מצבי סיכון. לכנס הוזמנו מומחים ומרצים, שהציגו דרכי התמודדות וטיפול במצבים של פגיעה חלילה או סיכון. יישר כח למנהל מחלקת החינוך ולגברת גייג' שעמלה לקיום המפגש, חשוב מאוד!

אסיפת רבני הישוב העומדים על המשמר.jpe

בית עלמין – השלמנו את עבודות הרקע לקראת יציאה לתכנון בית עלמין. לאחר פגישות עם גורמים רבים ועבודת הכנה שכללה כתיבת פרוגרמה, פגישות במינהל האזרחי ובדיקות שונות, הוחלט להתקדם ליציאה לפרוייקט, בליווי חברה קדישא תל אביב. בימים אלו אנו מבצעים את ההתקשרות מבחינה משפטית ולאחר מכן נצא לדרך.

השתלמויות צוותי הגיל הרך - לאחר בירור הצרכים בגנים, בשיתוף פעולה ותיאום ציפיות עם מפקחות משרד החינוך ומרכז ההכשרה והשתלמויות של סמינר הרב וולף הצליחה יחידת גיל הרך במחלקת החינוך להביא סדרת השתלמויות לעמנואל המוכרת לגמולים ולמסלול אופק חדש.

צוות גדול מקרב הגננות ואף חלק ממחנכות כיתות א' וב' הצטרפו וציינו בסיפוק את העובדה, שלראשונה מתקיימת הכשרת צוות גננות בהשתלמויות מוכרות בעמנואל, מבלי להרחיק לערים אחרות. יישר כח לגב' שלמה (עובדיה), מנהלת יחידת הגיל הרך במח' חינוך ולצוות המחלקה על החשיבה מחוץ לקופסה ועל העשרת והנגשת השירות.

פרסום השתלמויות צוותי חינוך

חדר כושר – כחלק מבדיקות שאנחנו מבצעים בדרך להקמת מרכז כושר, ערכנו ביקור וסיור במנהל הקהילתי בית וגן בירושלים על מנת ללמוד ולהתרשם מחדר הכושר שהוקם שם ומההתאמות לצרכים של עירנו בהקשר של תרבות וכושר.

פעילויות העשרה – השבוע התקיים הפנינג לילדים באולם הספורט, שנפתח לאחרונה מחדש בהפעלת המרכז הקהילתי. כ"כ, התקיימה הפעלה מרשימה לילדי כיתות ה'-ח' במסגרת פרויקט 'יחדיו'. יישר כח לעוסקים במלאכה, אנשי המרכז הקהילתי, הרב אבידן סייגון וצוות יחדיו.

פעילות יחדיו עם הרב אבידן.jpe

פעילות לילדים.jpe

מזל טוב – למשפחת גברא היקרה, הרב אלעזר ורעייתו להולדת הבן דוד נ"י. תזכו לגדלו לתורה, חופה ומעש"ט ולעוד המון שמחות.